Hae
Big mamas home

Kesälista 2019

Kesäkuu meni menojaan, mutta 2/3 kesästä on vielä jäljellä. Ja jos tuleva syksy on puoliksikaan yhtä lämmin kuin viimekertainen, niin tässähän on lämpöä ja kesäpäiviä jäljellä vielä vaikka kuinka paljon. Minulla alkaa olla kesäloma jo puolessa välissä, koska tänä vuonna sitä ehti kertyä vain pari viikkoa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö kesästä voisi töidenkin ohella. 
Tästä syystä päätin jakaa teidän kanssanne oman kesälistani. Tällä kertaa mietin oikeasti realistisia juttuja, jotka on meidän perheen resurssien toteutettavissa. Osa ollaan ehditty jo tehdäkin, mutta vielä on mielessä useampi aktiviteetti tälle kesälle. 

Tyttöjen yökyläreissu – Viimekertaisilla arkiruokatreffeillä Heidin luona, heitettiin ilmoille ajatus yökylästä. Idea olisi, että minä ja tytöt menisimme Heidin luokse yökylään. Lapsilla olisi seuraa toisistaan ja samoin meistä aikuisista toisillemme. Tämä olisi kaikkein ihaninta toteuttaa. 
Nauttia leikkipuistolounaista – Vakaa aikomukseni on hyödyntää tänä kesänä Helsingin leikkipuistojen lounastarjoilua tyttöjen kanssa. Minusta tämä on ehdottomasti yksi parhaita juttuja Helsingin kesässä. 

Vieraillaan leikkipuiston altaalla – Tänä vuonna on ihan pakko päästä polskuttelemaan leikkipuiston kahluualtaalle tyttöjen kanssa. Meidän tytöillä on supersuloiset uikkarit, joita pitää päästä käyttämään. Saimme tänä vuonna viimein tilattua kivan kahluualtaan myös meidän partsille ja erityisesti kolmevuotias odottaa innolla pulikoimista. 
Vierailla Suomenlinnassa – Minun on pakko tunnustaa jotain. Vaikka olen asunut jo yksitoista vuotta Helsingissä, olen tänä aikana käynyt Suomenlinnassa tasan kerran. Tänä kesänä ollaan ehditty käymään siellä jo kerran tutustumassa puolustusvoimien kesäkiertueeseen, mutta vielä olisi tarkoitus tehdä toinen retki. Postauksen kuvat ovat itse asiassa tältä meidän armeijahenkiseltä retkeltä. 

Esikoiselle Suomenlinnan retken sai myytyä hienosti kertomalla, että paikka on ihan oikea linna. Kun puolestaan kerroimme, että siellä ei ole kuitenkaan koskaan asunut prinsessoja, kolmevuotias osoitti erinomaisia ongelmanratkaisutaitoja ilmoittamalla, että hän jää linnaan prinsessaksi. 

Käydä terassilounailla – En minä syö ulkona edes viikoittain. Mutta tässä taannoin terassilla nautittu salaatti maistui niin hyvältä, että aion käydä nauttimassa ulkolounaasta toistekin. Parasta toki on, jos onnistun saamaan hyvää seuraa lounaalle. 
Oman terassin päivittäminen – Yritän tänä kesänä hankkia jotain pientä piristystä meidän kesäterassillemme. Keskusteluissa on vilahtanut pariin otteeseen ajatus riippumatosta. Lasten mielestä olennaisin asia odottelee tällä hetkellä postista noutoa, nimittäin lastenallas. 
Päivä Linnanmäellä – Meidän molemmat tytöt ovat siinä iässä, että he pääsevät Linnanmäen ilmaisiin laitteisiin hurjastelemaan. Samalla reissulla pitää ehdottomasti syödä pehmikset. Ehkä minä voisin käydä kerran ajamassa vuoristoradassa. 

Retki Kallahdenniemelle – Ranta, joka sijaitsee melko lähellä meitä. Hieman ironista on, että tarvitsin somen kautta muistutuksen siitä, kuinka upea ranta meillä on aivan nurkan takana. Kiitos tästä muistutuksesta Laura. Teemme perheen kanssa ehdottomasti retken Kallahdenniemen mataliin rantavesiin. 
Vierailu Löylyssä – Haluan ehdottomasti käydä tänä vuonna viimein Löylyssä. Olen suunnitellut tätä vierailua ehkä pari vuotta. Ei vain ole tullut lähdettyä. Teen tänä vuonna kuitenkin lupauksen käydä siellä. Yksin tai perheen kanssa. 

Käydä kesäretkellä Porvoossa – Porvoolla on aivan erityinen paikka sydämessäni. Olen jo vuosia sanonut, että olen henkisesti porvoolainen. En ole koskaan siellä asunut, mutta nuoruusvuosinani vietin siellä paljon aikaa. Kyseinen kaupunki liittyy myös vahvasti ensirakkauteeni, joten osittain siitä syystä muistoni kaupungista ovat melko ruusunpunaiset. Nyt haluaisin viimein vuosien jälkeen tehdä sinne kesäretken. Lähtisikö Hovikuvaaja minulle kaveriksi? Tehtäisiin sellainen tyttöjen mini road trip. 
Päiväksi Tallinnaan – Olemme miettineet miehen kanssa treffejä Tallinnaan. Yhteinen minireissu meren ylitse tulisi niin tarpeeseen, varsinkin tämän rankan kevään jälkeen. Me tarvitsemme yhteistä aikaa ja rauhaa. Nyt täytyy vain etsiä sopiva rako kalenterista. 

Kertokaa, millaisia kesäsuunnitelmia teillä on. Jos saisin niistä vielä jonkun idean meidänkin listalle.

4 kommenttia

 1. Helmi kirjoitti:

  Kivoja kesäsuunnitelmia! Suomenlinna on kyllä kiva kohde, meillä pitkä aika viime kerrasta. Kesätorit on kesällä kivoja, mennä aamusta ja käydä samalla torikahveilla siellä. Herneet&mansikat maistuu kesällä. Tehdään usein myös piknik retkiä, uusille paikoille rannoille, kallion koloihin. Kesäteattereissa jos löytyy läheltä on usein kivoja esityksiä lapsillekin.Korkesaaressa tykätään käydä, etenkin paatilla mukava kokemus. Hanko on mahtava kesäkaupunki, pääkaupunkiseudulta vain 1,5 h. Voi käydä myös päiväretkellä. Aivan oma tunnelma, upeita hiekkarantoja, myös ihanan rauhallisia, kalliota, pitsihuviloita, ihana leikkipuistoja, hyviä ravintoloita tai piknik-enää mukaan ja rannalle. Pienistä hetkistä syntyy kesän ilot!

 2. Salla kirjoitti:

  Oh, ihana Suomenlinna! Suomenlinnassa on jotain niin kiehtovaa ja kaunista. Joka kesäinen kohde <3

  Ja muistan leikkipuistolounaat omasta lapsuudestani 90-luvulta! Hyviä muistoja lähipuistosta.

  Iloista ja aurinkoista sunnuntaita koko teidän perheelle. 🙂

 3. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Teidän kesäpuuhat kuulostavat aivan ihanilta. Herneet, mansikat ja jäätelö kuuluvat ehdottomasti kesään. Hangossa haluaisin käydä, mutta pitäisi ottaa selvää, miten se onnistuu autottomalta.

 4. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Suomenlinna on ihana paikka. En muistanutkaan kuinka ihana ja lapsetkin tykkäsivät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.