Hae
Big mamas home

7 -vuotiaan kissa -synttärit

*Sisältää mainoslinkkejä

Viimein kirjoitan esikoisen synttäripostausta. Juhlimme esikoistani jo kuun alussa, mutta postauksen kirjoittaminen on hieman venynyt, mutta nyt jaan hieman tunnelmia ja ajatuksia syntymäpäivistä. Synttäreiden teemaa on pyöritelty jonkin verran mielessä ja se on vähän vaihdellut. Pitkään sankari oli sitä mieltä, että pidetään koiranpentu -synttärit, mutta lopulta teema muuttui kissa -synttäreiksi. Meillä oli huomattavasti enemmän suunnitelmia synttäreiden koristeluksi ja tarjoiluihin. Lopulta minun raskauteni muutti hieman realiteetteja. En jaksanut touhuta ihan samalla energialla, kuin ennen. Joten nyt mentiin siitä, mistä aita oli matalin. Esikoinen sai siitä huolimatta oikein kivat synttärit.

Tarjottavat

Tein tarjottavat jälleen kerran itse. Totesin, että tällä kertaa leivon kakun lisäksi jotain suolaista ja jotain makeaa. Suolaiseksi valikoitui Instagramista bongaamani suolaiset voisarvet. Ne tehtiin ihan valmiista voitaikinasta, jota kaulin himpun verran ohuemmaksi. Sitten leikkasin taikinalevyn viistoon puoliksi. Levitin levylle yrttituorejuustoa ja kalkkunaleikettä ja pyöritin ne croisanteiksi. Voitelin kananmunalla ja ripottelin juustoraastetta päälle. Todella helppo ja hyvä suolainen herkku. Näitä teen todellakin myös toiste lasten juhliin.

Kuppikakut tein omalla reseptillä. Koristelua varten askartelin ison kasan pienen pieniä kissan korvia sokerimassasta. Laskin, että niitä oli lähemmäs 40 kappaletta. Mutta mitä äiti ei lastensa vuoksi tekisi. Koristelua varten olin tilannut My Dream Daylta astetta söpömpiä nompparelleja*. Kuorrutukseen käytin pinkkiä ja lilaa pastaväriä ja täytyy sanoa, että muffinsseista tuli kyllä todella söpöjä.

Kissa -kakku

Kakussa hyödynsin valmispohjia, mutta mousset kerrosten väliin ja kaiken muun tein itse. Taktiikkani on tehdä yksi makea täyte ja yksi vähän happamampi täyte, jotka tasapainottavat toinen toisiaan. Tässä kakussa happamampi täyte oli mansikkamousse ja makeana täytteenä toimi oreo-mousse. Todella hyvä pari kakun väliin.

Koululainen toivoi kissa -kakkua. Olen aikanaan leiponut hänelle pandakakun ja todenneut ettei kyseessä ollut silloin eläintarhan nätein panda. Joten jännitin lopputulosta hieman. Mutta siitä tuli aika kiva. Edelleen se oli aika kotikutoisen näköinen, mutta se ei ole minua ikinä haitannut. Melkein uskallan väittää, että tämä oli hetken aikaa onnistunein kakku, jonka olen tehnyt.

Kakun kanssa oli kuitenkin hieman epäonnea matkassa. Ensinnäkin sokerimassa ei ole minulle entiuudestaan tuttua, joten laitoin kakun koristelun jälkeen jääkaappiin. Eli, muille kokemattomille tiedoksi, kissan kasvot levisivät melko tehokkaasti. Eli siis, sokerimassaa ei jääkaappiin. Toisekseen, oli onnistunut tekemään kakusta vähän turhan kostean, jolloin se romahti lautaselle.

Mutta näitä sattuu. Minä olen aina ollut enemmän tällainen kantapään kautta oppija ja seuraava kakku onnistuu paremmin.

Juhlat

Koristeet tilattiin tällä kertaa suoraan My Dream Daylta. Ensinnäkin, nettisivuilla oli suoraan kategoria kissajuhlat*, mikä helpotti meidän työtä melkoisesti. Löydettiin tosi helposti lautaset*, servetit* ja pallot* teemaan sopivasti. Happy Birthday-kyltti meillä oli ennestään, samoin pahvipillejä. Ja todettiin, että tämä riittää tällä kertaa. Minulla oli vähän askarteluideoitakin, mutta nyt sen sijaan ei ollut voimavaroja lähteä askartelemaan.

 

Meillä oli tosi kivat juhlat. Koululainen sai nyt ensimmäistä kertaa vähän vähemmän leluja ja enemmän sellaista isomman lapsen tavaraa. Saatiin muun muassa Muumi Kimble, jota on pelattu ahkerasti sen jälkeen. Puolisoni sai itseasiassa jopa kiellon pelata kyseistä peliä, koska Kimble-jumalat tuntuvat olevan hänen puolellaan ja kenelläkään muulla ei ole edes mahdollisuuksia voittaa, kun hän pelaa. Sen lisäksi esikoinen sai kirjoja, kyniä ja sellaiset Oppi ja Ilo vesivärikirjat, joiden värittämiseen tarvitaan vain vettä ja pensseli.

Nämä olivat myös ensimmäiset juhlat, joihin puolisoni perhe osallistui myös. Minusta on aivan ihanaa, miten he haluavat olla aidosti läsnä myös bonus lapsenlastensa elämässä. Samaan syssyyn he tapasivat myös minun perheeni.

Meillä oli kyllä super kivat juhlat. Sovittiin esikoisen kanssa, että tammikuussa hän saa juhlia vielä kaverisynttäreitä koulukavereidensa kanssa. Nyt minulla ei ollut jaksamista järjestää kaksia juhlia yhtenä viikonloppuna, joten siksi kaverisynttärit vähän myöhemmin.

Seuraavaksi järjestetään todennäköisesti ristiäisiä alkusyksystä.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Terveisiä sairastuvalta

Halloweeniin sopivat madoilla koristellut mokkapalat

Pinkki Halloween -teemaiset 5 -vuotis juhlat

Syntymäpäiväbrunssi ja kesäinen moctail

Vaaleanpunaiset 6-vuotis synttärit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *