Hae
Big mamas home

Päivän paras tapa

Kuulun siihen ihmistyyppiin, joka petaa sängyn joka päivä. Yleensä heti aamusta, mutta jos aamulla on ollut kiire, niin viimeistään töiden jälkeen. Kestän aika huonosti epäsiistiä sänkyä. Jos sänky on levällää, koko makuuhuone näyttää noin sata kertaa pahemmalta, kuin mitä se todellisuudessa on. Olen ollut jo lapsena tarkka sängyn petaamisesta. Minulla oli silloin ruusukuvioinen, rimpsuhelmainen päiväpeitto, jonka päälle asettelin jo silloin koristetyynyjä. Lisäksi tuntuu hyvältä saada jotain aikaiseksi heti aamusta. Sen lisäksi se tuntuu symbooliselta alulta koko päivälle. Niinä päivinä, kun sänky jää aamulla petaamatta, ei päivä tunnu alkavankaan oikein. 
Big mamas home by Jenni S. Päivän paras tapa sängyn petaaminen

Big mamas home by Jenni S. Päivän paras tapa sängyn petaaminen

Big mamas home by Jenni S. Päivän paras tapa sängyn petaaminen

Big mamas home by Jenni S. Päivän paras tapa sängyn petaaminen

Big mamas home by Jenni S. Päivän paras tapa sängyn petaaminen
Näin ollen suorastaan riemastuin, kun kuulin petaamisesta olevan muutakin hyötyä, kuin siistimpi yleisilme. Tätä tapaa on pohtinyt ilmeisesti useampi taho tai ainakin, todella monet suosittelevat sitä. Eräässä artikkelissa sanotaan sängyn petaamisen johtavan muihinkin hyviin tapoihin. Se rohkaisee helposti tarttumaan seuraavaan toimeen ja iltaan mennessä sängyn petaaminen on voinut hyvin muuttua sarjaksi monia hyödyllisiä askareita. 
Lisäksi tämä on myös sellainen pieni askare, jossa meidän neljävuotias voi tuntea onnistumista. Pieni, yksinkertainen askare, joka kasvattaa lapsen itsetuntoa. Meillä lapset osallistuvat moneen asiaan aikuisen kaverina, mutta sängyn neljävuotias pystyy petaamaan itse. Siksi kannustankin häntä siihen. 
Big mamas home by Jenni S. Päivän paras tapa sängyn petaaminen

Big mamas home by Jenni S. Päivän paras tapa sängyn petaaminen

Big mamas home by Jenni S. Päivän paras tapa sängyn petaaminen

Big mamas home by Jenni S. Päivän paras tapa sängyn petaaminen

Big mamas home by Jenni S. Päivän paras tapa sängyn petaaminen
Nyt kun oma jaksaminen on ollut koetuksella, olen miettinyt mikä olisi helppo tapa madaltaa rimaa tässä asiassa. En osaa elää sotkuisen sängyn kanssa, mutta auttaisivatko hillityt lakanat siihen ettei niiden päälle tarvitsisi aina vetää päiväpeittoa? Tai sitten jatkan samalla tavalla ja tunnen onnistumista siitä, että jaksoin tämän verran. Sain jotain aikaiseksi, vaikka olenkin uupunut. Siinä on hyvä startti päivälle ja toivon todella, että se kannustaa saamaan päivän aikana aikaiseksi myös muuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.