Hae
Big mamas home

Tärkeitä asioita ruuasta – ruokahaaste

Bongasin tällaisen haasteen, joka on näemmä kiertänyt blogeissa vuonna 2020. Rakastan haasteita, mutta en ole silloin osallistunut tähän. Tämä oli kuitenkin niin kiva, eikä loppujen lopuksi mitenkään omaan aikaansa sidottu, joten voin osallistua tähän ihan hyvin nyt. Ties vaikka tämä lähtisi tästä uudestaan kiertämään.

Leivät ala- vai yläpuoli? Sämpylöissä leivän ”kansi” on yleensä pehmeämpi ja koostumukseltaan kivempi. Mutta yleensä syön leivän kohdasta, kuin kohdasta.

Kevytjuusto vai normi? Meillä taidetaan syödä leivän päällä aika paljon ihan ”normi” juustoja, mitä nyt tekee mieli.

Pizza ananaksella vai ilman? Ananaksella ehdottomasti!

Kumpi mieluummin?

Maito vai korvaava ”maito”? Maito ja lähinnä kahviin. Meillä ei oikein maitoa muuten käytetä kuin kahvissa. Olen yrittänyt etsiä itseä miellyttävää korviketta kahviin, mutta en ole ainakaan vielä löytänyt. Muuten maitoa korvaavia tuotteita kokeillaan ja käytetään arjessa.

Hedelmäkarkit vai salmiakki? Molemmat. Olen tosi tarkka omien herkkujen suhteen ja hyvin merkkiuskollinen. En juurikaan kaipaa vaihtoehtoja vaan menen hyvin pitkälti niillä samoilla suosikeilla.

Hernekeitto vai maksalaatikko? Maksalaatikko ja kylmänä mieluiten. 😀 En ole kyllä syönyt sitä pitkään, pitkään aikaan, mutta lapsena ja nuorena se oli yksiä lemppareistani.

Ravintola- vai kotiruoka? Molemmat, hyvässä tasapainossa. Tykkään itse kokata ja kokeilla ja oppia enemmän ruuanlaiton saralla. Mä olenkin se meidän perheen pääasiallinen ruokavastaava. Mutta tykkään syödä myös hyvin ravintolassa. On ihanaa, että mulla on kumppani, joka ajattelee samoin ja me käydään monesti treffeillä nimenomaan syömässä.

Kokkaaminen vai leimpominen? Jälleen kerran molemmat. Olen vanhempi, joka näyttää rakkauttaan nimenomaan leipomalla ja ruualla. Ihan joka viikko en loiva, mutta aika usein kuitenkin.

Lempparit

Aina (jää)kaapissa? Makeaa suippopaprikaa, kurkkua, miniluumutomaatteja, munia, soijaa, sweet chili kastiketta, majoneesia (eri lajeja), Rummo-pastaa, kananuudeleita hätävarana. Näitä nyt ainakin.

Lempikasvis? Paprika. Mieluiten nimenomaan tämä makea suippo. Sitten myös sipuli ja tomaatit, porkkana ja pikkuhiljaa myös kesäkurpitsa.

Inhokkikasvis? Ehkä munakoiso, mikä johtuu enemmän siitä, että en ole löytänyt vielä itselleni sopivaa tapaa syödä sitä.

Lempihedelmä? Vähän vaihdellen sitrukset ja ananas. Olen kuitenkin vähän enemmän marjojen, kuin hedelmien ystävä.

Inhokkihedelmä? Hunajameloni. Meillä oli lapsuuden kodissa hunajamelonia joka paikassa. Sain yliannostuksen.

Lempiruoka? Pastat, sushi. Olen nykyään tosi monipuolinen syöjä, eikä minulla ole varsinaisesti mitään erityistä lempiruokaa nykyään.

Jos vettä ei lasketa, lempijuoma? Cokis. Ja siis nimenomaan Coca cola. Mun makuaisti on merkkiuskollinen.

Lempimauste? Suola ja pippuri. 😀 Mä en osaa käyttää mausteita. En tosin ole minkään erityisen mausteisen ruuan ystäväkään. Mutta mun mielestä moni asia on parasta voissa paistettuna ja suolalla, sekä pippurilla maustettuna.

Paras ateria? Näitä on monia. Ensimmäisinä tulee mieleen metsäravintola Nielun viiden ruokalajin illallinen keskellä Nuuksion metsää ja sitten Hilltop Forestissa nautittu pizza. Omiin ruokaelämyksiin liittyy todella vahvasti myös upea miljöö, kuten molemmissa edellä mainituissa paikoissa.

Karmein ruokakokemus? Veikkaisin, että se kun koulussa kieltäydyin syömästä jotain ja minua istutettiin tunnin ajan pöydässä. En syönyt. Lopulta minut oli pakko päästää tunnille.

Woltista ja irtokarkkilaarista

Ruoka, jota et ole koskaan ostanut ruokakaupasta? Varmaan sisäelimet.

Peruslounas? Jotain hyvin yksinkertaista. Pastaa, proteiinia, kasviksia ja jotain soossia. Tai sitten jonkinlainen tortilla tai wrap. Tai myös sitä, mitä on edellisenä päivänä ollut päivälliseksi.

Woltin top 3? Tämä on todella paha. Ykkösenä varmaan Wolt Market. 😀 Muuten vaihdellaan näitä tosi paljon. Mitä tekee milloinkin mieli.

Bravuuri keittiössä? Vaikka ja mikä. Pastat, erilaiset tex mex ruuat. Haluan oppia koko ajan lisää ja olla parempi ruuanlaittaja.

Keittiömoka? Klassikko, olen aikanaan onnistunut polttamaan veden pohjaan. 😀

Irtokarkkipussin sisältö? Hedelmänitrot, happamat hedelmäkarkit, ja muutenkin aika monet hedelmäkarkit. Tietyt salmiakit ja lakut. Suklaata ei ikinä.

Aamupala? Kaksi kuppia kahvia. Jos on nälkä, niin tosi monesti puuroa, jossa on vähän hunajaa ja pakastemarjoja.

Iltapala? Yleensä pari leipää ja teetä. Leivällä levitettä, juustoa ja kasviksia.

Random ajatus-ruuasta? Jos haluat hyväksi ruuanlaittajaksi, ympäröi itsesi ruualla.

Sellainen haaste. Tämä oli ihana. Ruoka on niin iso osa meidän kaikkien elämää, sillä kaikkien pitää syödä.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Juustoiset quesadillat

Ekaluokkalainen leipoo ystävänpäivän pöffinssit

Amerikkalaiset pannukakut

Kalapuikkotacot

Nerokas kanakastike, jolla saa lautaselle hieman lisää kasviksia

4 kommenttia

  1. Sanna kirjoitti:

    Ihanat kuvat tässä postauksessa. Kiitos muutenkin blogistasi, luen aina blogiasi ja se piristää ihanasti arkeani. Kiitos upeasta työstäsi.

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Kiitos sinulle kun luet. <3 Ja kiitos, kun ehdit jättämään kommentin. Se merkitsee todella paljon.

  2. Donja kirjoitti:

    Tässä yksi hyvä munakoisoresepti:
    https://www.k-ruoka.fi/reseptit/pannumelanzane

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *