Hae
Big mamas home

Nerokas kanakastike, jolla saa lautaselle hieman lisää kasviksia

Meidän perheen ruokavastaava tässä terve. Jaettiin viime vuoden puolella kotitöitä puolison kanssa. Minä otin itselleni tämän perheen ruokahuollon suunnittelun. Lapsiperheessä se ei ole aina kaikkein helpoin nakki. Lapset eivät aina ole aina niitä kaikkein vastaanottavaisimpia ruuan suhteen. Vaikka yritän tarjota makuja mahdollisimman monipuolisesti. Me tehdään yleensä ruoka itse. Olen oppinut tähän tapaan kotona. Jonkin verran käytän puolivalmisteita ja olen opetellut oikomaan. Mutta minulle on luontaisin tapa on kokata itse. Näin sairaslomalla se tuo päiviin myös sisältöä.

Aloitettiin viime vuoden lopulla suunnittelemaan viikon ruokia etukäteen, niin että kauppareissuja olisi viikossa vain yksin. Minä olen se, joka suunnittelee ruuat ja kokkaa. Puolisoni on usein kauppavastaava. Tässä jossain vaiheessa tuskastuin hieman siihen, että ruuaksi ehdotettiin aina jotain kermakastiketta. Missä ei ole sinänsä mitään vikaa, mutta itse toivon repertuaariini muita vaihtoehtoja. Tomaattipohjainen kastike on tietysti yksi, mutta kaipasin myös jotain muuta.

Puolisoni oli se, joka bongasi tämän reseptin ekan kerran Tiktokista. Resepti on mielestäni nerokas. Siinä ei ole sitä kermaa ja lisäksi lautaselle saa tällä tavoin helposti ekstrasatsin kasviksia. Tätä kastiketta on myös aika helppo varioida tarvittaessa. Mielestäni kastike on nerokas ja hyvän makuinen. Lisäksi tämän hinnaksi tulee alle kymmenen euroa.

Resepti on tosi helppo, vaikka valmistusaika on yli tunnin. Mutta tässä on tunnin ajan sellaista passiivista valmistumista, kun kasvikset ja liha keittyvät.

Nerokas kanakastike

500 g porkkanoita

2 kpl suippopaprikoita (tai 1 kpl tavallista punaista paprikaa)

2 pientä sipulia

3 broilerin koipireittä

1 kasvisliemikuutio

1 kanaliemikuutio

2 valkosipulin kynttä

Pippuria

Paprikajauhetta

 

1. Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit. Pese ja pilko paprikat.

2. Täytä kattila vedellä. Laita joukkoon molemmat liemikuutiot. Laita keittymään kasvikset ja broilerin koivet. Anna porista rauhassa tunnin ajan. Itse annan kanan keittyä rauhassa niin, että liha lähes irtoaa luista.

3. Ota kanat jäähtymään omalle lautaselleen.

4. Siivilöi keitinvesi isoon mitta-astiaan. Survo kasvikset sauvasekoittimella tai blenderillä soseeksi. Lisää soseen sekaan keitinvettä niin, että seoksesta tulee kastikemainen.

5. Perkaa kana irti luistaan ja lisää kana kastikkeen sekaan.

6. Lopuksi, mausta kastiketta, kuten haluat. Itse en lisännyt muuta kuin puristettua valkosipulia, pippuria ja paprikajauhetta.

 

Minä keitin kastikkeen kaveriksi perunaa ja tein tuollaisen perus porkkana-ananas-raejuusto raasteen. Mutta tähän voisi yhdistää myös pastan ja vihreän salaatin.

Suosittelen tätä reseptiä todella lämpimästi, jos kaipaat helppoa lisää arkiruokalistaan.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Arkiruokaa: Purjo – pekoni – hernepasta

Mehevä kesäkurpitsakakku

Arkiruokaa: Kukkakaalipopsit

Muumimukisämpylät

Maailman paras spagettikastike

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *