Hae
Big mamas home

Mitä tehdä lasten vaatekaapeille syksyllä?

vaatteet, lasetenvaatteet, vaatehuolto,

Kun bebe yhä sairastaa ja joutuu pysyttelemään hoidosta kotona, minä sain siivoushepulit ja pistin tyttöjen vaatelaatikot kuntoon. Tämä on niitä hommia, joita on helppo viivyttää vaikka hamaan loppuun asti. Mutta tämän hoitaminen helpottaa arkea ihan käsittämättömän paljon.
vaatteet, lasetenvaatteet, vaatehuolto,
Bebe on edelleen haastavasti kokojen välissä, joten hänen laatikoistaan napsin yksinkertaisesti vain kesävaatteet pois. Kunhan hän tuosta vielä vähän kasvaa, teen täysimittaisemman inventaarion. Tulevaisuudessa olisi edessä vielä se kaikkein pienempien vauvanvaatteiden lajittelu. Pitäisi tsekata mitä jätetään meille vielä säilöön tulevaisuuden varalle ja mitkä lähtevät muiden vauvojen iloksi. Juuri nyt se tuntuu aavistuksen haastavalta, kun haluaisin pitää kaiken ikuisesti.
Little E:n laatikoissa oli isompi projekti. Sieltä piti ottaa pois kaikki kesävaatteet, pieneksi jääneet ja otinpa vielä pois kaikki käyttämättä jääneet. Jotain piti vielä jättää, jotta lapsella olisi vielä päälle pantavaakin. Sain kuitenkin kartoitettua hyvin, mitä pitää vielä hankkia. Käytin apuna viimeksi tekemiäni listoja.
vaatteet, lasetenvaatteet, vaatehuolto,
Tein teidän avuksenne neljän kohdan muistilistan, mitä näin vuodenajan tai koon vaihtuessa kannattaa lastenvaatekaapille tehdä:
vaatteet, lasetenvaatteet, vaatehuolto,
Laita omaan paikkaansa kaikki kauteen sopimattomat vaatteet. 
Esikoiseni motto tuntuu olevan; ”Miksi pukeutua sään mukaan, kun voi pukeutua fiiliksellä.” Ei ole kerta tai kaksi, kun olen tänä syksynä väitellyt hänen kanssaan siitä, miksi se kaikkein ohuin kesämekko ei ole sopiva asu ulos. Nyt pakkasin kaikki kesämekot ja shortsit pois houkuttelemasta. Laatikon pohjalta löysin tosin paljetein koristellun joulumekon. Kohtahan sille on taas käyttöä, kun kokokin on vielä passeli. 
Ota pois kaikki liian pienet vaatteet ja pistä rohkeasti kiertoon ne, joilla ei ole teillä enää käyttöä. 
Liian pienet vaatteet vievät vain turhaa tilaa kaapissa ja pyörivät tiellä. Kannattaa ottaa ne rohkeasti pois tieltä, kun ei niitä kuitenkaan tule käytettyä. Minä pyrin samalla lajittelemaan tässä vaiheessa ne, jotka menevät meille säilöön ja ne, jotka pistän kiertoon Zadaahan tai keräykseen. Pääasia, että ne eivät ole käyttövaatteiden samassa paikassa. 
vaatteet, lasetenvaatteet, vaatehuolto,
Säilö vaatteet, jotka aiot pitää, koon mukaan. 
Meillä kaikki lajiteltu koon mukaan. Newborn-ajan vaatteet ovat yhdessä laatikossa ja seuraavat menevät yhden koon mukaan. Näin on ollut todella helppoa kaivaa uusi koko esille bebeä varten. Kaikkea ei kannata säilöä ja se vähäkin ainoastaan silloin, kun uskoo vaatteille olevan käyttöä tulevaisuudessa. 
Tarkasta mitä kaikkea puuttuu, tee ostoslistaa. 
Kun tavaraa on otettu pois, kannattaa tarkistaa, mitä kaikkea tulevaan kauteen on jo valmiina. Jos jotain puuttuu, ostoslista on korvaamaton apu. Sillä välttyy heräte ja hutiostoksilta, ja lapsen vaatevarastosta pysyy kärryillä. Suosittelen listojen tekemistä. 
vaatteet, lasetenvaatteet, vaatehuolto,
VINKKI 1: Keväällä ja kesällä on ollut ihanaa käyttää tytöillä sellaisia kauniita lyhythihaisia, joissa on pitsiä, rusetteja ja muuta ihanaa. Kylmällä panostan ihan peruslyhythihaisiin, mutta päällispuseroiden kanssa on kiva leikitellä. Meillä on ollut rimpsukoristeista collegea, pitsikauluksista neuletta ja muita vastaavia. Saman tyylisiä valintoja aion tehdä tälläkin kertaa.
VINKKI 2: Omia suosikki liikkeitäni lastenvaatteiden shoppailuun ovat H&M, Lidex, Zara ja Next. Olen aiemmin listannut ketjuliikkeet ja kertonut, mitä kannattaa ostaa mistäkin ja miksi. Kannattaa käydä lukemassa. Ja ekologisille äideille tiedoksi, Lindex on ketjuliikkeiden edelläkävijä näissä asioissa. Ja etenkin heidän Newborn-mallistonsa ovat aina erityisen ihania.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.