Hae
Big mamas home

Glögi-pannacotta

joulu, talvi, jälkiruoka, pannacotta, glögi
Kerroin eilen, että tiukan neuvottelun tuloksena, sain puhuttua meidän joulumenuuhun kaksi uutta elementtiä. Toinen oli talvinen salaatti ja toinen tämä herkullinen pannacotta. 
Pannacotta on sellainen jälkiruoka, että jopa minun on vaikea sählätä sen kanssa. Tästä tuli todella hyvää ja sopii varmasti muihinkin talvikauden juhliin jälkkäriksi. 
joulu, talvi, jälkiruoka, pannacotta, glögi
Reseptistä tulee neljä annosta. 


Pannacotta 

5 dl Kermaa 

2 Liivatelehteä 

1 tl Sokeria 

2 tl Vaniljasokeria 

1 tl kanelia 

Ripaus kardemummaa 

Glögikiille 

2 dl (Blossa) Glögiä 

1 Liivatelehti 
joulu, talvi, jälkiruoka, pannacotta, glögi

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 

Kaada kerma kattilaan ja lisää sokeri, vaniljasokeri, kaneli, sekä kardemumma. Sokeria voi käyttää vähemmän, mutta itse totesin glögin olevan sen verran dominoiva maku, että lisäsin kermaan lusikallisen sokeria. 

Kuumenna seos kiehuvaksi. Keitä seosta muutama minuutti. Tässä välissä on hyvä hetki tarkistaa maku. Lisää mausteita, jos haluat. 

Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja lisää ne kermaseokseen. Jäähdytä kerma kädenlämpöiseksi sekoittamalla sitä kylmävesihauteessa. Kaada seos hienon siivilän läpi laseihin. 


Glögikiillettä varten laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen ja lämmitä glögi kiehuvaksi. 

Purista liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja lisää se glögin sekaan. 

Jäähdytä glögi kädenlämpöiseksi kylmävesihauteessa. 

Kaada laseihin hyytyneen kermaseoksen päälle. 


Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Paras on, jos teet jälkiruuan edellisenä päivänä valmiiksi.
Olisi kiva kuulla, mitä pidätte tästä, jos päädytte kokeilemaan reseptiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *