Hae
Big mamas home

Runo Hotel ja miniloma Porvoossa

Kerroinkin aiemmin, että annoin puolisolle joululahjaksi yhteistä aikaa ja elämyksen. Alkuraskaus on ehdottomasti koetellut osaltaan meidän tuoretta parisuhdetta. En ole ollut väsyneenä, pahoinvoivana, turvonneena ja mielialojen ailahdellessa parasta mahdollista seuraa. Myönnän sen itsekkin. Lisäksi yhteen muuttaminen ja koko ajan saman katon alla eläminen on koetellut suhdetta omalla tavallaan. Voin puhua jälleen omasta puolestani, mutta minun on hieman vaikeaa päästää uutta ihmistä elämääni, kun olen päässyt nauttimaan itsenäisyydestä, vapaudesta ja oman näköisestä elämästä.

Puolisolleni tämä on ehkä tullut isoimpana yllätyksenä. Hänellä kun ei ole kokemusta mistään tällaisesta. Ei raskaudesta tai kenenkään kanssa yhdessä asumisessa. Tämä on siis molemmin puolin melkoista opettelua. Minun täytyy opetella päästämään kunnolla, uusi ihminen elämääni. Puolisoni opettelee jakamaan arjen ja talouden toisen ihmisen kanssa. Ja siihen päälle vielä tämä raskaus, jossa on ollut omat haasteensa ihan normaaleine raskausoireineen, sekä verenvuotoineen.

Ei meillä mitään hätää ole, mutta tässä hiotaan niitä kuuluisia särmiä yhteen ja tasaisemmiksi.

Yhteinen miniloma tuli siis enemmän, kuin tarpeeseen. Olin suunnitellut reissua varten yhtä jos toista. Ravintolaillallista, Vanhasta Kaupungista nauttimista, drinkkejä ja muuta. Lopulta päädyin kuitenkin paljon mukavampaan ratkaisuun. Dinneri vaihtui pesimiseen hotellihuoneessa hampurilaisten ja leffan merkeissä. Itsestä ainakin tuntui siltä, että tämä rauhallinen pesiminen oli sitä, mitä tältä lomalta tarvitsimme.

Käytiin me kyllä hotellin baarissa drinkeillä. Alkoholittomilla tietysti.

Runo Hotel Porvoo

Meidän hotelli oli tällä reissulla Runo Hotel Porvoo, joka on ehkä Suomen ihanimpia hotelleita. Olen halunnut päästä yöpymään kyseisessä paikassa jo ainakin vuoden ajan. Joten, kun mietin meille sopivaa kohdetta, oli Runo suurinpiirtein ensimmäinen vaihtoehto listallani. Kokemukseni kyseisestä paikasta on noin vuoden takaa, kun kävimme sen baarissa drinkeillä Heidin kanssa. Tähän väliin perus ihmettelyt siitä, miten paljon vuodessa on ehtinyt tapahtua.

Jo silloin hotellin lounge kaikkine yksityiskohtineen, taiteeneen ja kukka-asetelmineen teki minuun suuren vaikutuksen. Eikä tämä vaikutus kyllä hälvennyt tällä kertaa.

Minä olen yksityiskohtien fani. Ne yleensä täydentävät kokonaisuutta ja tekevät siitä täyden. Huomautin puolisolleni, että täällä jopa kenkälusikka oli kaunis.

Baarimestariin teki vaikutuksen Runon drinkkilista. Hän olisi halunnut kokeilla itseasiassa melkein jokaista baarin drinkkiä. Sen sijaan päädyttiin tällä kertaa kumpikin alkoholittomiin Lappi-drinkkeihin.

Minusta on uskomatonta, miten Runo pystyy olemaan samaan aikaan niin ylellinen ja arjen yläpuolelle nostattava, kuin myös kodinomainen ja helposti lähestyttävä. Sen suunnittelussa on todella onnistuttu. Kaikki on suunniteltu viimeistä listaa, kahvaa ja koriste-esinettä myöten.

Minulla on ensi kesänä haaveena tehdä koko perheen kanssa päiväretki Porvooseen. Olisi äärimmäisen ihanaa aloittaa silloin päivä Runon aamiaiselta, ennen kuin lähdetään tutustumaan kaupunkiin. Porvoo on minulle rakas paikka, joten haluan lastenkin tutustuvan siihen.

 

Meidän kokemuksen perusteella, voin suositella Runoa lämpimästi ihan jokaiselle. Mekin palaamme tänne ihan varmasti.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Hotellivinkki: Hektor Container Hotel

Balti Jaama Turg

Tallinnan matkapäiväkirja

Ensimmäinen parisuhdeloma

Postikortteja Tallinnasta

4 kommenttia

 1. NK kirjoitti:

  Porvoo on kyllä niin ihana! Itse en ole päässyt koskaan käymään siellä talvella (muina vuodenaikoina kyllä, kesällä useimmin) enkä ole yöpynyt siellä vielä toistaiseksi. Porvoossa on jotenkin aina ihan oma tunnelmansa. Edes kesäiset turistilaumat (joita tavallisesti inhoan) eivät ärsytä minua.

  Ihan uteliaisuudesta: onko Sinulla sukua Porvoossa tai muuta ”kytköstä” kaupunkiin? Minulla ei ole, ei mitään. Kun muutimme Helsinkiin vuosia sitten, ajelimme joku kesä vuokra-autolla päiväseltään Porvooseen ihan huvin vuoksi ja siitä se rakkaus syttyi! 🙂

  • Jenni - BMH kirjoitti:

   Mä olen viettänyt nuoruusvuoteni Porvoossa. Yläasteen jälkeen osa ystävistäni muutti Porvooseen ja reissaisin sitten paljon Sipoo-Porvoo väliä. Myös mun ensirakkauteni oli sieltä. Se on myös tuntunut eräänlaiselta henkiseltä kodilta. Enää mun ystäviä ei asu Porvoossa, mutta kaupungilla on edelleen merkittävä paikka mun sydämessäni.

 2. NK kirjoitti:

  Mä leikin aina joskus ajatuksella, että vielä joskus voisi asua Porvoossa! Nyt se ei ole mahdollista (työt jne.), mutta olisihan se aika ihanaa! 🙂

  • Jenni - BMH kirjoitti:

   Mä tutkin aina välillä Porvoon asuntotarjontaa. 😀 Mutta ei ainakaan vielä ole realistista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *