Hae
Big mamas home

Miten isosiskot suhtautuvat raskauteen

Täällä meidän vanhempien lisäksi vauvaa odottaa kaksi malttamatonta isosiskoa. Minun tapani on ollut olla kaikella tapaa avoin lapsilleni, joten raskausuutinen ei ollut heille kovin iso yllätys. Ollaan puhuttu jo ennen puolisoani siitä, että minusta olisi ihanaa saada vauva vielä heidän lisäkseen. Kun aloimme puolisoni kanssa seurustella ja lapset tutustuivat häneen olen sanonut kysyttäessä, että kyllä me toivomme vauvaa jonain päivänä. Joten, kun kerroimme minun olevan raskaana, kumpikin oli alusta asti innoissaan. Nyt se tapahtuu!

Miksi kerrottiin raskaudesta heti alussa?

Kerrottiin lapsille jo ihan alussa raskaudesta. Haluttiin ottaa lapset mukaan ihan alusta asti, vaikka raskauden eteneminen on alussa epävarmaa. Suru kuuluu elämään ja sitä voi käsitellä yhdessä lasten kanssa. Lisäksi lapset olisivat varmasti huomanneet meidän surumme, joten minusta on parempi, että he ovat ajantasalla asioissa. Lisäksi he olisivat todennäköisesti osanneet napata tiedon myös meidän keskusteluistamme. Raskaus on kuitenkin ihana ja iso asia. Emme välttämättä olisi osanneet olla puhumatta siitä. Joten uskon näin olleen kaikin puolin parempi.

Miten isosiskot odottavat vauvaa

Kumpikin otti tiedon vastaan tosi innoissaan. Huvittavaa oli, kun kerroimme, että äidin masussa kasvaa nyt vauva, kumpikin lapsi totesi: ”Näytä!” Siinä sitten selitettiin ettei vauvaa voi vielä nähdä. Myöhemmin sitä pääsee katselemaan ultraäänilaitteella vatsan ihon lävitse.

Kumpikin isosisko odottaa vauvaa kovasti. He puhelevat mitä vauvan kanssa voi sitten tehdä, kun se syntyy. Ja molemmat pohtivat toki sitä, tuleeko meille pikkuveli vai pikkusisko. Toki ollaan todettu, että kumpikin on ihan yhtä tervetullut lisä meidän perheeseen. Vaikea sanoa, kumpi on enemmän innoissaan. Kuopus on toki innoissaan siitä, että hänestä tulee viimein myös isosisko. Hän ei ole enää pelkästään pikkusisko. Minun ihana, empaattinen, herkkä esikoiseni on toki myös innoissaan. Hän on myös e, joka juttelee vauvalle masuun. Hän toivottaa vauvalle hyvää viikonloppua ja hyvää päivää kouluun lähtiessään. Mikä sulattaa minun sydämeni. Ollaan tutkittu ultrakuvia yhdessä ja lapsia on kiinnostunut mitä niissä näkyy. Tutkitaan myös raskaussovellustani ja sitä, mitä kaikkea kohdussa tapahtuu ja minkä kokoinen vauva milloinkin on.

Meidän vauvaa odottaa siis kaksi innokasta isosiskoa. He onneksi myös ymmärtävät, että vauvan pitää kasvaa ensin äidin masussa ennen kuin se pärjää sen ulkopuolella. Joten tässä on vielä monen kuukauden odotus ennen kuin vauva syntyy. Ihaninta on odottaa tätä lasten kanssa yhdessä. Kuopusta odottaessa esikoinen oli vielä niin pieni ettei juuri ymmärtänyt tilanteesta mitään. Joten tämä on minullekin ihana, uusi kokemus äitinä.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

7-vuotiaan kissa synttärit

15. luukku: Lasten joulusanat

Miten uskallettiin yrittää juuri nyt

Meille tulee vauva!

Tämä on aivan ihana vaihe

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *