Hae
Big mamas home

Jutustelin taas sinkkuäitiydestä toimittajalle

Tänään saattaa tulla tuttuja vastaan tuolla iltapäivälehtien ihmeellisessä maailmassa. Pääsin nimittäin jutustelemaan sinkkuäitiydestä toimittajalle. Tämä ei ole ensimmäinen kerta. Vaikka en ole enää parisuhde mielessä sinkku ja saan nykyisin enemmän apua, myös ihan tähän perus arjen pyörittämiseen, on minulla edelleen sananen sanottavana sinkkuäitiydestä. Haastattelu lähti alunalkaen liikkeelle siitä, millaista kommenttia olen saanut näinä sinkkuvuosinani anonyymeiltä ihmisiltä somessa.

Oman kokemuksen mukaan sinkkuäitejä arvostellaan vielä ikävämmin, kuin muita äitejä. Yksinään sitä onkin yhtäkkiä epätoivoinen sinkkuäiti, etsimässä elättäjää itselle ja lapselleen ja siinä sivussa sitä antaa äärimmäisen huonoa esimerkkiä lapsilleen. Olen kuullut tämän ja paljon enemmän ollessani sinkku ja kertoessani deittailevani. Nyt sitten saan kuulla, että ihmiset odottavat koska eroamme poikaystäväni kanssa. Minuun nämä kommentit eivät enää vaikuta. Mutta siippani, jolla ei ole yhtä kovaa kuorta näissä asioissa myönsi erään hänelle näyttämäni kommentin menneen ihon alle. Edelleen voi kuin ihmetellä, miten ihmiset voivat olla niin julmia toisiaan kohtaan.

Maalittaminen ja somekiusaaminen - BMH - Big mamas home by Jenni

Maalittaminen ja somekiusaaminen

Kuuntelin hetki sitten podcastin maalittamisesta, jossa puhuttiin myös laajemmin somessa tapahtuvasta kiusaamisesta. Kyseinen podcast oli Rikosmyytit-podin jakso 3. Maalittaminen. Jakso alkaa hyvin osuvasti sanoin: ”Ne urpot, jotka eivät ymmärrä mitä sananvapaus tarkoittaa, käyttävät sitä kaikista härskeimmin hyväksi.” Minusta tämä on äärimmäisen hyvin sanottu. Vihaviestit tulevat yleensä aina nimettömiltä tileiltä ja nimimerkkien takaa. Ja tämä on kuitenkin hyvin pieni ryhmä. Tähän liittyy myös paljon ihmisten media- ja sisälukutaidottomuus, sekä halu väärinymmärtää asioita. Kun siihen lisätään vielä halu tuoda oma mielipaha esille, niin soppa on täysin valmis. Tähän vielä se, että jokaisen on mahdollisuus tehdä feikkiprofiili tai suojautua muuten anonyymiteetin taakse, ja tuoda se oma vääristynyt mielipiteensä esille. Ja sen lisäksi vielä syytetään sitä ihmistä, joka on esillä somessa ja julkisuudessa, että itseppä olet tilanteesi valinnut. Nyt sinun pitää kestää tämä. Vaikka jokaisen pitäisi mennä itseensä ja miettiä miksi tällaista törkyä pitää lähettää.

Oma Instagramin DM-laatikkoni räjähti sen jälkeen, kun tämä haastattelu tuli ulos. Suurimmaksi osaksi siellä on tähän mennessä ollut ulkonäköäni kommentoivia viestejä miehiltä. Siitäkin huolimatta, että jutussa mainitaan tasan tarkkaan se, että olen nykyään parisuhteessa. Iso osa näistä tulee feikkiprofiileista, koska pelätään sitä vastuun kantamista. Sitä, että sillä omalla tekemisellä ja sanomisella voi olla seurauksia. Mutta faktahan on, että myös ne feikkiprofiilit saadaan jäljitettyä. Minäkin ota kaikesta saamastani kuvakaappaukset, jotta voin tarvittaessa viedä ne poliisille.

Jutustelin sinkkuäitiydestä toimittajalle - BMH - Big mamas home by Jenni

Epätoivoinen sinkkuäiti

Ja nämä ihmiset löytävät kyllä sen syyn olla ikäviä. Sen jälkeen kun aloin seurustella, ikävien kommenttien määrä oli ja pysyi suht samana, mutta aiheet muuttuivat. Enää en ollutkaan se epätoivoinen sinkkuäiti, joka etsi lapsilleen isää. Nyt saan kuulla sitä, että kyllä meillekin vielä se ero tulee. Olen kuitenkin niin ärsyttävä ettei minua kukaan jaksa. Eli paskanjauhannan määrä on vakio, vaikka aiheet muuttuvat.

Oli siitä huolimatta kivaa päästä juttelemaan toimittajalle. Oli myös kiva saada kertoa, että kyllä sitä sinkkuäitiäkin onnistaa treffimarkkinoilla. Vaikka profiilissani oli tieto siitä, että minulla on lapsia, siippani sanoi että hänellä ei tullut missään vaiheessa sellainen olo että olisi treffaillut lapsiani, vaan minua. Tai että olisin etsinyt lapsilleni isää.

Joten kaikki sinkkuäidit rohkeasti vaan treffeille. Kyllä se oma kulta sieltä löytyy, kun muistaa myös itse olla aktiivinen.

-Jenni

KUVAT: Katri Konderla / EDITOINTI: Minä

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Missä menee raja?

#äläsomekiusaa

Kun sohaisin muurahaispesää

Kukaan ei ansaitse ilkeyttä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.