Hae
Big mamas home

Kulmien hiominen parisuhteessa

Olen kirjoittanut avoimesti siitä, että meillä on ollut meneillään hieman vaikeampi vaihe parisuhteessa. Olen kutsunut tätä kulmien hiomiseksi. Kaksi itsenäistä, pohjimmiltaan aika erilaista aikuista muuttaa saman katon alle, joten olisi ihme jos tässä ei yhtään kolisisi kulmat yhteen. Puolisoni on asunut koko aikuisikänsä yksin. Hänellä on omat tavat ja omat rutiinit, joiden mukaan hän on elänyt. Minä taas olen oppinut hyvin itsenäiseksi. Jos en jotain osaa, opettelen ja pyydän apua asian opetteluun. Teen kaiken itse ja haluan tehdä kaiken itse, koska minä tiedän parhaiten miten asiat hoidetaan. Puolisollani on kova tarve auttaa, samaan aikaan, kun minä haluan pitää langat omissa käsissäni, vaikak kyse olisi vain imuroimisesta.

Tähän päälle se, että omat hormonini hyrräävät täysillä ja huomaan olleeni kireämpi ja räjähdysherkempi kuin yleensä.

Puhuminen, puhuminen, puhuminen

Se neuvo, jonka itse olen saanut parisuhteen konfliktitilanteiden ratkaisuun on puhuminen. Kaikki, jotka ovat nimenneet pitkän parisuhteen salaisuuksia, ovat sanoneet puhumisen pitäneen heidät yhdessä. Joten olen yrittänyt pitää huolen siitä, että me puhumme, puhumme ja puhumme. Itse olen välillä todella sulkeutunut ja käsittelen paljon asioita oman pääni sisällä. Pyydän paljon näkemyksiä myös omilta ystäviltäni ja muilta ihmisiltä. Olen neuvonut myös puolisoani puhumaan muille. Se, että saa purkaa asioita muiden kuin oman kumppaninsa kanssa auttaa selkeyttämään ajatuksia. Toki, vaadin meiltä molemmilta sitä, että kun puhumme toisille meistä, kunnioitamme toisiamme. Emme hauku, emmekä solvaa toisiamme muille, vaikka välillä ärsyttäisikin.

Mutta vaikka puramme tuntojamme muualla, tärkeintä on ettei se puheyhteys häviä meidän välillämme. Ollaan onnistuttu siinä. Alussa oli ehkä vähän kankeaa, mutta pystytään puhumaan koko ajan paremmin ja paremmin. Puhumisen lisäksi me myös viestitellään, koska joskus auttaa, että keskustelun saa käyntiin viesteillä. Minulle varsinkin kirjoittaminen on kaikkein tutuin ja turvallisin itseilmaisun muoto. Koen pääasiaksi sen, että keskustelun saa auki, oli keino sitten mikä hyvänsä.

Kotitöiden jakaminen

Yksi keino välttää turhaa riitelyä on ollut kotitöiden jakaminen. Minähän tekisin kaiken mieluiten itse, koska silloin koen saavani aikaan sellaista jälkeä, kuin haluan. Niistä meillä tuli myös eniten riitaa. Niinpä aika alussa yhteen muuttoa jaettiin kummallekin omat vastuualueet, joihin toinen ei puutu. Se on selkeyttänyt meidän arkea aivan valtavasti ja vähentänyt niitä riitoja. Ainakaan kotitöistä ei tarvitse riidellä.

 

Minä en usko siihen, että meneillään olisi mitään isoa ja vakavaa. Ennemmin normaalia ja sellaista, joka hioo ja hitsaa meidät lopulta tiiviimmin yhteen.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Millaista sisältöä olette toivoneet

Seksi alkuraskaudesta

Sunnuntaiaamun aamiainen ystävän kanssa

Runo Hotel ja miniloma Porvoossa

Meidän ensimmäinen yhteinen vuosi

2 kommenttia

  1. Kaksinen kirjoitti:

    Minä lapsettomana, pitkään yksinasuneena, muutin puolison kotiin, jolla kolme lasta, viikko-systeemillä. Sain alkuun kuulla kritiikkiä kotityötavoistani, mm. kuinka ripustan pyykit väärin ja astianpesukoneentäyttökin meni puolison mielestä päin honkia. Hänkin olisi halunut pitää kaikki langat käsissään.

    Itselle oli järkytys, että omissa tavoissa oltiin niin ehdottomia eikä alkuun annettu toiselle, yksineläneelle tilaa kasvaa ja opetella. Kaikesta ollaan selvitty ja olemme edelleen yhdessä, yhdeksäs vuosi meneillään. Puolisollesi haluan toivottaa rohkeutta ja sinnikkyyttä. Omaa aikaa ja antaa armollisuutta itselle, luottaa omiin kykyihin. Avoin keskusteluyhteys vie eteenpäin, vuoden päästä ollaan jo ihan eri tilanteessa! Jos haluaa tutustua tarkemmin esim. uusperheen kehitysvaiheisiin, suosittelen tutustumaan Supliin, Suomen uusperheliittoon. Sieltä itse olen saanut paljon vinkkejä ja vertaistukea. Tsemppiä ja onnea tulevasta perheenlisäyksestä!

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Kiitos kommentista. Tässä oli yksi syy, miksi me päädyttiin jakamaan ne kotityöt. Sopimukseen kuuluu myös se, että toisen tonttiin ei puututa. Eli minä pidän suuni, enkä kommentoi hänen tapaansa tiskata. Vaikka kuinka tekisin sen omasta mielestäni paremmin.
      Supli on minulle ennestään tuttu ja olen yrittänyt hyödyntää sitä. Toki, minulla on ehkä kuitenkin se helpompi rooli, kun lapset ovat kaikki omiani. Puolisollani on enemmän sopeuduttavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *