Hae
Big mamas home

Kirja joka jokaisen pitäisi lukea – Vaitonaiset

*Sisältää mainoslinkkejä

En vinkkaa tuhan usein kirjavinkkejä, mutta kun niin teen kyseessä on mielestäni sellainen kirja joka kannattaa lukea. Tämä on ehdottomasti sellainen kirja.

Meillä täällä Suomessa on vallassa kansansairauden epidemia, jota kutsutaan lähisuhdeväkivallaksi. Yli kolmasosa 16-74-vuotiaista naisista on kokenut väkivaltaa parisuhteessa. Minä olen myös yksi näistä ja olen kokenut väkivaltaa useammassa, kuin vain yhdessä parisuhteessa. Saan kuulla myös jatkuvasti tarinoita siitä, miten joku tuttu tai tutun tuttu kokee jonkinlaista väkivaltaa. Lähisuhdeväkivalta ei ole vain lyöntejä ja potkuja. Se on usein ennenkaikkea henkistä väkivaltaa. Se on myös taloudellista ja seksuaalista väkivaltaa. Minä olen kokenut myös näitä kaikkia.

Vaitonaiset – Kirja suomailaisesta lähisuhdeväkivallasta

Kirja, josta haluan vinkata, on Saara Nurmon Vaitonaiset – Kirja suomalaisesta lähisuhdeväkivallasta. Minä olen alunperin tutustunut Saaran työhön Murha joka tapahtui-podcastin kautta. Te tiedätte, että olen true crime-podcastien suurkuluttaja. Olen myös seurannut mielenkiinnolla tätä Saaran kirjaprojektia. Saara on nostanut jo podcastissaan esille lähisuhdeväkivaltaa, enkä tiedä oikeasti parempaa ihmistä kirjoittamaan aiheesta.

Kirjassa käydään läpi kolmen naisen tositarinat. Tarinoissa nimet ja osa yksityiskohdista on muutettu näiden naisten ja heidän läheistensä suojaksi. Minua kosketti erityisesti Kaisan tarina, joka on omani kaltainen.

Kirjassa on näiden naisten tarinoiden lisäksi myös tietoa lähisuhdeväkivallasta, sekä tietoa siitä, mistä saada apua. Moni kyselee, miksi nainen ei vain lähde väkivaltaisesta suhteesta. Tämä teos vastaa aika hyvin myös siihen kysymykseen. Kun ei se lähteminen ole niin helppoa silloin kun pitäisi lähteä sen ihmisen luota, jota rakastaa. Vaikka se rakas ihminen lyö.

Kirja ei ole helppoa luettavaa. Minä olen joutunut lukemaan/kuuntelemaan sen osissa. Mutta siitä huolimatta se olisi jokaisen hyvä lukea. Lähisuhdeväkivalta on todellinen ongelma ja siitä on ihan jokaisen hyvä tietää lisää.

Vaitonaiset ei ole mikään tuhatsivuinen opus, joka pitää kahlata läpi. Se on ohut ja aika helposti luettavissa. Se on myös saatavilla eri äänikirjapalveluista, joten jos lukeminen ei nappaa, kirjan voi kuunnella.

Löydät Vaitonaiset kirjan myös Book Beatista, niin luettavan, kuin äänikirja versiona. Tästä linkistä* sinun on mahdollista kokeilla Book Beatia 30 päivää, 20 tunnin verran maksutta. Etu koskee vain uusia asiakkaita.

Oletko kuullut kirjasta tai jopa jo lukenut sen? Mitä ajatuksia kirja herätti?

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

TILAA UUTISKIRJE!

Yksi kommentti

  1. NK kirjoitti:

    Se tavallinen kysymys, miksi nainen ei vaan lähde pois, on mielestäni aika julma. Parisuhteessa toista rakastaa, haluaa olla yhdessä ja pysyä yhdessä. Puoliso lupaa ja vannoo muuttuvansa, katuu tekojaan ja osaa usein olla hyvin vakuuttava. Ja kaikki voi olla tosi hyvin… taas seuraavaan kertaan asti. Ei väkivaltaiseen suhteeseen jäävä nainen ole tyhmä tai naiivi. Asia on usein paljon, paljon monisyisempi. Tämän kirjan aion lukea- kiitos suosituksesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *