Hae
Big mamas home

Ajatuksia tyylivaikuttajan vastuusta

Olen viimeaikoina miettinyt paljon kanaviani ja niiden sisältöä. Viimeisen vuoden aikana kanavieni sisältö on muuttunut tyylipainotteiseksi. Tyylisisällön tekeminen tuntuu itselleni helpolta ja luontevalta. Ja kun olen tilastoja seurannut, niin se on myös sitä teidän eniten kuluttamaa sisältöä tällä hetkellä. Muutkin teemat ovat nousseet sieltä esiin, mutta nämä ihan erityisesti.

Tyylivaikuttajan vastuu

Koen, että tyylivaikuttajana minulla on tietty vastuu. Rakastan muotia ja pukeutumista. Se tuskin on jäänyt kenellekään epäselväksi. Ja on aina ihanaa esitellä uutta ihanaa kirppislöytöä tai sitten jotain muuta, jota on etsinyt pitkään. Samaan aikaan tiedoston, että meidän kuluttamisemme on todella tuhoisaa. Uskon, että ihan jokainen joka tekee mitä tahansa muodin, tyylin ja vaateteollisuuden parissa, tuntee tunnontuskia. Tai jos ei ihan jokainen, niin moni kuitenkin. Ja varmasti vielä useampi nyt alaa opiskeleva.

Nainen pukeutuneena valkoiseen neulepuseroon ja mustaan hameeseen. Taustalla rauta-aita ja ruskaa. Nainen pukeutuneena valkoiseen neulepuseroon ja mustaan hameeseen. Taustalla rauta-aita ja ruskaa.

 

Neule / H&M

T-paita / H&M

Hame / Zadaa second hand

Kengät / Zadaa second hand

Laukku / Zadaa second hand

Korvakorut / Vorssa Ink

 

Nainen pukeutuneena valkoiseen neulepuseroon ja mustaan hameeseen. Taustalla rauta-aita ja ruskaa. Nainen pukeutuneena valkoiseen neulepuseroon ja mustaan hameeseen. Taustalla rauta-aita ja ruskaa.

Tyyli-ideoita Pinterestistä

Vaikka esittelen täällä myös niitä löytöjä, haluan myös tuoda esille sitä puolta, että miten siitä omasta vaatekaapistaan voi saada mahdollisimman paljon irti. Olen viime aikoina etsinyt paljon pukeutumisinspiraatiota Pinterestistä. Koska ekologisin vaate on se, joka sinulla on jo kaapissasi.

Jokainen meistä turvautuu arjessa niihin kaikkein helpoimpiin ja mukavimpiin vaatteisiin. Itselläni ne ovat neuleet ja legginssit. Mutta Pinterest ja myös Instagram on loistava tapa kerätä pukeutumisideoita, joissa hyögyntää niitä jo valmiiksi kaapissa olevia vaatteita. Myös tämän asun yhdistelmään on saatu idea Pinterestistä. Tässä käyttämäni kuva. Neule ja t-paita ovat olleet vaatekaapissani jo pidempään. Hame ja kengät ovat second handia, vaikka olenkin ostanut ne tänä syksynä.

Lähikuva naisesta, jolla on yllään valkoinen neulepusero, sekä musta vekkihame. Naisella yllään neuletakki, sen alla valkoinen, tekstisomisteinen paita, sekä musta midimittainen vekkihame.

Vaikka tyylivaikuttajana puhun myös erilaisista hankinnoista, voin puhua paljon enemmän myös niistä ekologisista tavoista pukeutua. Sen jälkeen, kun olin löytänyt viimein itselleni sopivat tavat ostaa second handia, myös käytettynä ostettujen vaatteiden määrä on lisääntynyt vaatekaapissani. Nykyään varmistan ensimmäiseksi sen, voiko haluamani vaatteen ostaa ennemmin käytettynä.

 

Minä en ole missään nimessä täydellinen. Ostan edelleen vaatteita myös uutena. Mutta jos jokainen miettisi näitä asioita ja olisi valmis muuttamaan omaa käytöstään, niin me menisimme tässäkin koko ajan parempaan suuntaan. Minäkin opin koko ajan enemmän ja pyrin tekemään koko ajan niitä parempia valintoja. Välillä tuntuu, että tein miten hyvänsä, niin teen väärin. Mutta virheistä voi aina myös oppia, jos on siihen valmis.

Tiedän hyvin, että voisin suosia omissa valinnoissani enemmän pieniä, kotimaisia yrityksiä. Oman kokoni ja taloudellisen tilanteen vuoksi koen sen kuitenkin vaikeaksi. Mutta vaikka ostankin pikamuotia, pyrin tekemään mahdollisimman ajattomia ostoksia. Sellaisia joita pidän pitkään. Ja samoin, kierrän ultrapikamuodin mahdollisimman kaukaa. Minulla on muutamia Sheinin vaatteita ja aion käyttää ne loppuun. Mutta enää, kun tiedän asioista enemmän, en osta yhtään vaatekappaletta Sheiniltä.

Lähikuva naisesta, jolla on valkoinen neule ja musta vekkihame. Korvissa värikkäät, kuunsirppi-korvakorut ja ruskea puolipitkä tukka. Kasvokuva kolmekymppisestä naisesta, joka katsoo yläviistoon, pois päin kamerasta. Naisella on päällään valkoinen neule.

Olisi kiva kuulla millaisia ajatuksia postaukseni teissä herätti. Mietittekö kuinka paljon vaatteidenne ekologisuutta tai kulutustottumuksianne?

-Jenni

 

KUVAT: Katri Konderla / EDITOINTI: Minä

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Liian lyhyt mekko?

Kauan etsitty vekkihame

Asu jonka inspiraationa toimi Pinterest

Papun neulemekko

Taas yksi kukkamekko ja nahkatakki

2 kommenttia

  1. villananna kirjoitti:

    Erittäin paljon tulee mietittyä. Tosin itse kierrätän erittäin paljon omia vanhoja vaatteita sekä myös miesväen vaatteita. käytän paljon pojan vanhoja vaatteita ja tuunaan vanhosita uutta. Hyvin vähän laitan kiertoon. Toki nyt Ukrainalaisten tullessa annoin vaatetta ja kenkiä eteen päin. Muuten meiltä lähtee kodin ulkopuolelle vähän. Ostan loppupeleissä myös erittäin vähän. Johtuen siitä, että tätä vaatetta kuitenkin on kotona paljon. Uutena en juuri osta mitään. Korona sulkujen aikana tosin oli pakko hankkia pari asiaa uutena. Ja nyt on takki ostettu uutena, kun ei löytynyt käytettynä. Paljon siis tulee mietittyä, mutta on myös iso asia se, että EU on ryhtymässä toimiin vaatteiden laadun parantamiseksi, sekä uusiokäytön lisäämiseksi. Tarkoituksena myös poistaa viherpesua, joka jyllää myös tekstiiliteollisuudessa.

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Sä oletkin todella lahjakas tekemään vanhasta uutta. Se on ihailtava taito. Ja ihanaa, että jaat esimerkkiäsi omissa kanavissasi, niin muutkin ehkä uskaltavat kokoeilla. <3 Se on minulle syy, miksi pyrin puhumaan paljon second handista ja käytettynä ostamisesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *