Hae
Big mamas home

Viime viikonloppu kuvina

Meidän maaliskuinen viikonloppu kuvina ja hetkinä.

Tänä viikonloppuna…

Lapset olivat luonani. Minä ja kuopus olimme olleet kipeinä edellisellä viikolla, joten viikonloppuna tuntui kivalta tehdä kaikkea kivaa, mitä ei ollut kipeänä jaksanut. Ulkoiltiin, tehtiin itse jäätelöä ja askarreltiin, sekä katseltiin Disney Pixarin uusi Punainen (Turning red) elokuva Disney+:lta.

Aamuisin…

Herättiin molempina aamuina siinä noin seitsemän aikaan. Tytöillä on aika tarkka sisäinen rytmi. He väsähtävät illalla ennen kahdeksaa ja heräävät aamulla noin 6-7 aikaan. Mikä on todella hyvä. Näin pienillä lapsilla tämä on oikein hyvä unirytmi. Tytöt herättävät minut aamuisin yleensä tulemalla sänkyyn kanssani ja siitä sitten siirrytään olohuoneeseen katsomaan aamun lastenohjelmia. Yleensä

Lapset askartelivat…

Helmikoruja ja yksisarvisnaamiot. Lapsia kiinnostaa koko ajan enemmän kaikenlaiset askartelut ja maalaaminen, eikä pelkkä piirtäminen. Ja ymmärtäähän sen. Itsekin askartelin pienenä jatkuvasti kaikenlaisia paperinukkeja. Tämä paperisilpun määrä on kyllä ihan uskomatonta, mitä lapset saa aikaiseksi.

Viime viikonloppu - BMH - Big mamas home by Jenni Viime viikonloppu - BMH - Big mamas home by Jenni Lasten askartelut - BMH - Big mamas home by Jenni Viime viikonloppu - BMH - Big mamas home by Jenni

Hämmästelin…

Sitä, miten pitkä ja iso lapsi esikoiseni on. Näin vanhempana tuntuu aina yhtä hämmentävältä se, millä vauhdilla lapset kasvavat. Mun pieneni on ensi syksynä koululainen.

Luin lisää…

Siitä, miten lapsen sukupuolen korostamista voi vähentää omassa arkipuheessa. Karsin koko ajan sukupuolittavaa puhetta itseltäni, mutta puhun esimerkiksi omista lapsistani edelleen tyttöinä. Eihän se väärin ole. He puhuvat itse itsestään myös tyttöinä, mutta yritän puhua koko ajan enemmän ihan vain lapsista. Kun ei sille sukupuolen korostamiselle ole mitään syytä. Varsinkin, kun syntyvän lapsen sukupuoli on aina arvaus. Ne pienen lapsen genitaalit eivät kuitenkaan kerro sitä, minkä sukupuoliseksi lapsi itse identifioi lopulta itsensä. Kaikki tällainen tuntuu itselle kuitenkin pieneltä muutokselta, jos voin tällä ehkäistä kaiken laisia väärään sukupuoleen liittyviä mielenterveysongelmia.

Kokattiin…

Tex mex bowleja. Oli kyllä ihan mielettömän hyvää. Olen innostunut kokkailemaan ja kokeilemaan uusia reseptejä ihan urakalla.

Lenkkeilin…

Meidän kotipihalla. 😀 Kun lapset leikkivät ja temppuilivat ulkona meidän pihalla, mä kävelin isoa pihaa ympäri. Sain ihan hyvän reipppaan kävelylenkin siinäkin, niin hoopolta, kuin se kuulostaakin. Mutta kuten sanottu, meidän kerrostalon piha on oikeasti iso. Tällä tavalla saa kyllä tosi hyvin lisäaskeleita päivään.

Kevät - BMH - Big mamas home by Jenni Tex mex bowl - BMH - Big mamas home by Jenni Viime viikonloppu - BMH - Big mamas home by Jenni Viime viikonloppu - BMH - Big mamas home by Jenni

Ostin…

Ostin itselleni aktiivisuusrannekkeen. Hankin tämän kahdesta syystä. Ensinnäkin olen kaivannut hyvää rannekelloa jo pidemmän aikaa ja toisekseen, toivon että aktiivisuusranneke kannustaa minua liikkumaan. Lisäki, oman unen seuranta kiinnostaa ahdistuneisuuteni myötä. En kuitenkaan raaskinut tässä asiassa satsata siihen kalleimpaan mahdolliseen. Ajattelin, että jos koen sen hyödylliseksi, päivitän sen aikanaan sitten parempaan, jos tarvitsee.

Etsin…

Lapsille välikausivaatteita. Kuopukselle on takki varastossa ja itseasiassa haalarikin, mutta ajattelin jättää haalarin hätävaraksi. Neljävuotias haluaisi kovasti itselleen myös takin ja housut niin kuin isosiskollakin. Esikoiselle taas pitää hommata kaikki, kun tyyppi kasvaa kuin rikkaruoho. Yritän etsiä hänelle myös sellaiset välikausivaatteet, mitkä toimisivat hänellä myös syksyllä koulussa.

Tehtiin itse…

Jäätelöä. Ja voin sanoa, että meillä ei välttämättä enää ihan hirveästi syödä Ingmannia, Valiota tai Ben & Jerry’siä. Sen verran hyvää tuo itse tehty jäätelö on. Ajattelin tehdä sitä myös ensi viikonloppuna, kun tapaan erään poikaystäväni ystävän ensimmäistä kertaa minun luonani.

Juttelin…

Poikaystäväni kanssa puhelimessa. Hän ei ehtinyt käymään meillä viikonloppuna työ ja muiden kiireiden vuoksi. Mutta ei se mitään. Onneksi on Whatsapp ja puhelut.

Selfie - BMH - Big mamas home by Jenni Itse tehty jäätelö - BMH - Big mamas home by Jenni Kevät - BMH - Big mamas home by Jenni Ruoka - BMH - Big mamas home by Jenni

Nukkumaan mennessä…

Tytöt saivat viikonloppuna nukkua ilmapatjalla. Se on juttu, mitä kumpikin tyttö toivoo taisin väliajoin. Tytöistä on kiva nukkua vierekkäin, vaikka se tarkoittaa illalla vähän enemmän kikattelua. Siihen auttoi se, että nukkumaan mentäessä rauhoituttiin yhdessä. Hammaspesun jälkeen luettiin yhdessä yksi luku Penni Pähkinäsydän ja kauhea kadotuskakku-kirjaa. Sen jälkeen kuunneltiin vielä Suvi Teräsniskan ja Arttu Wiskarin Sininen uni.

Yöllä…

Sain kuopuksen viereeni pahojen unien vuoksi. Nukuttiin yö kylki kyljessä saman peiton alla.

 

Sellainen viikonloppu meillä. Oli ihanaa viettää aikaa lasten kanssa. Tänään muru tuli meidän luokse ja viipyy tääkkä nyt muutamia päiviä. Hän käy töissä täältä meiltä ja saadaan viettä nyt aikaa yhdessä. Mikä on ihanaa. Saadaan myös kokeilla vähän tätä lapsiperhearkea. Poikaystäväni pärjää todella hyvin lasten kanssa ja on heille aivan ihana. Lapsetkin tykkäävät hänestä todella paljon. Toistaiseksi tämä on siis mennyt todella hyvin.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Keväiset kuulumiset

Hiihtoloma puhelinkuvina

Hiihtolomalla

Viikonloppu ystävien kanssa

Parhaita juttuja just nyt ja hieman kuulumisia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *