Hae
Big mamas home

Vuosi 2021 Osa 1.

Muistan vielä, millaisia tammikuun 2021 päivät olivat ja nyt eletään jo tammikuuta 2022. Tavallaan mikään ei ole muuttunut ja samaan aikaan kaikki on muuttunut. Tuntuu, että olen aivan eri ihminen, kuin silloin vuosi sitten. Olin viime vuodenkin alussa ihastunut, kuten nytkin, mutta aivan vääränlaiseen ihmiseen. Olen itsevarmempi ja enemmän oma itseni, kuin varmaan koskaan. Tämä vuosi oli rankka, mutta hyvä. Siihen mahtui paljon onnea ja hyviä hetkiä, niiden rankkojen hetkien vastapainoksi.

Teen vuosikatsauksen taas kahdessa osassa. Tämä on ensimmäinen osa, joka alkaa tammikuusta:

Sohvalla Joulukuu 2020 Nainen ei saa harrastaa seksiä Makuuhuoneen esittely

Tammikuu 2021

Olimme muuttaneet tähän kotiin hieman ennen joulua, joten vuosi alkoi uudessa kodissa. Tai no, varsinainen uusi vuosi meni lapsilla toisessa kodissa ja minä vietin vuoden vaihteen silloisen ihastukseni kanssa. Vuoden vaihteen jälkeen sain kuulla, että minua on petetty vuosien ajan, mikä oli melkoinen uutispommi. Onni onnettomuudessa oli, että erostani oli ehtinyt kulua vuosi ja olin ehtinyt ottaa etäisyyttä asiaan. Näin ollen se ei tuntunut ihan niin pahalta kuin olisi voinut. Se oli vain kirsikka kakun päällä.

Blogin kanssa vuosi alkoi sillä tavallla merkittävästi, että blogini siirtyi Vaikuttajamedian alle, mikä on ollut ehkä paras asia minulle ja blogilleni. Olen ylpeä saadessani blogata kyseisen mediatalon alla. Täällä on ihana porukka, Monna ja Johanna todella tietävät mitä tekevät ja minulla on ollut ihan uudella tavalla tilaa kasvaa ja kehittyä.  Kirjoitin viime tammikuussa myös Mitä kuuluu postauksen, jossa kerroin kattavasti kuulumisiani. Esittelin omassa postauksessaan tämän uuden kodin makuuhuoneen, joka on ehtinyt jo jonkin verran muuttumaan kyseisen esittelyn ajoista. Kirjoitin myös siitä, miltä tuntui jättäytyä pelkästään opiskelemaan. Siitä miten helpottavaa oli, kun ihan kaiken kanssa ei tarvinnut enää tasapainotella.

Deittailuelämää avasin hieman postauksissa ”Nainen ei saa harrastaa seksiä jos haluaa naimisiin” ja Millaisilla treffeillä olen käynyt.

Hiukset ennen ja jälkeen - Big mamas home by Jenni Ensimmäinen kevät viikonloppu - Big mamas home by Jenni Ensimmäinen kevät viikonloppu - Big mamas home by Jenni

Helmikuu 2021

Kärsin alkuvuodesta todella pahasta ahdistuksesta, joka oli varmasti yhdistelmä eron ja väkivaltaisen parisuhteen, sekä burn outin oireita. Vanhat traumat puskivat pintaan todella vahvasti, joten tarvitsin asioiden käsittelyyn apua. Aloitin tästä syystä psykologin kanssa traumatyöskentelyn.  Pohdin myös millaisia selkeitä arpia pitkään jatkunut väkivaltainen suhde oli minuun jättänyt.

En tiedä oliko se, että minulla oli yhtäkkiä aikaa vai mikä, mutta innostuin DIY tekemisestä ensimmäistä kertaa vuosiin. Askartelin parit sisustushelmet kotiin ja jaoin niiden ohjeen myös blogissa. Kirjoitin myös ystävänpäiväpostauksen, jossa kerroin saaneeni huutia siitä hyvästä etten ole katsonut kyseisiä elokuvia oikeassa aikajärjestyksessä. Vaikka olen rakastanut Marvelin elokuvia jo aiemmin, niin tästä lähti tämä nykyinen innostus ja fanitus, mikä yhdistää meitä nykyisen ihastukseni kanssa. Kävin myös kampaajalla, mikä on monesti omalla kohdallani niin merkittävä tapahtuma, että siitä on syytä kirjoittaa.

Ihmissuhde rintamalla puhuin muun muassa siitä, mitä minä oikeastaan pelkään. Uudet ihmissuhteet ovat minulle edelleen älyttömän pelottavia. Tällä kertaa on tosin positiivista se, että ensimmäistä kertaa minulla on ihastus, jonka kanssa meillä on oikeasti hyvä keskusteluyhteys. Pystyn kertomaan hänelle siitä, milloin minua pelottaa ja hän voi näin tukea minua. Kerroin myös mitä asioita en halua enää ikinä kokea parisuhteessa.

Helmikuussa oli jo vahvasti kevään tuntua.

Juhlat - Big mamas home by Jenni Boudoirkuvaus Ida Keränen Arki just nyt - Big mamas home by Jenni Vajavuus - Big mamas home by Jenni

Maaliskuu 2021

Maailiskuussa juhlimme varovaisesti tyttöjen syntymäpäiväjuhlia pienessä piirissä. Olin siirtänyt tyttöjen juhlia ensin muuton vuoksi, sitten pahentuneen koronatilanteen. Maaliskuussa tuntui olevan sopiva hetki juhlille. Minulle itselleni oli todella tärkeää, että tytöt saivat juhlansa, vaikkakin viiveellä. Tytöt olivat myös onnellisia juhlistaan. Lempilahja kummallakin oli yllättäen mummon ostamat sateenvarjot. Julien koristelu oli melko yksinkertainen. Sain tehtyä juhlavan koristeen ilmapalloista ja pienistä kuivakukkakimpuista.

Maaliskuussa kirjoitin paljon asiapainotteisia postauksia, kuten #textmewhenyougethome, Ero ei ole koskaan helppo ja Plussakokoisten muoti ja mistä me jäämme paitsi. Plusmuodista on tullut minulle muutenkin kuluneen vuoden aikana tärkeä aihe. Isolta osaltaan siksi, että pluskokoiset ovat altavastaajan asemassa, mitä muotiin tulee. Minusta ei esimerkiksi koskaa pitänyt tulla muotivaikuttajaa, mutta toisin kävi.

Maaliskuussa sain esitellä teille myös upeat boudoirkuvat, jotka Ida Keränen minusta otti. Kuvien saaminen oli sanoinkuvaamattoman hieno hetki. Itkin kun Ida oli ottanut minusta niin uskomattoman kauniita kuvia. Lisäksi alkuvuoden tapailusuhteeni päättyi. Se otti koville, mutta jotenkin minusta tuntui, että olen päässyt eteenpäin hylkäämisenpelkoni kanssa.

Masturbointi - Big mamas home by Jenni Kivinokka - Retkikohde Helsingissä - Big mamas home by Jenni Pitsitoppi - Big mamas home by Jenni Meidän pääsiäinen - Big mamas home by Jenni

Huhtikuu 2021

Huhtikuussa vietin ensimmäistä pääsiäistä keskenään lasten kanssa. Homevialauran inspiroimana kokosin lapsille pääsiäispussit ja askartelin pupuviirin. Kyseinen viiri roikkuu edelleen lastenhuoneen ikkunassa ja se on yksi tyttöjen lempijuttuja lastenhuoneessa. Iltaisin, kun verhot vedetään ikkunan eteen ”puput menevät nukkumaan”.

Seuraajani toivoivat minulta sinkkuäiti-aheista sisältöä. Arki yhden vanhemman perheessä tuntui kiinnostavan. Aloitin aihepiirin kirjoittamalla miltä tuntuu olla sinkkuäiti. Samassa kuussa kirjoitin myös koko vuoden luetuimman postauksen Tunnen olevani sinkkuäiti kun… Olin muutenkin teksteissäni taas asialinjalla ja kirjoitin muun muassa masturboinnista, kontrolloinnista parisuhteessa ja deittailusta, sekä sen ulkonäkökeskeisyydestä. Rakastan sitä, kun saan herätellä keskustelua postauksillani ja koen, että minulla on ollut tänä vuonna seuraajieni kanssa monet mielenkiintoiset keskustelut. Mutta painavien aiheiden lisäksi tälle kuukaudelle mahtui myös tyyli-inspiraatiota pitsikaulusten ja korvakorujen muodossa.

Tyttöjen kanssa retkeiltiin tutustumaan myös Kivinokan alueeseen ja rantaan.

#sininvaatekaapilla pukeutumishaaste - BMH - Big mamas home by Jenni Pieni tauluseinä - Big mamas home by Jenni Second hand löytö - Big mamas home by Jenni Äitienpäivä eron jälkeen - Big mamas home by Jenni

Toukokuu 2021

Toukokuussa minulla oli selkeästi kevättä rinnassa, sillä kirjoitin paljon deittailusta. Palasin toukokuussa kariutuneen tapailusuhteeni jälkeen takaisin deittailun äärelle. Kirjoitin siitä miltä tuntuu olla sinkkuäitinä Tinderissä ja sinkun Oikotie-ilmoituksen, jonka kirjoittamisesta olin ehtinyt haaveilla jo useamman vuoden. Sen lisäksi pohdin miten Tinderissä kannattaa ylipäätään toimia ja miten pelkän ulkonäön perusteella voi ylipäätään valita kumppaninsa.  Sitten eräs seuraajani kysyi ”pitäisikö sinun tyytyä kuitenkin ihan tavalliseen”, mihin minä vastasin haluavani kumppanikseni Iron Manin. Tietysti. Kuten sanottu, treffielämäpuhututti näin kevään korvalla. Tästä huolimatta sinkkukesästäni tuli huomattavan hiljainen.

Jouduin myös itselleni kovan paikan eteen, kun jouduin pitämään yllättäen omia puoliani. Kirjoitin, että itseni puolustaminen ei ole minulle mitenkään luontainen tilanne. Menen siitä paniikkiin, enkä osaa toimia järkevästi. Mikä on varmasti osittain kokemieni asioiden syytä.

Kevyempänä sisältönä jaoin myös kevään asuja, yhden vaaterakkaustarinan ja osallistuin lyhkäiseen pukeutumishaasteeseen.

Milloin seksistä pitäisi puhua kumppanin kanssa - BMH - Big mamas home by Jenni Kesä - BMH - Big mamas home by Jenni Kesä asuja - Kesä muoti - BMH - Big mamas home by Jenni Itsetyydytyksen kieltäminen kumppanilta - BMH - Big mamas home by Jenni

Kesäkuu 2021

Kesäkuussa haaveilin selkeästi parisuhteesta, sillä kirjoitin tämän postauksen. Tiiviin kesätyörupeaman vuoksi treffeille ei juuri jäänyt kuitenkaan aikaa. Avasin myös ensi kertaa julkisesti toiveitani kolmannesta lapsesta ja pohdin vaihtoehtoja sille, miten lapsen saisin. Tämä kyseinen postaus sai uskomattoman ihanan vastaanoton ja sain paljon neuvoja siitä, miten asian kanssa kannattaisi mahdollisesti edetä. Olen jokaisesta tällaisesta kommentista äärettömän kiitollinen. Oli toki myös niitä, jotka uskoivat tietävänsä paremmin ja kertoivat sen täysin pyytämättä.

Kävin erään ystäväni kanssa keskustelun siitä, milloin seksi pitäisi ottaa puheeksi, kun tutustuu toiseen ihmiseen. Siitä syntyi ihan oma postauksensa, jossa pohdin asiaa. Ja koska minusta on tullut varsinainen itsetyydytyksen puolesta puhuja, niin pohdin sitä, miten jotkut kieltävät sen omalta kumppaniltaan.

Ensimmäisen kunnon kesäviikonlopun me vietimme äitini luona, mikä oli aivan ihanaa. Olimme myös tähän mennessä asuneet puoli vuotta tässä kodissa.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Tilinpäätös vuodesta 2020

Vuoden 2020 luetuimmat

Blogivuosi 2020

Vuosi 2020 osa 1.

Vuosi 2020 osa 2.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *