Hae
Big mamas home

Täytekakku mustikka- ja valkosuklaatäytteellä

Jaan ristiäisleipomusten reseptejä tässä pikkuhiljaa ajan kanssa. Päätin etten tykitä näitä kerralla, enkä ota stressiä, että nämä pitäisi saada julki jotenkin nopeasti. Reseptit toimivat muihinkin juhliin ja herkutteluhetkiin, joten julkaisuajankohdalla ei ole väliä. Tämä on jotain sellaista, minkä kanssa kamppailen vähän väliä. Eli niiden omien vähän turhan kovien vaatimusten kanssa.

Pohjaan löysin alunperin reseptin Annin uunissa blogista, kun googlasin erilaisia pohjia täytekakkua varten. Jouduin kuitenkin tuplaamaan alkuperäisen reseptin. En ole vielä niin hyvä leipuri, että uskaltaisin kokeilla leipomista täysin omasta päästä, joten googlaan paljon ideoita. Kakkupohjien täytteitä sen sijaan olen väsännyt, sen verran, että niitä osaan soveltaa.

Tämä vaniljakakkupohja oli aika kiva ja voin suositella kokeilemaan sitä. Pohjasta tulee mehevä, mutta tukeva. Sitä saa kostuttaa ihan rauhassa, eikä se lähde heti sortumaan, kuten minulla on joskus käynyt pehmeämpien pohjien kanssa. Tämä sopii ilmeisesti erityisen hyvin vähän korkeampien kakkujen pohjaksi, sillä se on tukevampi kuin perinteinen sokerikakkupohja.

Vaniljakakkupohja

(20-25 henkeä)

 

  • 9 dl jauhoja
  • 6 dl sokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 200 g voita
  • 5 dl maitoa
  • 6 kanamunaa
  • 2 tl Vanilja-aromia

 

  1. Sulata voi ja jätä se sivuun jäähtymään.
  2. Voitele ja korppujauhota 20 cm kakkuvuoka.
  3. Mittaa kaikki kuivat aineet isoon kulhoon ja sekoita ne keskenään.
  4. Vispaa kanamunat kevyesti voin joukkoon.
  5. Lisää voin sekaan maito sekä vanilja-aromi ja sekoita seos hyvin.
  6. Lisää lisää nesteseos jauhojen joukkoon. Kääntele taikina nuolijalla tasaiseksi.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista 165-170 asteisessa uunissa noin 55-60 minuuttia. Kannattaa seurata taikinan paistumista.
  8. Anna jäähtyä noin 15 min vuoassa ja kippaa kakku jäähdytysritilälle jäähtymään ennen leikkausta.

 

Minä pakastin pohjan ennen täyttämistä, sillä leivoin sen noin viikkoa etukäteen. Se suli lopulta noin tunnissa. Leikkasin sen jäisenä kolmeen osaan.

Valkosuklaatäyte

(Yhteen kakkuväliin)

 

  • 2 1/2 dl kuohukermaa
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 130 g valkosuklaata
  • 2 rkl vaniljakreemijauhetta

 

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sen joukkoon vaniljarahka.
  2. Sulata valkosuklaa mikrossa 15 sekunnin jaksoissa, välillä sekoittaen.
  3. Sekoita suklaa ja vaniljakreemijauhe kerman sekaan.
  4. Lisää täyte kakkun väliin.

 

Mustikkatäyte

(Yhteen väliin)

 

  • 3 dl vispikermaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 1/5 dl mustikkasosetta
  • 4 rkl vaniljakreemijauhetta

 

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sekaan sokeri.
  2. Sekoita kermavaahdon joukkoon mustikkasose ja vaniljakreemijauhe. Sekoita kunnes seos muuttuu jämäkäksi.
  3. Levitä kakkupohjan päälle.

 

Tämä täytekakku oli todella hyvää. Suosittelen kokeilemaan ainakin kakkupohjaa, mutta valkosuklaa- ja mustikkatäytteen yhdistelmä oli taivaallinen. Haluaisin muuten muistuttaa, että en ole ammattileipuri, vaan kotikokki, joka rakastaa leipomista ja yrittää tulla siinä paremmaksi.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

TILAA UUTISKIRJE!

LUE MYÖS

Ihanat Geisha-browniet

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Ihanat omenamuffinssit

Perinteinen mustikkapiirakka – Helppo ja nopea resepti

Herkullinen pavlova

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *