Hae
Big mamas home

5 vinkkiä taulukollaasin suunnitteluun (sis. alekoodin)

*Kaupallisessa yhteistyössä Poster Store 
Te tiedätte, että rakastan näyttäviä, boheemeja tauluseiniä. Pitkäaikainen unelmani oli rakentaa sellainen myös meille kotiin. Tämä sisustushaave toteutui viime syksynä, kun tein olohuoneen seinälle ison kollaasin printeillä. Olen jo hetken aikaa suunnitellut toista tauluseinää Little E:n sängyn yläpuolelle, sekä meidän ruokapöydän ylle. Koska pääsin toteuttamaan suunnitelmiani yhteistyössä Poster Storen kanssa, ajattelin samalla antaa teille muutaman vinkin oman tauluseinän rakentamiseen. 
Poster Store on ruotsalainen verkkokauppa, josta voit löytää omaan makuusi sopivia julisteita . Se on syntynyt perustajien ajatuksesta, että taiteen pitäisi olla kaikkien saatavilla – eikä kauniiden asioiden tarvitse olla kalliita. Tarkan markan sisustajana ja parantumattomana esteetikkona arvostan tällaista periaatetta. Käy ihastelemassa skandinaavisendesingnin inspiroimia julisteita Poster Storen verkkosivuilla. Jos suunnittelet lastenhuoneen laittamista, niin kaupasta löytyy myös kauniit lasten taulut.

Nyt kerron omat vinkkini, miten luoda kaunis tauluseinä omaan kotiin. Toivottavasti tästä on apua, jos rakennat omaa galleriaa. 
1. Inspiroidu 
Aivan ensimmäiseksi kannattaa aloittaa inspiroitumisesta. Fiilistellä ja tallentaa kauniita kuvia paikkaan, josta löytää ne. Minulta kaikki löytyy Pinterestistä Art wall kansiosta, johon kerään inspiskuvia nimenomaan tauluseiniin. Tällainen auttaa jäsentämään omia ajatuksia ja mieltymyksiä. Suosin tätä tapaa muutenkin sisustamisessa. Myös Poster Storen omilta sivuilta löytyy inspiraatiopankki, joiden kuvissa on käytetty heidän valikoimiensa julisteita. Sieltä kannattaa etsiä myös inspiraatiota. 
Seuraavaksi kannattaa tutkia toistuuko kuvissa joku tietty teema tai asetelma. Jos suurimmassa osassa kuvissa näkyy esimerkiksi kultaiset kehykset, kannattaa harkita niitä kuvien ympärille. Tai jos kuvissa näkyy selkeästi symmetrinen tauluseinä, kannattaa silloin toteuttaa sellainen, eikä lähteä revittelemään enempää. Minä rakastan boheemeja, epäsymmetrisiä ratkaisuja, joten ne ovat itselle se kaikkein luonnollisin valinta. 

2. Valitse teema ja värimaailma 
Isoissa kollaaseissa on riskinä, että kokonaisuus menee sekavaksi. Joten minusta on tärkeää, että vähän yrittää miettiä taulujen teemaa ja värimaailmaa. Teema auttaa hahmottamaan, millaisia kuvia kollaasiin valitaan. Teetkö kokonaisuuden omista valokuvista, printeistä, korteista vai taiteesta. Vai miksaatko keskenään vähän kaikkea. 
Lasten taulukollaasissa halusin vaaleita, rauhallisia kuvia, ripauksella vaaleanpunaista. Tauluissa sai olla myös tyttömäinen tunnelma. Toisin kuin muualla meidän tauluissa, halusin näihin ehdottomasti myös valkoiset kehykset tekemään yleisilmeestä kepeämmän. Ruokapöydän ylle tulevaan asetelmaan valikoitui kaupunkiteema ja mustat kehykset, joita meillä on olohuoneessa muutenkin. 

3. Kokoa taide 
Olit sitten päättänyt mitä tahansa niin tässä vaiheessa kannattaa kerätä kokoon ne kuvat (tai suurin osa niistä), jotka haluat kollaasiin mukaan. Tämä voi olla useamman vuoden tai yhden illan projekti. Poster Storessa minulla oli taktiikkana klikkailla suosikkeihin kaikki kivan näköiset tuotteet ja alkaa karsia niistä yhteensopivaa kokonaisuutta. 
Viimeistään tässä vaiheessa on hyvä miettiä, minkä kokoista kollaasia on rakentamassa ja kuinka paljon kuvia kokonaisuuteen haluaa. Tyttöjen kuvamontaasista en halunnut kovin isoa, joten valitsin sitä varten viisi erilaista taulua ja aika pienessä koossa. Näin koko kollaasin koon sai pidettyä maltillisena. Olen joskus kuullut väitteen, että sisustuksessa toimii parhaiten pariton määrä (kynttilöissä, kukissa, tauluissa, tyynyissä), jonka vuoksi viisi tuntui hyvältä. Ruokapöydän ylle valitsin kolme julistetta koossa 30×40 cm, jotta ne eivät huku seinään, vaan ottavat tilan haltuun. 

4. Hahmottele kollaasi 
Nyt on aika hahmotella kollaasi. Tässä kohtaa kannattaa tehdä juuri niin, kuin parhaalta tuntuu. Minä olen sen verran boheemi, sekä suoran toiminnan nainen ja sommittelen taulut seinälle melko silmämääräisesti. Mutta jos vähänkään mietityttää niin kannattaa mallailla taulujen asentoa ja mittoja kokoamalla kollaasi esimerkiksi lattialle tai pöydälle. Tämä auttaa hahmottamaan kokonaisuutta. Joitain auttaa myös paperista tehdyn malliversion kiinnittäminen seinälle. Taulun paikat voi myös mitata ja merkitä seinään lyijykynällä. Jos taulukollaasi on symmetrinen, niin silloin kannattaa ehdottomasti käyttää mittaa, lyijykynää ja tarvittaessa myös vatupassia apuna. 
5. Iske taulut seinään ja nauti lopputuloksesta 
Jos meillä isäntä kiinnittäisi taulut seinään, ne eivät ikinä päätyisi sinne, joten minä naputtelen ne seinälle itse. Mutta jos itseä arveluttaa, taulujen kiinnityksen voi myös ulkoistaa ihmiselle, jolla pysyy vasara paremmin kädessä. 
Lopuksi keitä kahvit (tai teetä) ja nauti lopputuloksesta. 

Tyttöjen tauluseinälle valitsin muutaman harkitun printin. Suosikkini on ehdottomasti Roald Dahl Magic tekstijuliste. Roald Dahl oli lapsena lempikirjailijoitani. Odotan niin, että pääsen lukemaan tytöille Matildaa ja Kuka pelkää noitia kirjoja. Sen lisäksi ihastuin vesivärihenkiseen Feathers-printtiin ja utuiseen Pink Feathers-julisteeseen. Enkä minä voisi kutsua itseäni hulluksi kukkamuijaksi, ilman yhtä kukkaprinttiä. Mangolia-printti oli juuri sopivan herkkä ja vaaleanpunainen tyttöjen seinälle. Lopuksi symmetriaa rikkomaan pieni Love-juliste. 

Ruokapöydän ylle lähdin etsimään kolmea yhteen sopivaa julistetta. Kun näin Monuments julisteet, rakastuin heti. Arkkitehtuuri on aina ollut lähellä sydäntäni, joten nämä tuntuivat luonnollisilta valinnoilta. Lempikaupunkieni New Yorkin, Tukholman ja Pariisin monumentit sopivat myös yhteen ison tauluseinän kanssa, jossa kaupunkiteema on vahvana. 
Isoa tauluseinää täydensin Buddha tekstijulisteella ja New Yorkin maisemakuvalla. Seuraavaksi pitäisi teettää lisää henkilökohtaisia valokuvia printtien kaveriksi. 

Lopuksi Poster Store haluaa tarjota lukijoilleni alennuskoodin verkkokauppaansa. Koodilla bigmamashome30 saat 30% alennuksen Poster Storen julisteista. Tarjous ei koske Selection-osion julisteita. Koodi on voimassa 14 päivää eli 26.5.2019 asti. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.