Hae
Big mamas home

Raskausviikko 35 (34+0 – 34+6)

Beben koko: Kookospähkinä

Oireet: Kevyt kutina, alaselän kivut, supistukset.

Himot: Salaatit.

 

Raskausviikko 35

Minulla alkoi tällä viikolla virallisesti raskausloma. Raskautta oli tämän raskausviikon alussa jäljellä noin neljäkymmentä päivää, mikä tuntuu ihan uskomattomalta. Ei mene kauaa, niin meillä on kotona vauva. Puoliso havahtui kysymään, että pitäisikö hänen lukea tässä vaiheessa joku opas. Sanoin, että totta kai hän voi etsiä tietoa, varsinkin ensimmäisistä viikoista, mutta kyllä häntä myös opetetaan olemaan vauvan kanssa. Ja sellaiset asiat, kuin vauvan nostaminen ja vaipan vaihto oppii kaikkein parhaiten tekemällä.

Tehtiin myös suunnitelma, että jos meidän vauva olisikin jotenkin itkuinen, niin viedään hänet kyllä ihan ehdottomasti vauvahierojalle. Olen lukenut ja kuullut nyt todella paljon jumeista, joita vauvoille syntyy kohdussa. Oma esikoiseni oli muun muassa kohdussa pienessä ahdinkotilassa, jonka seurauksena, hänen kaulajänteensä kehittyi kireäksi. Se vaati pitkään fysioterapiaa, mutta nykyään lapsesta ei todellakaan huomaa, että hänellä olisi ollut jokin sen alueen ongelma.

Raskaushepatoosi – hepatogestoosi

Sokerirasituksen tulokset tulivat, eikä vieläkään ole viitteitä raskausdiabeteksesta. Mutta minulta otettiin samaan syssyyn myös muita verikokeita ja niinhän siinä taas kävi, että maksa-arvot olivat kohonneet. Selvisin suurin piirtein kuukauden pidemmälle, kuin aiemmissa raskauksissa. Mutta selkeästi minun maksaani ei ole tehty raskaana olemiseen. Kävin viikonlopulla kontrolli verikokeissa ja nyt odotellaan ovatko arvot niissäkin koholla.

Vaikka olin jo ehtinyt toivoa, että välttyisin hepatogestoosilta tässä raskaudessa, niin ei tämä tilanne oikeastaan edes harmita. Olin jo niin asennoitunut tähän ja homma on tuttua kahdesta edellisestä raskaudesta. Tätä kuitenkin seurataan tarkkaan ja otetaan homma haltuun heti, jos jotain huolestuttavaa ilmenee. Esikoiseni kohdalla esimerkiksi käynnistyksestä päätettiin hyvin nopealla aikavälillä.

Muuten oma olo on edelleen hyvä. Niin minä vaan vielä viikolla 35 kävelin ympäri Suomenlinnaa puolison kanssa. Esikoista odottaessa tällainen reippailu ei olisi tullut kuuloonkaan. Mutta kyllä tässä alkaa tuntumaan siltä, että loppu häämöttää. Vaikka vielä ei ole niin tukala olo, että vauvan häätötoimet kauheasti kiinnostaisi. Ihan mielellään ollaan vielä symbioosissa.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Raskausviikko 34 (33+0 – 33+6)

Raskausviikko 33 (32+0 – 32+6)

Raskausviikko 32 (31+0 – 31+6)

Raskausviikko 31 (30+0 – 30+6)

Raskausviikko 30 (29+0 – 29+6)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *