Hae
Big mamas home

Muutto haikeutta & iloakin

*Havi’s:n tuotteet saatu

”Näiden seinien sisällä on koettu vaikka mitä tärkeitä hetkiä. Tänne olen tuonut molemmat tyttäreni ensimmäistä kertaa, olemme kasvaneet perheeksi ja täällä olen lopulta myös eronnut.”

Olen viime päivinä tuntenut melkoista haikeutta siitä, että muutamme pian. Tämä koti ei ole koskaan tuntunut niin viihtyisältä ja mukavalta, kuin juuri nyt. Toki se on tuntunut siltä jo pidemmän aikaa, kun olen saanut sisustuksesta oman näköisen, mutta luopuminen tuo tähän kaikkeen oman mausteensa. Tuntuu haikealta alkaa pian pakkaamaan kaikkea laatikoihin ja siirtämään niitä uuteen kotiin, joka on eri alueella ja josta tiedän toistaiseksi aika vähän.

Minä olen asunut tässä kodissa hieman reilut kymmenen vuotta. Se on monelle pieni ikuisuus. Niin se on minullekin. En vain ole sitä tyyppiä, joka muuttaa kovin usein. Kun kotiudun jonnekin, en lähde ihan helpolla. Olen muuttanut koko elämäni aikana viisi kertaa. Joku on muuttanut jo aikuisiällä huomattavasti useammin. Jo omasta perheestäni löytyy jäseniä, jotka ovat muutaaneet minua useammin.

LUE MYÖS: Me muutetaan

Big mamas home by Jenni S. Muutto haukeutta ja iloakin - uusi koti

Big mamas home by Jenni S. Muutto haukeutta ja iloakin - uusi koti

Näiden seinien sisällä on koettu vaikka mitä tärkeitä hetkiä. Tänne olen tuonut molemmat tyttäreni ensimmäistä kertaa, olemme kasvaneet perheeksi ja täällä olen lopulta myös eronnut. Tähän aikaan on mahtunut aivan valtavan paljon isoja ja pieniä hetkiä, alkaen siitä, kun istuimme tyhjän asunnon parvekkella ystäviemme kanssa saatuamme vasta avaimet asuntoon. Olen sisustanut tämän itse. Olen tehnyt töitä sen muutoksen eteen, mitä täällä on tapahtunut. Kun kahden yhteen muuttaneen nuoren ensikodista on tullut hiljalleen, huonekalu huonekalulta viihtyisä perhekoti ja sen jälkeen sinkkuäidin koti. Muuttaminen täältä saa mielen oikeasti haikeaksi. Olen yrittänyt nyt nauttia tästä kodista joka solullani, kun siihen on vielä mahdollisuus.

Big mamas home by Jenni S. Muutto haukeutta ja iloakin - uusi koti

Big mamas home by Jenni S. Muutto haukeutta ja iloakin - uusi koti

Samaan aikaan, en voisi olla enempää innoissani siitä, että pääsen muuttamaan tyttöjeni kanssa uuteen kotiin. Pääsen rakentamaan kokonaan uutta elämää paikkaan, josta tulee minun ja tyttöjen koti. Pääsen sisustamaan, eikä minun tällä kertaa tarvitse neuvotella kenenkään kanssa kodin valinnoista tai ratkaisuista. Saan tehdä kodista juuri oman näköisen. Mikä on ihanaa. Toki tiedostan sen, että kuten tässäkin kodissa, myös uudessa sisustus etenee hiljakseen, omalla panollaan, varallisuuden mukaan. Kaikki perustarpeet meillä kuitenkin jo on, eli mitään todella akuuttia hankintalistalla ei ole. Olisi tietysti ihanaa saada kaikki heti ja kerralla valmiiksi, mutta tässä tilanteessa se ei yksinkertaisesti ole mahdollista. Lisäksi saan pikku hiljaa sisustamisesta valtavaa nautintoa. En malttaisi odottaa kaiken alkamista. Puhelimeni on jo täynnä kaikenlaista inspiraatiota ja tallennuksia liittyen uuteen kotiin.

LUE MYÖS: Juuri nyt parasta kotona

Big mamas home by Jenni S. Muutto haukeutta ja iloakin - uusi koti

Big mamas home by Jenni S. Muutto haukeutta ja iloakin - uusi koti

Samaan aikaan tuntuu siltä, että tämä on nyt se viimeinen piste tuolle erolle. Ei toki ole, mutta siltä se tuntuu. Mutta kun yhteinen kotikin jää nyt taakse ja pääsen aloittamaan omasta kodista, erokin tuntuu entistä lopullisemmalta. Vaikka sitä se on ollut jo aikaisemmin.

Olo on iloisen haikea ja uskon, että tässä käydään läpi vielä monenlaisia tunteita, ennen kuin saan luovutettua asunnon avaimet eteenpäin.

LUE MYÖS:
Olohuoneen uusi matto
Syyskodin tunnelmaa
Fiiliksiä eron jälkeen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.