Hae
Big mamas home

Viikkokatsaus 18/22: Lakkoviikko lasten kanssa

Maanantai

Maanantaina sain jälleen herätä poikaystäväni kainalosta halailemaan ja pussailemaan. Jossain vaiheessa me siirryttiin sohvalle aamukahville ja katsomaan Netflixist The Queen’s Gambit-sarjaa, johon sain hänet koukutettua edellisenä iltana. Meidät yllätti nälkä, joten jouduimme lähtemään kauppaan. Olimme siiinä mielessä aivan aavistuksen myöhässä, että meillä oli jo nälkä, mikä tarkoitti mielitekoja. Saatiin kuitenkin välteltyä niitä ja käytyä kaupassa, sekä ostettua vain listalla olevat tuotteet. Tehtiin yhdessä ruokaa ja vetäydyttiin sitten ruokalevolle. Hän lähti illalla omaan kotiin, jolloin minä pystyin tekemään illalla koulutehtäviä rauhassa.

Lakkoviikko lasten kanssa - BMH - Big mamas home by Jenni Pionit - BMH - Big mamas home by Jenni Kotona - BMH - Big mamas home by JenniLahjapaketti - BMH - Big mamas home by Jenni

Tiistai

Ensimmäinen lakkopäivä. Lapset tulivat luokseni kuuden jälkeen aamulla ja aloiteltiin siinä sitten päivää yhdessä. Tehtiin aamupalaa ja minä yritin herätellä itseäni. Olin varannut aamupäivälle pesulan. Lounaaksi riitti meidän edellisen päivän ruoka, josta lapsilla oli varsin vaihtelevat mielipiteet. Pesulan ja lounaan jälkeen lähdettiin lasten kanssa leikkipuistoretkelle. Sää ei ollut mikään otollisin. Leikkipuistossa ollessa taivaalta satoi lunta. Lapsia se ei hidastanut pätkääkään. Puistoilun jälkeen tultiin kotiin välipalalle ja vähän lepäämään. Lapsilla oli ollut todella aikainen aamu, joten pienet unet olisivat tuskin tehneet pahaa. Nämä kaksi tappelivat kuitenkin parhaansa mukaan unta vastaan. Mentiin sitten isää vastaan pihalle piirtelemään katuliiduilla ja leikkimään naapurilasten kanssa. Lasten isä tuli hakemaan heidät pihalta luokseen. Minä nautin omasta illasta kasvonaamion ja Syke-leffan kanssa.

Pionit - BMH - Big mamas home by Jenni Pionit - BMH - Big mamas home by Jenni Pionit - BMH - Big mamas home by Jenni Pioni - BMH - Big mamas home by Jenni

Tällä viikolla on seurattu myös Coral charm pioneiden värien muutosta.

Keskiviikko

Lapset tulivat taas todella aikaisin aamulla minun luokseni. Aamupalan jälkeen lähdettiin yhdessä kauppaan hakemaan ruokatarpeita. Suunniteltiin jälkiruuaksi myös itse leivottuja kinder cookieita. Eli cookieita, joissa oli murskattuja Kinder max suklaapatukoita. Ostettiin kaupasta myös lahjapaperia ystävien lapsen lahjaan ja lapset valitsivat samalla synttärikortin päivän sankarille. Kotona minä aloitin sitten ruuanlaiton ja leipomisen. Ruoka tuli onneksi nopeasti, sillä suosin kasvissosekeitossa niitä valmiita soseita, joita kaupasta saa. Syömisen ja keksien maistelun jälkeen päätettiin katsoa leffa, joka oli Disneyn Vaiana. Tai siis lapset katsoi. Minä muistan leffasta alku- ja lopputekstit. Muuten nukuin. Leffan jälkeen lähdettiin ulkoilemaan ja piirtämään katuliiduilla. Lasten toinen vanhempi haki heidät pihalta ja minun viikon viimeinen vapaailta alkoi. Katsoin Disney+:lta Moon Knightin päätösjakson, sekä samaan syssyyn vielä Black Widown ennen, kuin menin nukkumaan. Jossain vaiheessa yötä poikkis kömpi viereeni.

Kotona - BMH - Big mamas home by Jenni Iltatee - BMH - Big mamas home by Jenni Kerrostalokolmio - BMH - Big mamas home by Jenni Äitienpäivä - BMH - Big mamas home by Jenni

Torstai

Minä heräsin taas aikaisin aamulla ottamaan lapsia vastaan. Tämä aamu meni kyllä enemmän tai vähemmän koomassa. En oikein meinannut saada itseäni hereillä. Lopulta ei auttanut muu kuin ryhtyä laittamaan ruokaa. Tarkoitus oli, että lapset olisivat syöneet kasvissosekeiton jämät ja minä ja poikkis syötäisiin sweet chili kanapastaa, mutta todellisuus meni toisin. Kuopus söi mieluummin pastaa, kuin keittoa, joten minä söin sitten hänen osuutensa keitosta. Jälkiruuaksi päätin vielä pyöräyttää vähän extemporee pannukakun. Iltapäivästä minä ja lapset lähdimme leikkipuistoon ja poikaystävä lähti töihin. Touhuttiin hyvä tovi puistossa naapuruston lasten kanssa. Sen jälkeen tehtiin vielä pieni metsäkävely läheiseen metsään ja kallioille, ennen kuin palattiin kotiin katsomaan Pikku Kakkosta. Tytöt menivät nukkumaan ja minä aloin katsomaan Sykettä alusta Areenasta. Sängyssä kuuntelin hetken äänikirjaa, kuten minulla on nykyisin tapana. Tällä kertaa kuuntelen mielenkiinnosta Bridgertonin kirjasarjan ensimmäistä osaa. Pakko sanoa, että kirja on jo nyt hyvin erilainen, kuin sarja. Mutta siis, oikein perus tyttökirja. Yöllä poikkis kömpi taas kainaloon.

Kerrostalokolmio - BMH -Big mamas home by Jenni Kerrostalon parveke - BMH - Big mamas home by Jenni Ulkokahvit - BMH - Big mamas home by Jenni

Perjantai

Perjantaina oli siivouspäivä. Minusta tuntui, että perheeni vältteli minua, kun huhkin menemään. Leivoin aamusta sämpylöitä ja sitten ryhdyin silittämään, sekä pesemään parveketta. Sain otettua myös kausivalot pois parvekkeen kaiteelta. Poikaystävä vinoili muka nokkelana, että johan se oli aika näin toukokuussa. Siihen minä näpäytin takaisin,että johan ne ovat ollleet puolitoista vuotta paikoillaan. Sain ilokseni juoda parvekekahvit vielä samana iltapäivänäpuhtaalla parvekkeella. Ai että, oli ihanaa. Alkuillasta käytiin myös lasten kanssa kaupassa ja he jäivät hetkeksi leikkimään ulos kauppareissun jälkeen.

Kevät - BMH - Big mamas homeby Jenni Kevät - BMH - Big mamas homeby Jenni Kevät - BMH - Big mamas homeby Jenni

Viikonloppu

Lauantain aamupäivä ja päivä oltiin kotona. Maalattiin vesiväreillä ja askarreltiin niin äitienpäiväkortteja, kuin syntymäpäiväkortteja. Sen jälkeen pakattiin laukut ja lähdettiin junalla reissuun. Meidät oli kutsuttu ystäväperheen pienen pojan syntymäpäiville Järvenpäähän. Samaan syssyyn kutsuimme itsemme mummilaan viettämään äitienpäivää perheen kesken. Lapset ovat aina erityisen innoissaan, kun me matkustetaan junalla Järvenpäähän. Siinä on sellainen junamatka, johon lasten kärsivällisyys riittää juuri ja matka menee yleensä kitinöittä. Syntymäpäivät olivat todella kivat. Näin lapsiani tasan sen aikaa, kun kakkua oli tarjolla, muuten he leikkivät yläkerrassa muiden lapsien kanssa. Lahjan lisäksi vietiin tuomisena, myös pinkkejä ruusuja perheen äidille tarkoituksena ilahduttaa. Synttäreiltä lähdettiin sitten mummilaan. Siellä lapset pääsivät ennen iltapalaa auttamaan mummia vielä leipomisessa.

Sunnuntaina heräsin äitienpäivään lasteni välissä niin, että esikoiseni silitteli minua. Tämä herätys sulatti sydämeni. Äiti oli leiponut meille aamuksi melkoisen äitienpäiväkakun. Lapset juoksivat heti aamupalan jälkeen takapihan trampoliinille pomppimaan. Ruokaa odotellessa rauhoituttiin hetki lasten kanssa ja katsottiin tietokoneella Disney+:lta Doria etsimässä. Ruuan jälkeen lähdettiin kotiin. Illalla pelattiin lautapeliä ja katsottiin jääkiekkoa. Lapset eivät toki olleet tästä viimeisestä aktiviteetista samaa mieltä kanssani.

Lakkoviikko lasten kanssa - BMH - Big mamas home by Jenni Kevät - BMH - Big mamas homeby Jenni Kevät - BMH - Big mamas homeby Jenni Lakkoviikko lasten kanssa - BMH - Big mamas home by Jenni

Papan kanssa puuhommissa.

 

Paras arkiruoka oivallus tällä viikolla liittyi lasten ruokailuun. Sain tililtä @bunscommunity muistutuksen napostelulautasista. Tämä on tuttu konsepti vuosien takaa esikoisen kanssa ja aion ehdottomasti elvyttää tämän. Tällä viikolla napostelulautanen toimi, koska olin tehnyt ruokaa joka ei lapsille ekana päivänä ihan uponnut. Toisena päivänä en lähtenyt edes yrittämään. Napostelulautaselle kootaan lapsille kaikkea mitä kaapista löytyy sektoreihin. Toimii esimerkiksi minun nirsolla lapsellani täydellisesti, kun hän näkee mitä kaikkea lautasella oikeasi on.

Napostelulautanen - BMH - Big mamas home by Jenni

Iltapalanapostelulautanen: Muumimukisämpylä, kurkkua, viinirypäleitä, keitetty kananmuna ja 1/4 omena.

Napostelulautanen - BMH - Big mamas homeby Jenni

Lounasnapostelulautanen: Pastaa, kalkkunanakkia, viinirypäleitä, kurkkua, herneitä ja raejuustoa. Ketsuppi erikseen, jotta siitä voidaan dipata.

Äitienpäiväkakku - BMH - Big mamas home by Jenni

Arkiruokalista

Ma ja ti: Perunamuussi ja itse tehdyt lihapullat

Ke: Kasvissosekeitto raejuustolla ja yrttipatonki. Jälkiruuaksi kinder cookies.

To: Kasvissosekeitto raejuustolla ja yrttipatonki (Minä ja esikoinen). Myös sweet chili kanapasta (Poikkis ja kuopus). Jälkiruuaksi pannukakku.

Pe: Sweet chili kanapasta

La: Lapsille napostelulautaset ja minulle kanapastan jämät. Napostelulautasilla pastaa, kalkkunanakkia, viinirypäleitä, kurkkua, herneitä ja raejuustoa.

Su: (Mummin ruokapöydässä) Perunamuussia ja lihapullia. Jälkiruuaksi äitienpäiväkakkua.

 

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Viikkokatsaus 17/22: Vappuviikko + viikon arkiruokalista

Viikkokatsaus 16/22: Ensimmäinen kouluviikko

Viikkokatsaus 15/22: Pääsiäisviikko

Viikkokatsaus 14/22: Äidin lohta ja synttärit part 2.

Viikkokatsaus 13/22: Koko viikon kestänyt noidannuoli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *