Hae
Big mamas home

Raskausviikko 7 (6+0 – 6+6)

Beben koko: Mustikka

Oireet: Lievä pahoinvointi ja hajuherkkyys, väsymys, huimaus, nälkä, alvatsan tuntemukset ja pienet vihlaisut.

Himotukset: Kiinalainen ruoka

 

Raskausviikko 7.

Pahoinvointi saapui. Iloitsin ehkä vähän turhan aikaisin pahoinvoinnin puuttumisesta, koska nyt sitä on tosiaan ollut. Omalla mittapuullani se on ollut tosin aika lievää. Ei lainkaan samoissa mittasuhteissa, kuin aiemmissa raskauksissa. Ainakaan vielä. Tällä kertaa pahoinvointi on vahvasti kytköksissä nälkään. Minulla nälkä ilmoittaa olostaan nimenomaan pahoinvointina, eikä sellaisena selkeänä nälän tunteena. Ironista kyllä, etovan olon kanssa mikään ruoka ei meinaa maistua.

Lisäksi, kun minulla on ollut aiemmin matkapahoinvointia, niin nyt minulla on sitä metrossa ja ratikassakin. Olen myös edelleen hajuherkkä. Paistetun jauhelihan haju tuppaa olemaan tällä hetkellä yksi pahimmista etomista aiheuttavista asioista. Tämä on myös oma haasteensa, sillä lapsiperheessä jauheliha on melko suosittu raaka-aine. Kaikki makea, kuten kakut etovat tällä hetkellä myös vahvasti.

Totesin myös, että iltapalan jättäminen väliin oli erittäin kohtalokas virhe. Heräsin nimittäin yöllä aivan järkyttävään nälkään. Meinasin oksentaa siihen paikkaan ja ruuan laittaminen yöllä kolmen aikaan oli siinä mielessä oma koettelemuksensa, kun ihan koko ajan oli järkyttävä olo. Sain lopulta onneksi syötyä, mutta opin kantapään kautta, että nyt jos koskaan kannattaa pitää ateriarytmistä kiinni.

Isompia housuja

Housut on alkaneet puristamaan ja ahdistamaan. Tähän liittyy varmasti enemmän turvotus, kuin se, että vatsa olisi oikeasti kasvanut. Siitä huolimatta päätin tilata parit äitiyslegginssit helpottamaan omaa oloa. Tarkoitus olisi pärjätä raskauden ajan mahdollisimman pitkään ihan omalla vaatekaapilla. Mikä ei ole mitenkään mahdottomuus. Minulla on paljon a-linjaisia mekkoja ja löysiä neuleita. Mutta ainakin housuja joudun todennäköisesti ostamaan parit. Ja todennäköisesti myös haluan ostaa, koska pukeutuminen on minulle osa itseilmaisua. Haluan kuitenkin selvitä mahdollisimman vähällä.

 

Yksi tämän viikon viheliäisemmistä oireista on ollut huimaus, aina kun nousen ylös. Muutamia kertoja on pitänyt istahtaa heti takaisin, koska silmissä on sumentunut niin voimakkaasti.

Minulla on myös ollut äärimmäisen levottomia ja vilkkaita öitä. Näen todella eläväisiä ja nopeatempoisia unia. Tätä on itseasiassa jatkunut jo pari viikkoa. Herään jo uniin monta kertaa yössä ja siihen päälle vielä vessareissut. Tällä hetkellä yöunta riittäisi myös joku 10,5 tuntia vuorokaudessa. Kaikkein uuvuttavimpina päivinä simahdan myös päiväunille. Eli väsymys on edelleen läsnä, vaikka ei ihan niin voimakkaana, kuin esimerkiksi viime viikolla.

Muuten voin aika hyvin. Muistan aiemmista raskauksista todella aikaisin alkaneet liitoskivut ja niitä ei ainakaan vielä ole ollut. Eli siis pitkätkin lenkit sujuvat vielä tosi kivasti. Toivon, että tämä jatkuisi näin mahdollisimman pitkään. Jos tulevana viikonloppuna saisin houkuteltua puolisoni uimaan ja vesijumppaan kanssani.

 

Mutta tässä oli tämä raskausviikko kokonaisuudessaan. Raskaus on läsnä omassa olossa, mutta onneksi en ole esimerkiksi täysin sänkypotilas tai mitään. Tai oksenna monta kertaa päivässä niin kuin esikoista odottaessa. Seuraavalla viikolla meillä on varhaisultra. En malta odottaa.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Raskausviikko 6 (5+0 – 5+6)

Raskausviikko 5 (4+0 – 4+6)

Miten uskallettiin yrittää juuri nyt

Raskausviikko 4 (3+0 – 3+6)

Meille tulee vauva!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *