Hae
Big mamas home

Viikonloppu ystävien kanssa

Kirjoittaminen meinaa tökkiä, joten siitä syystä ajattelin kirjoittaa meidän viime viikonlopusta, joka oli kiva ja rento. Vietettiin pitkästä aikaa viikonloppu ystäväperheen luona. Tätä vierailua on odotettu kuukausia. Suunniteltiin sitä ensimmäisen kerran jo kesällä, mutta sitten joku lapsista sairastui. Ollaan onneksi pystytty näkemään muutenkin, vaikka tälle viikonlopulle on ilmestynyt este jos toinenkin.

Sinkkuäiti - BMH - Big mamas home by Jenni Eskarilainen - BMH - Big mamas home by Jenni Poneja - BMH - Big mamas home by Jenni

Viikonloppu ystävien kanssa

Ollaan tämän perheen kanssa tunnettu jo yli kymmenen vuotta. Tarkalleen ottaen 14 vuotta. Ollaan oltu nuoria yhdessä ja jossain vaiheessa meillä oli monta kertaa vuodessa kotibileitä heidän luonaan. Sitten tulivat vauvat. Meni joitain vuosia, kun molemmissa perheissä joku oli raskaana tai joku lapsista oli vauva.

Nyt elämänvaihe on ihan erilainen. Ensinnäkin minä olen eronnut ja vauva ja taaperot ovat kasvaneet leikki-ikäisiksi, eskarilaiseksi ja koululaiseksi. Se tarkoittaa myös sitä, että lapset touhuavat paljon keskenään. Taaperoita piti vahtia paljon aktiivisemmin, mutta nyt lapsilla oli omat leiki niin ulkona, kuin yläkerrassakin, mikä tarkoitti aikuisille rauhallisia kahvi- ja ruokahetkiä. Vaikka aamut ovat edelleen aikaisempia, kuin ennen lapsia.

Retkellä - BMH - Big mamas home by Jenni Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni

Nyt kukaan ei kuitenkaan sairastunut ja päästiin lauantaina lähtemään junalla kohti Järvenpäätä. Lapset olivat koko aamun todella malttamattomia. He olisivat tietysti halunneet lähteä leikkimään kavereiden kanssa heti aamusta. Tehtiin aamutoimet kuitenkin ihan rauhassa kotona ja syötiin lounastakin rauhassa ennen kuin lähdettiin kohti Järvenpäätä.

Lapset ovat aina innoissaan, kun pääsevät liikenteeseen junalla. Junalla matkustaminen on näille helsinkiläislapsille harvinaista herkkua. Perillä Järvenpäässä ystävien luona lapset ampaisivat melkein suoraan leikkimään ja tutkimaan pelejä. On niin kiva, miten kaikki lapset tulevat nyt toimeen keskenään. Tämä on jotain sellaista, josta me haaveiltiin aikaan kun lapset olivat ihan pieniä.

Ystävien luona - BMH - Big mamas home by Jenni Ystävien luona - BMH - Big mamas home by Jenni Ystävien luona - BMH - Big mamas home by Jenni

Ruuaksi meillä oli tortilloja, jotka ovat yleensä hitti lasten kanssa. Toinen omista tytöistäni ei nimittäin esimerkiksi tykkää yhtään pizzasta. Meidän taktiikka on ensin ruokkia lapset, joilla yleensä on hätä ja kiire ja aikuiset syövät sitten rauhassa yhdessä. Aikuisten iltaan kuului myös karkit ja sipsit, sekä sauna ja lautapelit. Lautapelejä me taidettiin pelata ensimmäistä kertaa yhdessä, mikä on jopa vähän huvittavaa.

Sunnuntaina kaikki neljä lasta tulivat herättämään minut jo seitsemältä. Mistä olen ihan himpun verran katkera. Raahauduin alakertaan lasten kanssa ja ennen pitkään myös muut heräsivät. Laitoimme aamupalan jälkeen lapset leikkimään keskenään ulos, jossa he viihtyivät yllättävän hyvin. Me aikuiset saimme pienen hengähdystauon. Katsoimme hetken aikaa Kenen kotona-sarjaa ja arvuuttelimme kotien asukkaita.

Kuten sanottu, elämä on muuttunut niin paljon helpommaksi ja rennommaksi kun lapset ovat kasvaneet isommiksi. Enää ei tarvitse valvoa koko ajan tuhojaan tekeviä taaperoita, vaan lapset pärjäävät leikeissään myös keskenään. Lapset totesivat vielä sunnuntai-iltana kotona, että oli kyllä kivointa olla yökylässä.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Parhaita juttuja just nyt ja hieman kuulumisia

Ensimmäinen kevät viikonloppu

Viime viikon kuulumisia

Viikkokatsaus: Ihan perus arkea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *