Hae
Big mamas home

Vappuviikonloppu

*Sisältää mainoslinkkejä

Ei mennyt tämä vappuviikonloppu niin kuin Strömsössä. Vappu on tänä vuonna minun juhlapyhäni, joten tytöt tulivat toisesta kodista minun luokseni yhdeksi yöksi. Olin suunnitellut vähän pientä kivaa, rennolla otteella lapsille. Nyt olen valvonut tämän yhden yön oksentavan lapsen kanssa. Muistutan tällä hetkellä hyvin vahvasti sitä emojia, jolla on silmät ristissä, eikä kahvikaan tunnu herättävän. Toistaiseksi vatsatautisten saldo on 1/3. Kauhunsekaisin tuntein odotan, missä vaiheessa luku alkaa nousta.

Vappuviikonloppu - BMH - Big mamas home by Jenni Vappuviikonloppu - BMH - Big mamas home by JenniVappuviikonloppu - BMH - Big mamas home by Jenni

Vappuvalmistelut

Vappupallot ehdittiin kuitenkin hakea eilen. Kuopus oli toivonut kovasti pikachu-palloa, utta ikävä kyllä ei löydetty sellaista. Onneksi hän löysi kuitenkin mieluisvan vaihtoehdon. Esikoinen valitsi My little ponyjen Twilight Sparclen ja kuopus valitsi pallokseen jonkinlaisen yksisarviskissan.

Vappukimppu Pioni - BMH - Big mamas home by Jenni Vappuviikonloppu - BMH - Big mamas home by Jenni

Kaipasin vapuksi muutakin kimppua kuin, mitä lähimarketilla oli tarjolla. Niinpä otin yhteyttä luottokukkakauppaani Kukkatehtaalle ja pyysin vaaleanpunaista vappukimppua, aavistuksella sinistä. Ja sain mitä tilasin. Annoin myös hintahaitarin, jonka sisällä kimpun hinnan tulisi pysyä. Suosittelen muutoin tätä tapaa lämpimästi, jos käytte kukkakimppuostoksilla. Monesti riittää, että kertoo väreistä ja hintaluokan, jota toivoo. Kimppu tehdään sitten näiden toiveiden mukaan.

Ostin My dream dayn* verkkokaupasta muutamia vappuun sopivia juttuja ilahduttamaan lapsia. Pidän erityisesti näistä kukkakonfettia sisältävistä ilmapalloista*. Vaikka odottelen kauhunsekaisin tuntein sitä hetkeä, kun ne lopulta poksahtavat. Mietin mistä kaikkialta tuota konfettia lopulta löytyy. Sen lisäksi ripustin sisustushyllyyn tupsuviirin*. Viirin pistän vapun jälkeen säilöön ja hyödynnän sitä syksyllä kuopuksen syntymäpäivillä. Suurin osa koristeista on onneksi sellaisia, että ne voi kierrättää monissa juhlissa, kun ne vain säilyttää oikein.

Vappupallot - BMH - Big mamas home by Jenni Konfettipallot - BMH - Big mamas home by Jenni Tasseliviir - BMH - Big mamas home by Jenni

Elämä ei katso juhlapyhiä

Katsotaan nyt miten meidän tilanne tästä etenee ja mitä kaikkea tässä jaksaa vielä tehdä. Poikkiksen piti tulla meidän luokse käymään. Mutta sovimme, että nyt on ehkä parempi ettei hän tule, jotta hän ei vaan sairastuisi. Hän lupautui kuitenkin käymään meille kaupassa ja ajattelin tilata vatsataudin uhallakin parit munkit ja simat kotiovelle hänen kauttaan. Jos ei muuta, niin niistä saa sitten energiaa sen jälkeen, kun on halaillut vessanpönttöä useamman kerran.

En jaksa tilannetta kuitenkaan sen enempää harmitella. Tämä on elämää. Siihen kuuluu sairastumiset, työt, odottamattomat sattumukset, Suomen ailahteleva sää ja kaikki muut. Välillä juhlitaan isolla porukalla ja välillä sitten pötkötellään sohvalla kasassa ja toivotaan, että taudin pahin osuus helpottaa.

Vappuviikonloppu - BMH - Big mamas home by Jenni Vappuviikonloppu - BMH - Big mamas home by Jenni

Näin eronneena juhlapyhiin liittyy myös tietty stabiili vaihtelevuus. Meillä juhlapyhät on jaettu tasan ja käytännössä saan pitää lapset luonani vain joka toinen juhlapyhä. Eli puolet näistä vietän tällä hetkellä itse parhaaksi katsomallani tavalla ja puolet taas lasten kanssa. Eli suomeksi, puolet pyhistä menee kalsareissa sohvalla ”rentoutuen” ja puolet pyhistä lasten kanssa ja heille panostaen.

En usko, että lasten vappumuistot tästä menevät pilalle. He tuskin muistavat sitä yksittäistä vappua, jolloin oltiin kipeinä. Minä muistan lapsuudestani Oulun vapputorin ja ne muutamat hienot pallot, jotka sain. Sekä äidin vappumunkit. Todennäköisesti tyttöjen vappumuistot liittyvät myös näihin juttuihin.

Hyvää vappua! Toivottavasti teidän vappuviikonloppu sujuu paremmin ja jos siellä on samanlainen tilanne, niin tsemppiä. Tulee se vappu ensi vuonnakin.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Vappu suunnitelmia

Pääsiäiskoristeet

Paljettihame

Helpot prinsessasynttärit

Pääsiäispussit lapsille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *