Hae
Big mamas home

Ihana lakkakakku

Yhtenä päivänä minun teki hirveästi mieli leipoa ihana lakkakakku. Olen kotoisin tuolta hieman pohjoisemmasta ja siellä lakkojen kypsyminen oli varsinainen tapahtuma. Sitä odotettiin ja hillasuolle lähteminen mummon kanssa jännitti aina yhtä paljon. Käytän marjasta yhtä sujuvasti nimitystä lakka ja hilla, mikä milloinkin sattuu sopimaan suuhun parhaiten. Oma suosikki jälkiruokani on ehdottomasti lakkahillo ja leipäjuusto. Ah, taivas.

Joka tapauksessa, minun teki mieli leipoa tällä kertaa lakkakakku ja pikaisen googlauksen jälkeen, en löytänyt täysin itseäni tyydyttävää reseptiä. Niinpä päätin yhdistellä paria. Rakastan tällaisia juusto- ja hyydykekakkuja juuri siitä syystä, että niiden kanssa soveltaminen on niin helppoa. Kunhan vähän tuntee suhteita, niin kaikki on mahdollista. Tässä reseptissä on parasta lakkahillo raidat keskellä rahkatäytettä. Nam.

 

Big mamas home by Jenni S. Ihana lakkakakku

 

Big mamas home by Jenni S. Ihana lakkakakku

Kiikutin suurimman osan kakusta työpaikalleni, jossa se meni hetkessä kuin kuumille kiville ja sain kiitosta jälkeenpäin. Yksi taisi kiroilla, että olin pilannut hänen ruokavalionsa. Sori.

Tässä resepti myös teille. Olen ymmärtänyt, että moni on kuluttanut karanteenissa aikaa leipomalla.

 

Big mamas home by Jenni S. Ihana lakkakakku

 

Big mamas home by Jenni S. Ihana lakkakakku
Pohja

125 g kaurakeksejä

50 g voita

Täyte

3 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

2 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa lakka

2 rkl ruskeaa sokeria

½ dl mandariinimehua

n. 1 dl lakkahilloa

Kiille

2 liivatelehteä

2 dl mandariinimehua

3 rkl lakkahilloa

(oranssia pastaväriä)

Murskaa keksit kulhossa. Sulata voi. Sekoita sulatettu voi keksinmurun sekaan. Pohjusta irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada keksiseos pohjalle ja taputtele tasaiseksi niin, että seos peittää koko vuoan pohjan.

Laita täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.

Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja sokeri omassa kulhossaan.

Kuumenna mehu kiehuvaksi pienessä kulhossa. Sulata liivatelehdet mehuun ja valuta seos rahkaan koko ajan sekoittaen. Nostele joukkoon kermavaahto.

Kaada noin 2/3 täytteestä keksipohjan päälle. Lusikoi täytteen päälle lakkahilloa raitamaisesti. Pistele/työnnä hillo paikoitellen syvemmälle täytteen sekaan. Älä levitä hilloa tasaiseksi kerrokseksi, muuten kakusta tulee epävakaa.

Valuta loppu täyte tasaiseksi kerrokseksi hillon päälle.

Hyydytä jääkaapissa noin 3 h.

Kiille

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna noin ½ mehusta kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet mehuun. Lisää liivatelehtiseokseen loppu mehu ja lakkahillo. Anna jäähtyä haaleaksi. Kaada seos kakun päälle.

Anna hyytyä jääkaapissa vielä 2 h.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.