Hae
Big mamas home

Raskausviikko 30 (29+0 – 29+6)

Beben koko: Keräkaali

Oireet: Supistukset, selkäkivut, lievä väsymys, närästys, ehkä kutina.

Himot: Lähes kaikki ruoka josta näen mainoksen tai kuvan, alkaa tehdä heti mieli.

 

Raskausviikko 30

Voiko nyt sanoa jo, että olen viimeisillään raskaana? Itsestäni alkaa oikeasti pikkuhiljaa tuntua viimeisillään raskaana olevalta. Selällään nukkuminen ei onnistu enää. Nousen makuultaan aina kyljen kautta. Herään yöllä siihen, kun pitää kääntää kylkeä. Iltaisin jomottaa selkää. Ja kaikkein aktiivisimpien päivien jälkeen supistelee kyllä merkittävästi. Tästä kaikesta huolimatta, tämä on kuitenkin ollut kaikkein helpoin raskauteni. Toivon todella, että synnytys jatkaa samassa linjassa tämän kanssa. Ja siis, jaksoinhan minä jorata ihan sujuvasti Antti Tuiskun Mayhemissakin tämän raskausviikon alussa. Tuntuihan se jaloissa ja alaselässä, mutta hyvin meni. Enkä ollut edes ainoa raskaana oleva kyseisellä keikalla.

Olen nukkunut nyt todella hyvin. Nukahdan illalla hyvissä ajoin ja herään noin 1 – 2 kertaa yössä pissalle. Joskus se yksi kerta on ihan aamun tunneilla, joten olen ennen sitä saanut hyvän määrän unta varastoon. Kyljen kääntäminen on vaivalloista ja herään yleensä siihen, mutta saan nopeasti unen päästä kiinni. Sen puolesta olen kyllä todella tyytyväinen nukuttuihin öihin. Tulevaisuudessa valvomista riittää, joten tuntuu hyvältä, että saan nukuttua.

Viimeinen kymppi

Raskausviikko 30 tarkoittaa sitä, että raskauden viimeiset 10 viikkoa ovat lähteneet käyntiin. Tosin, omalla kohdallani veikkaan, että puhutaan ennemmin 7-9 viikosta. Toivon todennäköisesti käynnistystä tai sektiota tilanteesta riippuen, joten se nappaa hyvin todennäköisesti ainakin sen yhden viikon odotusajasta pois. Eli ei mene kauaa, niin saadaan meidän vauva viimein syliin. Tämä tuntuu ihan uskomattomattomalta, että ollaan nyt tässä pisteessä. Varsinkin, kun mietin jo muutamia kertoja, että jääkö minun lapsilukuni kenties kahteen minusta riippumattomista syistä. Onneksi näin ei ollut.

Vaikuttaisi vahvasti siltä, että vauva majailee, kuten on toivottukin, pää alas päin kohdussa. Mikä on helpotus. Nyt vain toivotaan, että hän ei päätä tehdä mitään hullua kuperkeikkaa toisin päin, vaan pysyttelee siellä synnytykselle edullisessa asennossa. Raskausapin mukaan hän on noin 40 senttiä pitkä ja painaisi suurin piirtein 1400 g. Eli painoa pitäisi kerätä vielä puolet lisää ennen h-hetkeä. Tässä on onneksi vielä hyvin aikaa.

Tuntuu muuten uskomattomalta, että olen dokumentoinut tätä raskautta ihan alusta asti. Ensimmäinen raskausviikkopostaus taisi olla niinkin varhainen, kuin viikko 5. Nyt tässä ollaan 25 viikkoa myöhemmin.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Raskausviikko 29 (28+0 – 28+6)

Raskausviikko 28 (27+0 – 27+6)

Raskausviikko 27 (26+0 – 26+6)

Raskausviikko 26 (25+0 – 25+6)

Raskausviikko 25 (24+0 – 24+6)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *