Hae
Big mamas home

Tästä alkaa syksy

Noora K sen hienosti sanoitti: Syksy alkaa Habitaresta. Eikä tätä olisi minusta voinut paremmin sanoa. Habitare, joka on aina suurinpiirtein syyskuun puolessa välissä, aloittaa näyttävästi torkkupeittojen ja tuoksukynttilöiden kauden. Nyt Instagramissa saa käyttää rauhassa hastagia #hygge ja ottaa kynttilä-, sekä torkkupeittokuvia. Vuoden paras kotoilusesonki on täällä. Kävin tänään täydentämässä kaneli ja piparimauste varastot.
Big mamas home by Jenni S. Tästä alkaa syksy
Big mamas home by Jenni S. Tästä alkaa syksy
Kesällä mennään tukka putkella ja yritetään kokea koko kausi mahdollisimman nopeasti. (Koska koskaan ei tiedä, milloin se viimeinen lämmin päivä koittaa.) Samalla on paineita siitä, ehtiikö kaiken varmasti kuvata, jotta kaikki somessa tietävät myös sen, että kesää on koettu ja eletty. Tämä tuntuu olleen ainakin parin viime vuoden ilmiö. Ja myönnän sen kasanneen painetta meillekin. Tosin sitä painetta tasasi työvuorot.
Big mamas home by Jenni S. Tästä alkaa syksy
Syksyllä on lupa vaihtaa rennommalle vaihteelle, vetää villasukat jalkaan, virittää Netflix ja keittää iltateetä. Ja fiilistellä Vain elämää-biisejä sohvannurkassa. Tätäkin kirjoittaessa taustalla pyörii Vain elämää.
Big mamas home by Jenni S. Tästä alkaa syksy
Vaikka mielentila on selkeästi kääntynyt kohti syksyä, koti ei ole pysynyt vauhdissa mukana. Lupasin itselleni etten tänä vuonna lähde hötkyilemään syksyn kanssa liian aikaisin, vaan nautin kesästä ihan loppuun asti. Sen vuoksi meillä on sohvalla yhä kesätyynyliinat. Eihän meillä sisustus koskaan muutu kovin radikaalisti sesonkien myötä, mutta sisustustyynyjen päällisiä vaihdan vähän sesonkien mukaan. Sen verran olen syksyn eteen tehnyt, että kaivoin meidän tekoturkispeitteen kaapista sängyn päälle.
Big mamas home by Jenni S. Tästä alkaa syksy
Tämä ei toki tarkoita sitä etteikö sisustaminen inspiroisi. Minun täytyy vain saada itsestäni sen verran aikaiseksi, että kaivan esiin tummemmat, samettiset tyynynpäälliset.
Big mamas home by Jenni S. Tästä alkaa syksy
Sohvan vaihto kiinnostaisi myös. Ostettiin nykyinen sohva vaiheessa, kun olin löytämässä sisustustyylini ja se ei ehkä ole ihan sellainen, jonka nykyisin valitsisin. Divaaniosa ei olekaan ihan niin näppärä, kuin kuvittelin. Sen lisäksi se vie vähän turhaa tilaa. Irrotettavat päälliset olisivat ehdottomasti juttu tässä elämäntilanteessa, eikä värikään puhuttele enää. Nykyinen sohva on toki ihan kelvollinen, joten vaihdolla ei ole kiirettä. Aina on kuitenkin mukavaa unelmoida. Ja sitä ennen haluaisin ne muutamat akuutimmat muutokset kuntoon. Kuten sen olkkarin maton.
Big mamas home by Jenni S. Tästä alkaa syksy
Oivalsin tässä, että viimeisestä neljästä syksystä kahtena olen ollut hyvin tukevasti raskaana ja pesänrakennusvietti on ollut huipussaan. Samoin, sohvannurkka on ollut mitä houkuttelevin ison vatsan kanssa. Tänä vuonna, erittäin raskaan kevään ja kesän jälkeen, puhkun energiaa ja ajatukset pyörivät vahvasti kodin lisäksi omassa hyvinvoinnissa. Sen lisäksi, että olen alkanut ulkoilla hieman enemmän, olen myös alkanut joogata, hyvin varovaisesti. Asento kerrallaan, pikkuhiljaa uutta opetellen. Vähän pitää kotona harjoitella, ennen kuin menee ohjatulle tunnille.
Ja koska ulkona alkaa olla niin viileää, että ei voi enää spontaanisti syödä ulkojäätelöitä, päätin ruveta säännöstelemään herkutteluani. Vaihdoin irtokarkit viinirypäleihin. Myönnän, että työpaikan kahvipullat ovat houkuttaneet vähän liikaa.
Ihanaa syksyä, myös sinne ruutujen toiselle puolelle. Otetaan tästä ajasta kaikki irti.
#hygge

2 kommenttia

  1. Petra kirjoitti:

    Hei, kysyisin muutaman kysymyksen tuosta sohvasta. Itse miettinyt meille samaa sohvaa mutta väri vaihtoehdot ovat pienet. Mietin myös tuota divaaniosaa että onko se sittenkään niin hyvä kun ajattelisi. Minkälainen sinun kokemus on ollut sohvasta? Onko kangas pysynyt hyvänä ja onko säilyttänyt muotonsa?

  2. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

    Mä oon tykännyt meidän sohvasta. Tyylillisesti se ei ehkä ole enää niin minua, mutta se nyt on pieni murhe. Divaaniosa on ehkä koko sohvan paras osa. Mä pötkötän itse aina divaanilla. Ja oman kokemuksen mukaan kangas on pysynyt hyvänä. Ainoa miinus on se, että päälliset ei ole irrotettavat. Mun olis kuitenkin tarkoitus tässä jossain vaiheessa vuokrata höyrypesuri, että saan sohvan pestyä kunnolla taas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.