Hae
Big mamas home

Raskausviikko 28 (27+0 – 27+6)

Beben koko: Munakoiso

Oireet: Harjoitussupistukset ja tunnekuohut

Himot: Tällä viikolla ei ole ollut isompia himoja

 

Raskausviikko 28

Viikko 28 on ohi. Tuntuu ihan uskomattomalta, miten pitkällä raskaudessa jo ollaan. Viimeinen kolmannes on pyörähtänyt jo käyntiin, kun kirjoitan tätä. Ei mene kauaa, niin saadaan vauva jo syliin.

Muutamat muut vaikuttajat ovat myös raskaana tai ovat jo synnyttäneet ja olen seurannut, miten jokaisella on alkanut yksi toisensa jälkeen raskausvapaat. Kohta on myös minun vuoroni jäädä virallisesti raskausvapaalle. Jatkan toki silloinkin somehommia ja blogia oman voinnin mukaan, mutta kaikki yhteistyöjutut tulen keskittämään silloin sunnuntaille. Joten pieniä muutoksia tähän tekemiseen tulee vauvan myötä.

Vauvan liikkeet ovat voimistuneet voimistumistaan. Kuluneella viikolla itseasiassa vauva onnistui potkaisemaan meidän vatsaa halailevaa viisivuotiasta poskeen ihokerroksien läpi niin, että tuntui. Siinä oli tuleva isosisko ihmeissään. Äitiä vähän nauratti. Vauvan pitäisi alkaa näihin aikoihin hengailemaan kohdussa pää alaspäin ja jos minun pitäisi veikata, niin näin saattaa hyvinkin olla. Mielestäni kaikkein kovimmat liikkeet, joiden uskon tulevan jaloista, osuvat nimenomaan ylös. Toki voin olla täysin väärässä, mutta tämä on minun veikkaukseni. Hänellä on myös edelleen jonkin verran tilaa liikkua ja vatsassa käy välillä melkoinen möyrintä.

Olen yrittänyt tallentaa liikkeitä kameralle, mutta aina kun saan videon esille, vauva lopettaa liikkumisen. Hänellä on selkeästi kuudes aisti tässä asiassa.

Olen voinut edelleen todella hyvin, mistä olen kiitollinen. Tukivyö tuli postissa, mutta en ole nyt kokenut edes tarvitsevani sitä. Iltaisin väsyttää ja pitkien kävelypäivien jälkeen on supistuksia jonkin verran, mutta aika maltillisesti. Uskallan väittää, että tämä on ollut helpon raskauteni. Mistä olen ihan älyttömän kiitollinen. Nyt kun vielä välttyisi hepatoosilta, niin olisi ihan bueno. Siihen ihmeeseen en tosin usko.

Raskaussovelluksessa luki, että vauvan keuhkot ovat nyt sen verran kehittyneet, että avustuksen kanssa hän pystyisi todennäköisesti hengittämään niillä. Lisäksi nyt aletaan olla niillä viikoilla, jolloin keskoset mitä todennäköisemmin selviytyvät. Niin huojentavaa!

Olen saanut nyt ajan pelkopolille ja sen lisäksi alkaa näyttää myös siltä, että meillä saattaisi olla synnytyksessä tukemassa myös doula. Jälkimmäisestä ei ole vielä 100 % varmuutta, mutta olen toiveikas sen suhteen.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Raskausviikko 27 (26+0 – 26+6)

Raskausviikko 26 (25+0 – 25+6)

Raskausviikko 25 (24+0 – 24+6)

Raskausviikko 24 (23+0 – 23+6)

Raskausviikko 23 (22+0 – 22+6)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *