Hae
Big mamas home

Mitä on romantiikka?

Romantiikka, asia, josta monet puhuvat. Osa kaipaa sitä enemmän. Osa sanoo ettei ole yhtään romanttinen ihminen. Kumppania saatetaan syyttää siitä, ettei tämä ole riittävän romanttinen. Pitkässä suhteessa romantiikka saattaa sulautua arkeen tai sitten se unohtuu kokonaan. Itselle romantiikasta tulee ensimmäisenä mieleen punaiset ruusut ja suklaa, sekä kaikki sellainen ystävänpäivähömppä. Vaikka romantiikka on myös paljon, paljon muuta.

Mitä romantiikka on?

Stereotyyppinen ajatus romantiikasta taitaa liittyä punaisiin ruusuihin, kynttilöihin ja tiettyihin yleellisyyksiin. Näin ollen joku voi sanoa tällä perusteella ettei hän ole romanttinen ihminen. Mutta romantiikka on paljon monisyisempää ja eri ihmisille se on eri asioita. Omasta mielestäni romantiikka on ennen kaikkea toisen huomioimista. Se, että toinen haluaa käyttää omaa aikaa ja vaivaansa ilahduttaakseen sitä kumppaniaan.

Kun muutimme yhteen, Totte lupasi pitää huolen siitä, että minulla ei lopu kahvi. Ja hän on pitänyt siitä huolen.

Minä, romantiikan vastaanottajana, olen ihminen, joka nauttii siitä, että tämä toinen osapuoli on huomioinut sen mistä minä tykkään ja näkee hieman vaivaa minun eteeni. Esimerkiksi kauppareissun yhteydessä ilahduttaa minua vaikka sillä minun lempi suklaapatukallani ja lempi sisustuslehdellä. Meillä on myös todella paljon sellaista pientä arjen romantiikkaa. Saan melkein joka päivä kahvin sänkyyn. Ja aivan ultimaattinen romanttinen ele on kun Totte tekee ruokaa. Olen niin kauan pitänyt muita ravittuna ja tyytyväisinä, että minut saa nimenomaan hurmattua kokkaamalla.

Olen saanut omassa parisuhteessani aivan ihania romanttisia eleitä, joista näkee, että Totte on ajatellut minua. Omat eleeni ovat jääneet ehkä kakkoseksi, pakko myöntää. Mutta olen petrannut näissä. Omalla kohdallani tähän on liittynyt paljon sitä, että olen omien traumojen vuoksi testannut ja koetellut meidän parisuhdetta. Nyt se vaihe on onneksi ohi ja voidaan alkaa kehittämään meidän suhdetta uudelle tasolle.

Romantiikan vastakohta on tietysti epäromantiikka ja se on minusta nimen omaan sitä toisen huomiotta jättämistä. Olen ehdottomasti saanut osani tästä lajista. Ja uskallan väittää, että jos parisuhteessa ei huomioi kumppaniaan, niin kovin pitkälle se suhde ei välttämättä kanna. Romantiikka on toki vain osa parisuhdetta. Uskallan kuitenkin väittää, että jos suhde ja puheyhteys on kunnossa, romantiikan toteuttaminen arjessa on helpompaa.

Mitä romantiikka on sinun mielestäsi?

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Odotan pahinta

Treffeillä

Aion ajatella 21 päivää seksiä

Makuuhuoneen uusi matto

Viime aikojen arkisia kuulumisia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *