Hae
Big mamas home

Mitä minulle kuuluu oikeasti?

Koska kirjoittaminen tökkii juuri nyt todella pahasti, lähden avaamaan tätä luovaa tukosta, kirjoittamalla rehellisiä kuulumisia. Siitä on tovi, kun olen purkanut tällä tavalla sitä, mitä meille kuuluu.

 

Big mamas home by Jenni S. Mitä minulle kuuluu oikeasti?

 

Big mamas home by Jenni S. Mitä minulle kuuluu oikeasti?

 

Big mamas home by Jenni S. Mitä minulle kuuluu oikeasti?
Mitä oikeasti kuuluu?
Pääsääntöisesti tosi hyvää. Koronatilanne ahdistaa, myönnän sen ja erossa on menossa tällä hetkellä raskas vaihe. Uskon kuitenkin, että tämän jälkeen saan vihdoin hengittää vapaasti ja alkaa keskittyä täysillä omaan elämääni. Tässä tilanteessa koti tuntuu monella tapaan turvasatamalta ja olen onnellinen, että muuttohaaveet tyssäsivät toistaiseksi. Tutussa ympäristössä, vaikeiden asioiden kohtaaminen tuntuu turvalliselta.
Täällä sopeudutaan parhaillaan uudenalaiseen arkeen, vuoroasumisen myötä. Ihan pian tytöt aloittavat myös vuorohoidossa, mikä muuttaa meidän arkea entisestään. Hieman jännittää se, miten lapset sopeutuvat kaikkiin näihin muutoksiin, jotka tulivat lopulta aika ryminällä. Mutta aika näyttä ja lapset ovat onneksi sopeutuvaisia.
Mitä tapahtuu työrintamalla?
Työrintamalla tapahtuu korona. Koko ajan tulee uusia säädöksiä ja ohjeita, miten tilanteessa toimitaan. Aika hyvin niihin ollaan sopeuduttu, kun yritetään elää päivä kerrallaan. Helpottaa, kun ei ajattele pahinta mahdollisinta skenaariota ja toimii ohjeistusten mukaan. Juuri nyt opintoni junnaavat paikoillaan minusta riippumattomista syistä, mikä turhauttaa todella paljon. Haluaisin edetä niiden suhteen suunnitelmien mukaan, mutta juuri nyt en pysty tekemään muuta kuin odottamaan.
Big mamas home by Jenni S. Mitä minulle kuuluu oikeasti?

 

Big mamas home by Jenni S. Mitä minulle kuuluu oikeasti?

 

Big mamas home by Jenni S. Mitä minulle kuuluu oikeasti?
Parisuhde/perhe/ystävät?
Olen viime aikoina jutellut paljon ystävieni kanssa. Myös sellaisten, joiden kanssa ei ole tullut oltua yhteydessä pitkään aikaan. On tuntunut hyvältä, että vaikka aika on kulunut, yhteys on säilynyt. Tämä aika ei ehkä ole otollisin vanhojen ystävyyssuhteiden elvyttämiseen, mutta se ei ehkä katso aikaa. Pääasia, että olen löytänyt uudelleen tämän yhteyden. Unohtamatta tietenkään niitä ystäviä, jotka ovat säilyneet tässä rinnalla.
Ja mitä tulee perheeseen, opettelen juuri nyt sitä, että en ole jatkuvasti läsnä lasteni elämässä. Vuoroasuminen on ollut itselle yllättävän rankkaa, vaikka meidän vaihtovälimme ovatkin tiheitä. Vaikka olenkin introvertti ja osa minusta nauttii yksinäisistä hetkistä, oltuani yli neljä vuotta tiiviisti mukana lasteni jokapäiväisessä elämässä, tämä todellakin vaatii sopeutumista. Mutta kunhan aikaa kuluu, niin tämä helpottaa taatusti.
Ja mitä tulee parisuhde rintamaan… No, tässähän kävi niin, että kun en etsinyt mitään vakavaa, jotain sellaista käveli yllättäen minua vastaan.
Matkat?
Tämä on minun kohdallani aina yhtä turha kysymys. Mutta meillä oli kyllä Erikan kanssa suunnitteilla yksi tyttöjen reissu. Katsotaan, saadaanko me se toteutettua ja jos saadaan, niin milloin? Tämä pandemia ei ihan hetkeen ole helpottamassa.
Big mamas home by Jenni S. Mitä minulle kuuluu oikeasti?

 

Big mamas home by Jenni S. Mitä minulle kuuluu oikeasti?

 

Big mamas home by Jenni S. Mitä minulle kuuluu oikeasti?
Harrastukset/hyvinvointi?
Voisin kirjoittaa tästä enemmänkin, sillä joku ehkä muistaa, että nimesin vuoden alussa blogilleni kolme teemaa. Voisin palata teemoihin tässä piakkoin, kun vuotta on kulunut jo neljä kuukautta. Tehdä sellaisen katsauksen, miten menee.
Olen alkanut kävelemään sellaisia kahdeksan kilometrin metsälenkkejä, jotka ovat olleet sen liikunnan lisäksi jopa terapeuttisia ja vapauttavia. Luonto ihan todella rentouttaa ja rauhoittaa ihmismieltä.
Sen lisäksi olen löytänyt uutta puhtia blogin kirjoittamiseen. Päivitin hetki sitten läppärini ja kun kuvien käsittelyyn ei mene enää kolmea iltaa, kirjoittamiselle jää ihan eri tavalla aikaa. Lisäksi minulla pyörii koneella parhaillaan toinenkin kirjoitusprojekti.
Inspiroi eniten/vähiten?
Ehdottomasti eniten inspiroi kevät. Lisääntyvä valo ja heräävä luonto. Rakastan tätä vuodenaikaa. Tämä pandemiakin on helpompaa kestää tähän aikaan vuodesta. Myös kodin laittaminen vain minulle ja tytöille tuntuu inspiroivalta. Mielessä on muutamia juttuja, jotka tekisivät tästä enemmän meidän kodin. Sen lisäksi se, miten saan seurata toisen luovan ihmisen työskentelyä ja paloa siihen, mitä hän tekee.
Vähiten inspiroi loska ja takatalvi.
Big mamas home by Jenni S. Mitä minulle kuuluu oikeasti?

 

Big mamas home by Jenni S. Mitä minulle kuuluu oikeasti?
Tällä hetkellä syön/luen/katson?
Netflix is my best friend. Kuten varmasti monen muunkin tänä aikana. Fiktiiviset rikossarjat puhuttelevat edelleen eniten. Mutta teen näistä ihan oman postauksensa tässä lähipäivinä.
Tällä hetkellä luen (kuuntelen) Cecelia Ahernin uutuutta Loppusanat-kirjaa. Kyseinen teos on jatko-osa P.S. Rakastan sinua-kirjalle, joka on ihan ykkössuosikkini.
Lisäksi, olen kuunnellut viime aikoina paljon musiikkia. Kuuntelen lähinnä kotimaisia artisteja ja laulan yksinäni niiden tahtiin liian kovaa. Naapuriraukat.
Mitä odotat?
Poikkeustilan päättymistä ja elämän normalisoitumista. Tämä jälkimmäinen ei liity pelkästään poikkeustilaan, vaan myös erooni. Odotan, että totuttelu ja opetteleminen on ohi ja voin jatkaa elämääni. Odotan myös ystävieni näkemistä ja kesää. Toivottavasti kesällä voi liikkua jo vähän vapaammin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.