Hae
Big mamas home

Ensimmäinen kevät viikonloppu

Nyt sen voi jo selkeästi tuntea ilmassa. Kevään nimittäin. Viikonloppu on ollut ihanan aurinkoinen ja ennen kaikkea lämmin. Kevät on ehdottomasti lempiaikaani vuodesta. Se, kun saa seurata luonnon heräämistä eloon, päivien pitenemistä ja lämmön lisääntymistä. Rakastan sitä. Ja samaan aikaan tuntuu siltä, kuin heräisin itsekin eloon. Tuntuu siltä, kuin auringon valo ja lämpö menisivät suoraan minuun ja muuttuisivat konkreettiseksi energiaksi. On ihanaa kun lempivuodenaikani on viimein käsillä ja voin ammentaa siitä voimaa.

Ensimmäinen kevät viikonloppu - Big mamas home by Jenni Ensimmäinen kevät viikonloppu - Big mamas home by Jenni Ensimmäinen kevät viikonloppu - Big mamas home by Jenni

Olen ollut viikonlopun aivan yksikseni ja yrittänyt parhaani mukaan ladata akkuja. Elämässäni on tällä hetkellä useampi stressiä aiheuttava asia, joten nollaaminen ja rauhoittuminen on enemmän, kuin vain paikallaan. Olen nukkunut paljon. Huomaan stressin nykyisin ensimmäisenä siitä, että unentarpeeni lisääntyy selkeästi. Unta on toki myös helppo lisätä, kun pitää vähän silmättä sitä, mihin aikaan menee nukkumaan. Koska olen todellinen iltavirkku, niin tämä on asia, johon minun pitää kiinnittää huomiota.

Ensimmäinen kevät viikonloppu - Big mamas home by Jenni Ensimmäinen kevät viikonloppu - Big mamas home by Jenni Ensimmäinen kevät viikonloppu - Big mamas home by Jenni Ensimmäinen kevät viikonloppu - Big mamas home by Jenni

Olen viikonloppuna syönyt hyvin ja liikkunut paljon. Pakko myöntää, että en ole tänä viikonloppuna sortunut wolttaamaan vain kertaa. Mutta olen tehnyt ruokaa myös itse, enkä juoksuttanut pelkästään woltkuskeja. Ruuan tilaaminen on jatkuva lapsivapaiden viikonloppujeni pahe, josta on vaikeaa päästä eroon. Mutta olen tyytyväinen jo tähän, että viikonloppu on menty sellaisella 50/50 onnistumisella.

En ole oikein pystynyt olemaan sisätiloissa tänä viikonloppuna. Todennäköisesti auringonpaisteella on ollut osasyytä asiaan. Olen siis lähtenyt molempina päivinä kaueammas retkelle. Lauantaina lähdin keskustaan kävelemään ja sunnuntaina tein retken Vanhan kaupungin koskelle, jossa en ole ennen käynyt. Huolimatta siitä, että kaaduin näillä reissuilla yhteensä viisi kertaa, koska tiet ovat niin liukkaat, molemmat olivat tosi onnistuneita. Sain happea ja aurinkoa ja kerrytin askeleita. Ihan täydellistä etten sanoisi.

Ensimmäinen kevät viikonloppu - Big mamas home by Jenni Ensimmäinen kevät viikonloppu - Big mamas home by Jenni Ensimmäinen kevät viikonloppu - Big mamas home by Jenni Ensimmäinen kevät viikonloppu - Big mamas home by Jenni

Vaikka rakastan meidän perheen, minun ja tyttöjen, arkea, nämä viikonloput auttavat minua jaksamaan paremmin. Vaikka olen lapsista erossa vain pari päivää, näin sunnuntai-iltana odotan jo kovasti, että saan tytöt kotiin ja syliini.

Torstain ja perjantain vastaisena yönä, nuorempi tyttö oli nukahtanut minun sänkyyni ja kun tulin itse nukkumaan, rutistin tytön rintaani vasten. Annoin hänelle pusun ohimolle ja kuiskasin korvaan rakastavani häntä. Minun pieni kolmevuotiaani hymyili puoli unessa ja kuiskasi minulle; “Äiti saisinko minä nyt nukkua.” Hän oli niin suloinen. Minun pikkuiseni. En malta odottaa, että saan hänestä taas unikaverin itselleni huomisesta alkaen.

Toivottavasti teillä on ollut ihana viikonloppu ja olette saaneet nauttia auringosta. Minä menen seuraavaksi nukkumaan, että jaksan aamulla taas koulua.

-Jenni

Lue myös

Viime viikon kuulumisia

Vuosi 2020 osa 1.

Arki just nyt

Seuraa myös

Instagram

Facebook

Tiktok

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.