Hae
Big mamas home

Jos ”haluan panna sua” ei toimi, niin mikä toimii?

Olen viimeiset pari päivää lukenut tietoa ja artikkeleita ihmisen seksikäyttäytymisestä. Tai ennemminkin siitä käyttäytymisestä, jota on ennen kuin seksiin päädytään. Olen siis etsinyt tietoa siitä, mikä saa miehet ajattelemaan, että ”haluan panna sua”-viesti johtaisi automaattisesti seksiin. Koska monet kerrat olen miettinyt ääneen ystävien kanssa sitä, mikä se ajatus näiden takana on. Olen itsekiLisn kertonut kannustavani omalta osaltani ihmisiä puhumaan seksista avoimemmin. Mutta minunkaan poittini ei ole ollut se, että toisen dm:mään pitäisi slaidata suoralla pano ehdotuksella tai sukuelimen kuvalla.

Tämän lisäksi on todettu, että tällainen törkyviestien lähettäminen ja saaminen on hyvin sukupuolittunut ilmiö. Yleensä viestin lähettäjä on cismies ja vastaanottaja on cisnainen tai naiseksi oletettu non binäärinen henkilö.  Tämän näkee selvästi esimerkiksi siinä, että Instagramissa @viestejamiehilta-tili on kerännyt todella lyhyessä ajassa todella suuren määrän seuraajia ja sieltä löytyy koko ajan uutta materiaalia. Sen sijaan vastaavalla tilillä @viestejanaisilta, ei ole yhden yhtä julkaisua. Minusta tämä kertoo hyvin paljon ongelmasta itsessään ja nimenomaan sukupuolijakaumasta. Enkä kiellä, etteikö naisissa voisi olla ihan yhtälailla niitä tahdittomia törppöjä.

Nettideittailu - BMH - Big mamas home by Jenni

Kulttuuri ja seksuaalikasvatus

Kun luin tietoa aiheesta, monessa nostettiin taas esille historiaa jossa nainen ja myös naisen seksuaalisuus oli miehen omaisuutta ja hallittavissa. Siitä ei ole ollut kauaakaan, kun avioliitossa tapahtunut raiskaus ei ole ollut rikos ollenkaan. Mekin olemme kasvaneet kulttuurissa, jossa miehen seksuaalisuus on naisen seksuaalisuutta hyväksyttävää. Seksuaalinen mies on haluttu playboy ja seksuaalinen nainen on joko huora tai nymfomaani.

Edelleen puhutaan paljon myös siitä , että ”pojat ovat poikia” ja miesten nyt on vaan vaikeampaa hillitä halujaan. Tällainen käytös on ollut vuosituhansien ajan miehiltä huomattavasti hyväksyttävämpää ja sitä on siloiteltu. Näin ollen käytöstapoja seksiä pyydettäessä ei ole juurikaan edes tarvittu, kun vaihtoehto on ollut myös väkisin. Nyt tämä kaikki on selkeässä muutoksessa ja naiset ovat ottaneet oman seksuaalisuutensa haltuunsa. Samaan aikaan meidän seksuaalikasvatuksemme ja -valistuksemme ei ole ehtinyt kelkkaan mukaan. Meille ei opeteta sitä, miten seksi pitäisi ottaa puheeksi vastakkaisen sukupuolen kanssa. Valistus pyörii edelleen samalla penetraatiokeskeisellä linjalla.

Samaan aikaan moni nainen miettii ennen treffejä, kuinka huonosti tämän kertaiset treffit mahdollisesti päättyvät. Eli voivatko treffit päätyä väkivaltaan. Minulla on ystävieni kanssa tehtynä turvasuunnitelma jokaisille treffeille. ”Haluan panna sua”-viestit lupailevat naisille hyvin vähän nautintoa ja suuren riskin väkivallalle. Sen lisäksi moni kokee ne esineellistävinä ja halventavina.

Mitä Tinderissä kannattaa tehdä - BMH - Big mamas home by Jenni

Hiljaa hyvä tulee

Vaikka kannustan seksistä puhumista, en tarkoita sillä kuitenkaan näin suorasukaista viestintää. Täytyy muistaa, että Instagramissa ja Facebookissa ihmiset eivät ole välttämättä seksin perässä. Se satunnainen seksikumppani löytyy todennäköisemmin Tinderistä tai jostain muusta deittisovelluksesta, kuin perinteisistä sosiaalisenmedian kanavista. Eikä siellä Tinderissäkään kannata aloittaa keskustelua vastaavilla lauseilla kuin ”haluan panna sua.” Sellainen on todella monelle täysi turn off. Vaikka itse olisi täysin valmis petipuuhiin saman tien, niin keskustelukumppani ei ajattele välttämättä samoin.

Varmin keino saada toinen kiinnostumaan, on aloittaa keskustelu ihan muiden juttujen kautta. Vaikka itsekin olen seksipositiivinen ihminen ja puhun mielelläni seksistä ja seksuaalisuudesta, suorasukaiset ehdotukset saavat minutkin kavahtamaan. Samoin myös Instagramin dm:mään tulevat ”Kuinka monta kertaa päivässä runkkaat”-viestit. Se, että olen seksiposiitiivinen vaikuttaja, ei tarkoita sitä, että haluan välttämättä keskustella seksitottumuksistani täysin ventovieraan ihmisen kanssa. Toivon olevani keskustelukumppanilleni muutakin, kuin pelkkä seksiobjekti.

Joten, jos minun pitäisi muutama vinkki antaa miehille niin ne olisivat nämä; Ole kohtelias ja muista käytöstavat. Kiinnostuksen voi ilmaista myös kohteliaasti. Älä lähetä naiselle kuvaa sukuelimistäsi ilman suostumusta. Torpedoit sillä kaikki mahdollisuutesi tehokkaasti. Ole kärsivällinen.  Näillä pääsee alkuu. Loppu on kiinni sinusta itsestäsi. Jos etsit pelkkää seksiä, keskitä etsintäsi deittisovelluksiin perinteisten somekanavien sijaan. Voit myös kertoa deittiprofiilissa etsiväsi nimenomaan seksiä.

-Jenni

 

Lue myös

Penetraatiokeskeisyys

Milloin seksi pitäisi ottaa puheeksi?

Masturbointi

Seuraa myös

Instagram

Facebook

Tiktok

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.