Hae
Big mamas home

15. luukku: Lasten joulusanat

Joulukalenterin viidenteentoista luukkuun lapset antoivat oman panoksensa selittämällä joulusanoja. Tätä oli todella hauska tehdä. Ja oli aivan ihanaa huomata, miten vahvasti he yhdistivät ilon jouluun. Haluan uskoa, että vaikeista vuosista huolimatta olen onnistunut tekemään heidän jouluistaan iloisia juhlia.

Mutta nyt, pidemmittä puheitta lasten joulusanoihin.

Joulupukki

7-vuotias: Se on semmonen, joka tuo iloa maailmaan. Se tekee lapset iloisiksi ja aikuiset myös. Se toivottaa aina: ”Hyvää joulu” ja sitten joulu on hyvä.

5-vuotias: Joulupukki on semmonen, että se tuo lahjoja. Se tekee lapset niin iloisiksi, että ne haluaa laulaa sille laulun ja antaa halin.

 

Joulumuori

7-vuotias: Se on semmonen, joka keittää aina tontuille joulupuuron. Sekin tuo sitä iloa ja huolehtii, että joulupukki ei tule kipeäksi, vaan voi jakaa lahjoja.

5-vuotias: Joulumuori on joulupukin vaimo. Ja esimerkiksi, jos Joulupukki on kipeänä, niin se tuo Pukille lämmintä juotavaa. Vaikka kaakaota.

Tonttu

7-vuotias: Se on semmonen, että se vakoilee lapsia ja aikuisiakin. Se on kiva ja kiltti, koska ei ole olemassa mitään tuhmien listaa. Kaikki lapset on kilttejä.

5-vuotias: Se niiku tuo iloa sillä tavalla, että ne tekee lahjoja ja joulupukki vaan nukkuu. Tontut tekee ne työt, ei Joulupukki tee töitä.

 

Joulupipari

7-vuotias: Öö… Nami. Se on semmonen kaardemumman makuinen. Sitä on aina kiva syödä, kun se on kuorrutettu.

5-vuotias: Joulupiparia voi syödä jouluna. Joulupipari on hyvää sen vuoksi, kun sitä on itse leivottu niin se maistuu varsinkin hyvältä. Koska Joulupukki leipoo joskus joulupipareita.

Joulukuusi

7-vuotias: Se on semmonen, että siitä tulee aina iloinen mieli, kun sitä katsoo. Ja se on sellainen tekokuusi, kun joku voi olla allerginen oikealle. Ja se tuo iloa maailmaan, kun joillakin on se kuusi ja joillakin ei ole. Ja sen alle voi laittaa lahjoja, mikä on aika hassu tapa.

5-vuotias: Semmonen, että jos joulupukki ei ehdi tuomaan lahjoja niin se voi tuoda ne illalla joulukuusen alle. Sitten tontut voi tulla kurkkimaan joulukuusta ja miten hienoja koristeita siellä on. Ne tykkää niistä paljon.

 

Joulurauha

7-vuotias: Se on semmoinen, että kaikilla on iloinen mieli ja silloin on rauhallista ja silloin tulee rauhallinen olo.

5-vuotias: Se, että joku tykkää vaikka tehdä noita joulupipareita rauhassa ja katsoa telkkaria rauhassa. Vaikka.

Korvatunturi

7-vuotias: No siellä asuu… Se on esimerkiksi Lapsissa. Siellä tosi kaukana Lapissa. Siellä asuu Joulupukki ja siellä asuu muutama muukin. Korvatunturilla asuaa tonttuja. Korvatunturilla ei asu yhtäkään lasta, siellä asuu vain Joulupukki.

5-vuotias: Korvatunturilla Joulupukki asuu. Se asuu siellä, että lapset ei pysty näkemään sinne. Paitsi jos asuu siellä. Ja siellä Joulupukki tekee töitä, koska siellä on rauhaisaa.

 

Porkkanalaatikko

7-vuotias: Ruoka. Se on iloinen ruoka.

5-vuotias: Toi se on iloinen ruoka. Sitä voi syödä vaikka jouluna tai muutekin. Porkkanalaatikko tuo myös iloa.

 

Mikä joulussa on parasta?

7-vuotias: Öö… Se, että kaikilla on iloinen mieli. Ja että kaikilla on kivaa. Ja että Joulupukki tuo lahjoja. Ja mä tykkään jos lahjoissa on ratoja, koska ne on kaikkein kivoimpa. Se on joulussa kivointa.

5-vuotias: No se, että Joulupukki tuo niitä lahjoja. Ne lahjat on yleensä kivoja. Ja myös sitten saa syödä tota jouluruokaa. Esimerkiksi vaikka pipareita ja muutenkin saa syödä vaikka tota porkkanalaatikkoa. Ja kaalilaatikkoa.

 

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

11. luukku: Jouluinen kinuskijuustokakku

10. luukku: Miten meillä puhutaan joulupukista

9. luukku: Joululahjaideoita aikuisille

8. luukku: Meidän joulunajan perinteet

7. luukku: Glögisiirappi – Helppo tapa tehdä glögi itse

2 kommenttia

  1. Kaija kirjoitti:

    Olipa herttainen luukku. Tytöillä on selkeã näkemys joulusta. Vastauksista näkee, että heidän kanssaan on keskusteltu paljon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *