Hae
Big mamas home

Dumblings tacot

Heippa. Mitä sinulle kuuluu? Me ollaan täällä hoidettu sairasta vauvaa. Pieni on ollut tosi kipeänä ja tosi tarvitseva, mikä on sitonut minua ja Tottea melkoisesti. Toivottavasti tämä alkaisi tästä helpottamaan nyt. Pienen ihmisen sairastaminen tietää aina huolta ja ahdistusta. Minäkin mietin ja googlasin missä vaiheessa pitää lähteä päivystykseen. Niin se huoli vaikuttaa siihen omaan järkevään ajatteluun.

Mutta jaan teille seuraavaksi reseptin, johon me ihastuttiin Toten kanssa kertaheitolla. Tässä ovat dumblings tacot. Bongasin idean IG-reelsistä. Kyseisessä julkaisussa ei ollut koko reseptiä näkyvillä, joten minun piti hieman improvisoida. Onneksi tunnen jo sen verran hyvin aasialaistyyppisiä kastikkeita ja makumaailmoja, joten tämä ei ollut mikään ongelma. Kirjoitan nyt reseptin ylös, jotta voin itsekin palata siihen.

Tämä oli super herkullinen, mutta aika sotkuinen ruoka. Periaate näissä on suht samanlainen kuin burger tacoissa, jotka levisivät somessa viime vuoden puolella. Jauhelihatäyte painellaan tortillaletun päälle ja sitten se paistetaan pannulla. Helppoa ja hyvää.

Dumblings tacot

10 tacoa

 

  • 10 kpl tortillalettuja (small)
Jauhelihatäyte
  • 400 g jauhelihaa
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 ruukku lehtipersiljaa (tai korianteria)
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl teriyaki kastiketta
Kurkku
  • Pätkä kurkkua
  • 1/2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
Kastike
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 3 rkl hoisinkastiketta
  • 1 rkl soijaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 tl srirachakastiketta

 

Valmistus
  1. Pilko kevätsipuli ja lehtipersilja. Ota sipulista noin 1/3 erilleen talteen.
  2. Sekoita jauhelihan joukkoon 2/3 kevätsipulista ja lehtipersilja.
  3. Mausta jauheliha kulhossa. Vaivaa massa mahdollisimman tasaiseksi ja siirrä hetkeksi sivuun.
  4. Ota kurkku, kuori se, halkaise se ja kaavi sisus pois. Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi kulhoon. Lisää mukaan riisiviinietikka, suola ja seesaminsiemenet. Siirrä kurkut sivuun.
  5. Tee kastike lisäämällä kulhoon kaikki ainekset ja sekoita. Siirrä sivuun.
  6. Ota lusikalla jauhelihasta palloja. Painele jauhelihapallo tortillaletun päälle.
  7. Paista letut aloittaen jauhelihapuolesta. Kun jauheliha on kypsää, käännä koko lettu ympäri ja paista vielä hetki toiselta puolelta. Siirrä valmis taco lautaselle.
  8. Lusikoi päälle kurkkua ja kastiketta. Ripottele päälle vielä kevätsipulia siitä määrästä, jonka otit talteen.
  9. Nauti.

 

Olisi kiva kuulla oletko törmännyt muualla vastaavaan reseptiin? Ja meinaatko kokeilla tätä? Tämä on oikeasti helppoa ja hyvää, jos pidät aasialaisesta makumaailmasta.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Sieni-tortellinipannu

Kotitekoinen calzone pitsan ystävälle

Helppo arkiruoka: Tortillavuoka

Marry me-pasta eli mennään naimisiin pasta (veg)

Bataatti-kookoskeitto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *