Hae
Big mamas home

Raskausviikko 29 (28+0 – 28+6)

Beben koko: Myskikurpitsa

Oireet: Supistukset, tukala olo, pissahätä ja väsymy.

Himot: Ruisleipä

 

Raskausviikko 29

Kolmannen kolmanneksen ensimmäinen viikko on taputeltu, niin uskomatonta, kuin se onkin. Vauvan syntymä lähestyy huimaa vauhtia. Me ollaan laitettu puolison kanssa tällä viikolla tuulemaan. Enää ainoat konkreettiset hankinnat eivät ole vauvan vaatteita ja suunnitelmat alkavat olla aika selvät. Oma fiilis on aika hyvä. Uskon, että kaikki on valmista sitten kun vauva syntyy. Ollaan puolison kanssa selkeästi tosi hyvä tiimi ja olen todella ylpeä meistä. Ihan vähän kodin keskeneräisyys häiritsee ja ahdistaa, mutta onneksi asiat etenevät ihan koko ajan. Silloin sitä keskeneräisyyttä on edes vähän helpompi sietää.

Hyviä ja huonoja päiviä

Tähän viikkoon on mahtunut niin hyviä, kuin huonoja päiviä. On niitä päiviä, kun olen jaksanut tehdä töitä ja tehdä vielä pitkän lenkin siihen päälle. Sen lisäksi on ollut myös niitä päiviä kun, olen ähissyt ja puhissut ja kun mikään asento ei ole oikeasti tuntunut hyvältä. Paitsi, ehkä kylkiasento pitkällään. Olen edelleen kiitollinen siitä, että suurin osa päivistä on edelleen hyviä ja energisiä ja nämä huonot, todella tukalat päivät ovat enemmän yksittäisiä.

Olen kuitenkin huomannut olevani väsyneempi kuin aiemmin. Joudun ottamaan päiväunia melkein päivittäin, että oikeasti jaksan. Väsyn myös helpommin. Raskaussovellukseni itseasiassa sanoi, että nyt jotkut alkuraskauden oireet saattavat palata, kuten väsymys ja pahoinvointi. Joten ehkä tämä on sitä.

Olen myös äärimmäisen kiitollinen siitä, että polveni, joka on ennen raskautta oikkuillut ja kipuillut painonmuutosten vuoksi, ei ole reagoinut raskauteen mitenkään. Minulle on tullut raskauden myötä lisää painoa ja polvi on silti edelleen kunnossa. Tämä huoletti minua hieman jo ihan raskauden alussa. Toistaiseksi olen kuitenkin saanut olla rauhassa. Pystyn käymään lenkeillä ja kiipeämään portaita, eikä polvi vihoittele. Toivottavasti näin sujuu loppuun asti.

Vauva

Olen alkanut havaitsemaan vauvalla päivärytmiä. Hän on selkeästi aamuvirkku ja hereillä jo kuuden jälkeen. Sopii hyvin meidän muiden aamuvirkkujen joukkoon. Veikkaanpa, että tulevina vuosina saadaan hyvästellä ne myöhäiset aamut. Iltaisin hän tuntuu köllivän hyvin tyytyväisenä yksiössään. Tätä kirjoittaessa tuntuu, että hän venyttelee jalkojaan kohdun yläosaa vasten ja puskee päällään virtsarakkoani. Jälkimmäinen tuntuu itseasiassa aika epämiellyttävältä.

Hänen pitäisi olla nyt yli kilon painoinen ja pituudeltaan melkein 40 senttiä. Aika huikeaa. Lapsethan ovat todenneet, että vauvan pitäisi olla paljon isompi, kun minun vatsani on niin iso. Ollaan sitten puhuttu, että kun siellä vatsassa on edelleen ne kaikki tärkeät sisäelimet, jotka ovat heille tuttuja eräästä lasten lääkäriohjelmasta. Raskaus on selvästi mielenkiintoista ja jännittävää aikaa, myös tulevien isosisarusten mielestä.

-Jenni

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Raskausviikko 28 (27+0 – 27+6)

Raskausviikko 27 (26+0 – 26+6)

Raskausviikko 26 (25+0 – 25+6)

Raskausviikko 25 (24+0 – 24+6)

Raskausviikko 24 (23+0 – 23+6)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *