Hae
Big mamas home

Sisustustesti

sisustustesti, olohuone, koti

Olen törmännyt parissa sisustusblogissa pohdintaan suomen suosituimmista sisustusesineistä ja siitä löytyykö niitä omasta kodista. Meillä kotona-sivustolta löytyy sisustustesti, joka perustuu Kodinkuvalehdessä olleeseen sisustuskyselyyn. Sen perusteella todettiin, että suomalaisissa kodeissa on valtavasti samoja sisustusesineitä. 
Koska oma sisustustyylini ei noudata sitä melko yleistä skandinavista minimalismia, niin olin kiinnostunut näkemään mitä yhteistä meidän kodilla on muiden suomalaiskotien kanssa. Mitä te veikkaatte? Mitä kaikkea luulette meiltä löytyvän? 
sisustustesti, olohuone, koti

sisustustesti, olohuone, koti

Löytyykö kotoasi Iittalan Kivi-tuikku? 
Ei. 
Kivi-tuikut ovat kyllä kivoja, mutta koskaan sellaista ei ole päätynyt meille, enkä sellaista ole kaivannutkaan. Meiltä löytyy yksi Iittalan Mikko Karppasen 80-luvulla suunnittelema Ice Cube-tuikku. Kyseistä tuikkua ei taideta valmistaa enää. Pidän todella paljon sen muodosta, joka muistuttaa jääkuutiota. 
Onko sinulla pientä kaktusta tai mehikasvia? 
Ei. 
Viimeisin mehikasvi kuoli pystyyn hetki sitten. En taas tiedä, mikä ihme sille tuli! Kaktukset puolestaan eivät ole ikinä sytyttäneet minua. Pidän puumaisista viherkasveista. Juuri nyt minua houkuttelisi kummituspuu. 
Onko kotonasi Iittalan Teema-astioita? 
Kyllä. 
Teeman mukeja löytyy muutamia ja Muumi-astioita, jotka ovat niin ikään myös Teemaa. 
sisustustesti, olohuone, koti

sisustustesti, olohuone, koti

Ovatko keittiön kaappisi valkoiset? 
Kyllä. 
Tähän en toki ole voinut vaikuttaa, sillä asumme vuokrakodissa, jossa on standardikeittiö. En tosin valita, että tällä hetkellä vuokrakohteissa tunnutaan suosivan valkoisia kaappeja. 
Löytyykö kotoasi Fiskarsin oranssit sakset? 
Kyllä. 
Meiltä löytyy, sekä oranssit, että punaiset. Nämä ovat iänikuisen vanhat ja muistaakseni ajautuneet meille jostain ensimmäiseen kotiin. Olen tosin miettinyt saksien värikoordinoimista omaa silmää miellyttävämmäksi. Esimerkiksi valkoiset tai mustat sakset miellyttäisivät omaa silmääni huomattavasti enemmän. 
Onko sinulla Iittalan Aalto-maljakko? 

Ei. 
Vaikka maljakkoja löytyy melkein joka lähtöön, Aalto-maljakkoa meillä ei ole. Pidän kovasti sen muotoilusta ja onhan kyseinen esine klassikko. Ehkä sitten jonain päivänä. 
sisustustesti, olohuone, koti

sisustustesti, olohuone, koti

Onko kylpyhuoneesi seinällä valkoiset kaakelit ja lattialla harmaat? 
Ei. 
Olisin halunnut melkein skipata tämän kysymyksen. Meidän kylppäri on sellainen valmis peltilaatikko, jota suosittiin jossain vaiheessa rakentaessa. Ei todellakaan siis mikään kaunokainen. Lattia on muovia ja seinät jotain pinnoitettua peltiä. 
Omistatko Iittalan Savonia-aterimet? 
En. 
Meillä ei ole tällä hetkellä sellaista kunnollista aterinsettiä ja tähän haluaisin tehdä muutoksen. 
Onko kotonasi Arabian Muumi-muki? 
Kyllä. 
Molemmat tytöt saivat kastelahjaksi omat Muumi-settinsä ja sen lisäksi minulta löytyy ennestään yksi. 
Onko sinulla harmaa sohva? 
Kyllä. 
On, kuin onkin. Olen ihan tyytyväinen sohvaan ja kiitollinen siitä, että hankin sohvan siinä vaiheessa kun tyylini oli alkanut muodostumaan. Harmaa tuntui jo silloin hyvältä neutraalilta väriltä ja sitä se on ollut. Nyt tosin haaveilen sellaisesta hiekan sävyisestä, vähän rennommasta yksilöstä. 
sisustustesti, olohuone, koti

sisustustesti, olohuone, koti

Onko sinulla Iittalan Kartio-lasit? 
Kyllä. 
Näitä löytyy muutama pienenä tumman harmaassa sävyssä. 
Onko kotonasi Artekin Aalto-jakkara tai vastaava? 
Ei. 
Eikä tule. Inhoan periaatteesta kyseistä suunnittelijaa, vaikka ymmärrän hänen työnsä merkityksen suomalaisessa designhistoriassa. Alvar Aalto oli kuitenkin se, joka riisui sisustuksesta ja huonekaluista kaikki koristeet. Käytin paljon aikaa ja vaivaa hankkiutuessani joitain vuosia sitten eroon Aallon suunnittelemista tuoleista. Sen verran kunnioitin designia etten lempannut niitä suoraan jätelavalle, vaan ajattelin niiden ansaitsevan kunnon kodin. Ja sellaisen ne saivatkin. 
Onko kotonasi punottu kori, jossa on kahvat? 
On. 
Meillä tällainen löytyy itseasiassa puuvillaisena, mutta se on punottu ja siinä on kahvat, joten se täyttää kriteerit. Meillä siinä säilytetään vaippoja. 
Omistatko Iitta Essence-viinilaseja? 
En. 
En omista, mutta haluaisin kyllä. 
sisustustesti, olohuone, koti

sisustustesti, olohuone, koti

Onko sinulla Ikean Malm-lipasto? 
Ei. 
Pari muuta lipastoa Ikealta kyllä löytyy. Malm on kyllä sen verran simppeli etten pidä mahdottomana, etteikö sellainen voisi meille joskus tulla. 
Onko kotonasi Marimekon Kaksi raitaa-pyyhe? 
Ei. 
Marimekkoakin karsastan tietoisesti. Olen saanut monta kertaa pahan päänsärkykohtauksen Marimekon kivijalassa, koska kuviot ja värit tuntuvat olevan liikaa aisteilleni. Lisäksi kyseiset kuosit ovat mahdollisimman kaukana omasta tyylistäni, joten niitä tuskin tullaan meidän kodissa muutenkaan näkemään. Jälleen kerran arvostan Marimekkoa muuten todella paljon. Kyseessä on todella hieno suomalainen brändi. 
Onko kotonasi peikonlehti? 
Ei. 
Viirivehka löytyy. Mieheni osti sen minulle syntymäpäivälahjaksi, kun olin pyytänyt ruusuja. Yritin vaivihkaa tappaakin sen, mutta hitsin pimpulat, se ei kuollutkaan. Nyt olen oppinut sietämään sitä, joten olen luvannut huolehtia siitä. Jostain syystä se on alkanut nyt nuokkumaan. 
Löytyykö kotoasi rottinkituoli? 
Ei. 
Rottinkikalusteissa on jotain todella viehättävää, mutta juuri nyt minusta tuntuu ettei se sovi kotimme tyyliin. 
sisustustesti, olohuone, koti

Onko sinulla itämainen matto? 
Ei. 
Ei ole. On kyllä ollut samaan henkeen sopiva matto, mutta olen luopunut siitä. Makuuhuoneessa meillä ei ole mattoa lainkaan. Keittiöstä ja olohuoneesta löytyy molemmista villamatot. 
Onko sinulla talonmuotoinen sisustuslyhty? 
Ei. 
Lyhtyjä kyllä, mutta ei yhtään talon muotoista. Eikä sellaista tulekaan näillä näkymin. 
Tulokseni: 7/20 

Kotoasi löytyy vain joitakin suomalaissisustajia yleisesti miellyttäviä tavaroita ja asioita. Et taida olla valtavirtatrendien vankkumaton fani? 
Tuliko teille postausta lukiessa yllätyksiä? Minua ei oma tulokseni yllättänyt juurikaan. Tiesin, että meillä on muutamia sellaisia yleisiä juttuja, kuten Teema-astioita ja Muumi-mukeja. Oetteko itse tehneet tämän testin? Jos olette, kertokaa ihmeessä millaisia tuloksia te saitte.

2 kommenttia

  1. Milla Sukhimatoilta kirjoitti:

    Ei yllättänyt – vaikka toisaalta monen kotiin saattavat Marimekot ja Iittalat hiipiä vähän varkain lahjoina ja muuten 🙂
    Aurinkoista uutta viikkoa!

  2. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

    Meidän lähipiiri onneksi tietää miten inhoan Marimekkoa, joten eivät sitä onneksi ostele. Mutta Iittalaa meille on ajautunut juuri näin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.