Hae
Big mamas home

Viikkokatsaus: Stressiä, jumppaa & taas kipeänä

lapsiperheen arki, koti, perhe, viikkokatsaus, perhepäivähoito,
Viime viikko oli aika vaiheikas. Alkuviikosta koin vielä stressiä ja tyhjän paperin kammoa blogiin liittyvien asioiden vuoksi. Stressaan harvoin, mutta kun tilanne pääsee siihen pisteeseen, niin stressaan hiukset irti päästäni. Mutta tälläkin kertaa se, että sain tehtyä päätöksen ja kerrtottua siitä, helpotti suunnattomasti. Nyt olen taas täynnä inspiraatiota. Nyt kun saisin vielä tämän flunssan nujerrettua niin, että pää toimisi taas kunnolla.
Tämä viikko on ollut esikoisellemme pitkä kuin nälkävuosi. Tytöt pääsivät nimittäin loppuviikosta tuttuun varahoitopaikkaan, jossa erityisesti 3-vuotias viihtyy. Hän kyselee jatkuvasti, koska pääsee sinne taas. Meillä on siis laskettu öitä ja päiviä siihen, että oma perhepäivähoitajamme jää lomalle. Joka aamu Little E kysyi: ”Tänäänkö me mennään sinne varahoitoon?
lapsiperheen arki, koti, perhe, viikkokatsaus, perhepäivähoito,

 

lapsiperheen arki, koti, perhe, viikkokatsaus, perhepäivähoito,
Viikon ihanin yllätys: Voitin pitkästä aikaa instagramarvonnasta itselleni todella mieluisan yllätyksen. Saan The Floral Societylta yhden kukkalähetyksen kotiin toimitettuna. Voisiko olla parempaa palkintoa tällaiselle kukkahullulle?! 
Viikon parhaat alelöydöt: Pyörähdin viikolla H&M Homessa. Siellä on jatkuvasti poistomyynnissä olevia tuotteita alennuksessa ja tällä kertaa löysin muutamalla eurolla kivoja pieniä juttuja. 
lapsiperheen arki, koti, perhe, viikkokatsaus, perhepäivähoito,

 

lapsiperheen arki, koti, perhe, viikkokatsaus, perhepäivähoito,
Meidän kuopus on tällä viikolla tehnyt hampaita. Meillä on ollut todella pitkä tauko näiden ja viimeisimpien hampaiden välissä, mutta nyt niitä tuntuu puskevan kuin sieniä sateella. Pikkuinen tekee nämä vielä täysin omassa järjestyksessään. Hänellä on ollut kauniit etuhampaat jo useamman kuukauden ja nyt ulos puskevat kaikkein kauimmaiset poskihampaat.
Pidin Little B:n vapaapäivänä kotona, jolloin hän sai hakea lohtua äidin sylistä puhkeaviin hampaisiin. Päiväunien aikaan käysiin keskustassa kukkaostoksilla, jolloin hän sai ottaa päiväunet liikkuvissa rattaissa.
Viikon paras blogia koskeva päätös: On höllätä hieman. Inspiraatiokin kukkii paremmin ilman jatkuvaa painetta. En halua, että kirjoittaminen muuttuu vastenmieliseksi pakkopullaksi. 
Viikon hellyyttävin hetki: Kun esikoinen istuu vieressäni silittelemässä päätäni, kun itse tutisen kuumeessa sohvallamme. 
lapsiperheen arki, koti, perhe, viikkokatsaus, perhepäivähoito,

 

lapsiperheen arki, koti, perhe, viikkokatsaus, perhepäivähoito,
Tällä viikolla oli myös mainitsemani fysioterapeutin käynti. Fyssarin jälkeen lupasin viedä tytöt hamppareille. 3-vuotiaan mielestä se oli ihan parasta. Nyt hän haluaisi mennä joka päivä jumppaan ja hampparille.
Viikon paras lelu: Little E ihastui toden teolla Hessburgerin lastenaterian mukana tulleisiin pieniin rakennusnappuloihin, joilla voi rakentaa 3-D kuvioita. Esikoinen on istunut illat ruokapöydän ääressä rakentelemassa. 
 
Viikon parhaat leikki-ikäisen selitykset: 
Päivähoitaja: Äiti tulee hakemaan tänään. 
 
3-vuotias: En halua, että äiti hakee. 
 
Päivähoitaja: Miksi et halua? 
 
3-vuotias: Koska äiti jättää lusikoita pöydälle. 
 
lapsiperheen arki, koti, perhe, viikkokatsaus, perhepäivähoito,

 

lapsiperheen arki, koti, perhe, viikkokatsaus, perhepäivähoito,
Loppuviikosta olinkin sitten kipeänä. Torstaina oli vähän sellainen flunssainen olo, perjantaina töissä oli jo ihan kunnolla ja lauantaina lähdin sitten kesken päivän päivystykseen, kun en meinannut pysyä enää tolpillani työtä tehdessä. Sunnuntaina olinkin pelkkä tutiseva mytty sohvalla. Tytöt suhtautuivat todella hienosti siihen, että molemmat vanhemmat olivat kipeitä.
Vaikka sairastaminen onkin lasten aknssa välillä vaikeaa, on siinä puolensakin. Aika harvoin tulee nykyään otettua päiväunia kuopus kainalossa. Viikonloppuna otin kolmet sellaiset. Samalla sain huomata, miten empaattinen ja avulias pieni tyttö meidän esikoisesta on kasvanut. Hän auttaa minua jo todella paljon, jos pyydän.
lapsiperheen arki, koti, perhe, viikkokatsaus, perhepäivähoito,

 

lapsiperheen arki, koti, perhe, viikkokatsaus, perhepäivähoito,
Viikon paras artikkeli: Tämä löytyy Koti & Keittiö lehdestä, jossa haastatellaan lempikokkiani ja ruokavaikuttajaani Hanna Gullichenia. Artikkelissa Hanna antaa muun muassa vinkkejä toimivaan keittiöön. 
Viikon paras palvelu: Hieman old schoolisti kirjaston elokuvien vuokraus. Me ei viitsitä ottaa aivan kaikki mahdollisia suoratoistopalveluita, joten ollaan huomattu, että kirjastosta löytyy tosi kivasti elokuvia. Varsinkin Disneyn elokuvia lapsille. 
lapsiperheen arki, koti, perhe, viikkokatsaus, perhepäivähoito,
Toivon totisesti, että sairastelut olisivat tälle keväälle tässä. Alan kyllästyä siihen, että nenä on koko ajan tukossa. Olisihan se kiva, että tytötkin pysyisivät terveinä. Ja olisihan se arki huomattavasti helpompaa terveenä, kuin puolikuntoisena.

2 kommenttia

  1. Helmi kirjoitti:

    Toivottavasti sairastelut ovat takanapäin kun kevät koittaa. Pikaista paranemista!

  2. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

    Sitä minäkin toivon. Nämä kaksi erityisen rankkaa flunssaa lyhyellä välillä olivat aivan riittämiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.