Hae
Big mamas home

Sanat, joita en kaivannut eron jälkeen

“Sinun täytyy opetella olemaan yksin. Älä ryntää suin päin uuteen suhteeseen.” Lausepari, jota kuulin paljon erottuani ja alettuani treffailla. Myönnän, että näissä sanoissa on ollut totuuden siemen. Ihmisen on loppujen lopuksi vaikeaa oppia uusia käytäntöjä ja jos sitä siirtyy nopeasti suhteesta toiseen, niin sitä siirtää helposti vanhat huonot käytännöt myös uuteen suhteeseen. Mutta nämä sanat eivät ehkä ole olleet ne, joita minä sillä hetkellä eniten kaipasin. Tunsin silloin häpeää tarpeestani jatkaa elämääni. Mutta jossain vaiheessa esimieheni lausui ne sanat, joita kaipasin kaikkein kipeimmin. Ne olivat; ”Mene. Treffaile. Nauti. Tapaa uusia ihmisiä.” Tätä neuvoa, minä lopulta noudatin.

Big mamas home by Jenni S. Sanat, joita en kaivannut eron jälkeen

Silloin alussa, tunnettuani itseni vuosia todella yksinäiseksi, minulla oli vahva tarve täyttää jokainen lapsivapaa hetki treffeillä. Kävin ulkona, tapasin uusia ihmisiä, osaa useammin, kuin kerran ja harrastin seksiä. Jokainen tapaamani ihminen on jättänyt minuun oman jälkensä. Heistä jokainen oli tietyllä tapaa erityinen ja tärkeä. Myös ne huonot kokemukset. Jokainen heistä on omalla tavallaan auttanut minua eteenpäin tässä eron jälkeisessä elämässä. Kirjoitin aiemmin lyhyiden ihmissuhteiden merkityksestä ja tämä liittyy siihen samaan ajatukseen.

Olen kasvanut todella paljon ihmisenä ja oppinut tuntemaan itseäni koko ajan paremmin. Olen myös saanut sellaista elämänkokemusta, jota ilman olen jäänyt pitkässä parisuhteessa. Tämä on tehnyt ihmeitä vuosia lytätylle itsetunnolleni. Olen saanut oppia, että minun tarpeeni ja haluni eivät ole sen vähempiarvoisia, kuin muidenkaan. Olen oppinut tuntemaan paremmin pelkojani ja hallitsemaan niitä. Jokainen koettu lyhyt ihmissuhde ja tapaaminen on valmistellut minua tulevaan ja sitä mahdollista uutta ihmissuhdetta varten. Jos totta puhutaan, niin en varmasti olisi selvinnyt tästä kuluneesta puolesta vuodesta treffailematta. Yksikään ero- tai self-help kirja ei olisi voinut antaa minulle näitä oppeja.

Big mamas home by Jenni S. Sanat, joita en kaivannut eron jälkeen

Minulla toimi se, että kuuntelin lopulta sitä omaa tarvettani, enkä muiden yleispäteviä neuvoja. Keväällä deittalutahtini rauhoittui ja opettelin sietämään sitä järjetöntä yksinäisyyden tunnetta, joka tuntui välillä hukuttavan minut alleen. Oli hetkiä, kun yritin lääkitä sitä fyysisellä kontaktilla, mutta parin kerran jälkeen huomasin vain kuinka paljon pahemmalta tuntui jälkeen päin. Niinpä opettelin vain sietämään sitä. Nyt olen saavuttanut jonkinlaisen zen-tilan tämän suhteen, vaikka opettelemista on vielä vaikka kuinka paljon. Yksinäisyys ei ole enää niin musertavaa ja olen löytänyt uudelleen monia ystäviäni, sekä aikaa hengailla myös heidän kanssaan. Käyn edelleen treffeillä, mutta satunnaisemmin ja vain oikeasti kivojen tyyppien kanssa. Nautin ihastumisesta, vaikka se olisi nopeaa. Se ei tee siitä kuitenkaan vähemmän ihanaa. Joskus, oikean ihmisen kanssa, se ihastuminen voi viimein kasvaa ja muuttua rakkaudeksi. Sitä ennen minä elän ja nautin elämästäni tällaisena, kuin se nyt on.

2 kommenttia

  1. Kaisa kirjoitti:

    Juuri näin, omia tarpeita kuunnellen. Ei kukaan ulkopuolinen voi tietää miltä sinusta tuntuu tai mitä tarvitset nyt eron jälkeen, saatikka sitä millaista elämäsi on ollut ennen parisuhteen aikana. Niin helpolla sorrutaan neuvomiseen, ajattelematta sitä mitä toinen ihminen tuntee. Tsemppiä sinulle!

  2. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

    Niinpä. Olin minä varautunut siihen, että suren päättynytttä suhdetta ja kyllä minä sitä surinkin, mutta en niin kauan kuin aluksi ajattelin. Ehdottomasti tässä tilanteessa kannattaa kuunnella sitä omaa sisäistä ääntä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.