Hae
Big mamas home

Uutta arkea takana kaksi viikkoa

Terveisiä täältä uudenlaisen arjen keskeltä. Kirjoitin viime vuoden lopulla siitä, että olin päässyt uupumaan harvinaisen rankan elämäntilanteen vuoksi. Oli opiskelut, oli vuorotyö, yh-arki kahden lapsen kanssa, blogi ja äärimmäisen rankka ero ja parisuhteen jälkeen jatkuva vainoaminen. Niin ja sitten oli vielä korona. Kuten sanottu, siinä on ollut hitonmoinen vuosi. Huomasin kahdesti vuoden aikana olevani uupunut. Kesäloma korjasi tilanteen ensimmäisellä kerralla. Mutta kun huomasin saman toistuvan loppuvuonna, minun oli pakko alkaa miettimään vaihtoehtoja. Päätin priorisoida opiskelut ja jättäytyä koulun penkille, jotta saan viimein paperit koulusta.

Sohvalla

Opiskelijaelämää

Nyt tätä opiskelijaelämää on takana pari viikkoa. Se ei tosin sisällä villejä opiskelijabileitä tai irtosuhteita. Ei tässä iässä, eikä tänä aikana. Äärimmäisen rentouttava joululoma teki oman tehtävänsä ja palautti minut uupumispisteestä. Tuntuu, että olen taas oma itseni, eikä minun tarvitse koko aikaa nukkua. Tämän hetkinen satunnainen väsymys johtuu jostain ihan muusta, kuin uupumuksesta.

Opiskelu on tällä hetkellä etäopetusta, mikä tuo sekin omat haasteensa. Mutta ainakin kahvia saa keittää oppitunneille juuri niin paljon, kuin haluaa. Ei tarvitse tyytyä koulun kahveihin. Heh. Tavallaan hauska saada kokea myös tämä etäopetus. Toki odotan myös fyysisille oppitunneille pääsyä. Näiden on näillä näkymin suunniteltu alkavan joskus maaliskuussa. Olisi mukavaa päästä taas käytännön harjoittelun pariin. Vaikka leikkaussaliin tutustuminen onnistuu virtuaalisesti, joitain juttuja on kiva päästä kokeilemaan myös käytännössä.

Sohvalla

Päätös jättäytyä pelkästään opiskelemaan tuntuu äärimmäisen oikealta. Arki ei uuvuta niin rankasti, kun ei tarvitse selviytyä niin opiskeluista, kuin töistäkin. Tässä on kuitenkin ollut nytkin kädet sen verran täynnä tekemistä, että ihmettelin vain, miten olen selvinnyt koko viime vuoden. No, en selvinnytkään. Opinnot eivät edenneet, niin kuin olin toivonut ja töihinkin oli ajoittain vaikea keskittyä. Siksi tässä ollaan.

Nyt aion nauttia tästä vuodesta ja vapaista viikonlopuista, jotka ovat olleet vuorotöissä harvinaista herkkua. Lisäksi lupasin vuoden vaihteessa itselleni, että lapsivapaat viikonloput ovat minulle myös vapaa-aikaa. Tämä sen vuoksi, että pystyisin sinä aikana oikeasti palautumaan ja rentoutumaan. Jokainen eronnut tietää, kuinka tärkeää se oma aika myös on. Tarvitsen sitä, kuten kuka tahansa muukin vanhempi.

Pääasiassa fiilis muutoksesta on juuri nyt ihan hyvä. Palaset tuntuvat loksahtelevan paikoilleen ja opiskelu on oikeasti mielekästä. Kyllä nämä asiat tästä järjestyvät.

-Jenni

Lue myös

Hei, hei mitä kuuluu?

Tilinpäätös vuodesta 2020

Tavallista arkea & syksyn käytetyin asu

Seuraa myös

Instagram

Facebook

Tiktok

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.