Hae
Big mamas home

Näin teet Shanghai tacot kotona

Shanghai tacot ovat yhdenlainen kulttiruoka, joka on lähtöisin helsinkiläisestä Lie Mi ravintolasta. Ne ovat Lie Mi-ravintoloiden myydyin ruokalaji ja myöhemmin sitä on kopioitu moneen paikkaan. Nyt niitä on alettu tekemään myös kotona. Niin myös mekin. Kokeiltiin näitä kuuluisia tacoja ennen pääsiäistä ja rakastuttiin täysin. Shanghai tacoista on sanottu, että näitä tekee mieli vaikka ei olisikaan nälkä ja voin allekirjoittaa tämän.

Näiden tacojen juttu on kastikeyhdistelmä, joka sopii yhteen äärimmäisen hyvin. Täytteet voivat sitten olla mitä mieli tekee. Perusperiaatteella kuitenkin proteiinia ja kasviksia. Me käytettiin näihin ihan perus Santa Marian pieniä tortilla lettuja, koska ollaan todettu ne hyväksi. Ja chili majoneesi korvattiin tällä kertaa El Taco Truckin Jalopeno Lime Mayolla.

Me tehtiin tähän myös marinoidut kurkut, jotka sopi komboon todella hyvin. Olen aikanaan tämän reseptin bongannut netistä ja nykyään teen näitä kurkkuja tosi usein. Ne sopivat hyvin tällaisiin tacoihin ja bowleihin. Maku on kivan mieto. Tämä on kurkkua parhaimmillaan.

 

Shanghai tacot

6 kpl

 

Hoisin-kastike

3/4 dl hoisin kastiketta

1 rkl seesamiöljyä

1 rkl seesaminsiemeniä

 

Hunaja-majoneesi

1 dl majoneesia

2 tl juoksevaa hunajaa

 

Kurkut

Pätkä kurkkua

1/2 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl seesamiöljyä

ripaus suolaa

 

Lisäksi

El Taco Truck Jalopeno Lime Mayo

600 g Broilerinfilettä (mikä tahansa proteiini käy)

1 pussi Fajita spice mix

6 kpl minitortilloja

1 suippopaprika

50 g silmusalaattia

2 limeä

 

1. Valmista kastikkeet sekoittamalla ainekset yhteen.

2. Valmista kurkut halkaisemalla kurkku ja poistamalla siitä keskusta, esimerkiksi lusikalla kaapimalla. Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi kulhoon. Sekoita kurkun sekaan riisiviinietikka, seesamiöljy ja suola.

3. Paista kana ja mausta se Fajita mausteseoksella.

4. Pilko paprika

5. Paahda tortillalettuja hetki pannulla niin, että letun kummallekin puolelle tulee vähän väriä.

6. Kokoa taco laittamalla ensin proteiini letun päälle. Sitten kurkut ja paprika. Näiden päälle kastikkeet ja lopuksi silmusalaatti. Purista limelohkoista mehua täytteiden päälle.

Nauti!

Suosittelen kokeilemaan heti kun on mahdollista!

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Maailman helpoin ja paras arkilounas

Juustoiset quesadillat

Ekaluokkalainen leipoo ystävänpäivän pöffinssit

Amerikkalaiset pannukakut

Kalapuikkotacot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *