Hae
Big mamas home

Hyviä uutisia varhaisultrassa

Me oltiin päätetty jo ennen raskautta, että varhaisultraan sitten mennään, kun se vain on mahdollista. Varhaisultra on täysin vapaaehtoinen tutkimus, joka maksetaan usein omasta pussista yksityisellä. Minä koen, että varhaisultra tuo ainakin itselleni melkoisen mielenrauhan raskauden etenemisestä. Lisäksi kätilöt ovat sanoneet, että mikäli varhaisultrassa kaikki on niin kuin pitää, alkuraskauden keskenmenoriski on todella pieni.

Tiedän, että varhaisultra herättää ajatuksia suuntaan tai toiseen. Joidenkin mielestä se on täysin turhaa rahanmenoa. Mutta itselleni se on pieni hinta mielenrauhasta.

Me varattiin aika helsinkiläiseltä Preggo raskausklinikalta. Valittiin paikka ihan puhtaasti hintavertailun tuloksena. Preggolla oli ehdottomasti paras hinta. 85 € sisälsi sekä itse tutkimuksen, että toimistomaksun ja oli näin ollen pääkaupunkiseudun edullisin. Lisäksi klinikka sijaitsi aika kivuttoman matkan päässä meiltä.

Sen verran huonoa tuuria meillä oli matkassa, että toinen lapsista oli kipeänä, joten puoliso ei päässyt tälle käynnille mukaan vaan joutui jäämään hoitajaksi potilaalle.

Jännitystä mukana

Sen verran käynnissä oli jännitysmomenttia mukana, että edellisenä iltana minulla oli alkanut verinen vuoto, joka jatkui vielä aamuisena tiputteluna. Joten takaraivossa jyskytti pelko siitä, että onko kaikki hyvin tai onko keskenmeno alkamassa. Joten onneksi pääsin omalle käynnilleni viisitoista minuuttia etukäteen.

Kun pääsin tutkimuspöydälle ja homma aloitettiin, niin ruudulle lävähti heti kuva, josta minäkin erotin selvän sykkeen. Mikä tarkoitti sitä, että kaikki pelot haihtuivat sen sileän tien ja saatoin vain ihastella meidän vauvaa siinä ruudulla.

Toiki näillä viikoilla (7+1) vauva muistutti vielä enemmän papua, kuin ihmistä. Siinä mielessä tämä varhaisulta on vähän tylsä. Kätilö osasi kuitenkin kertoa, että tämä papu vastasi silloin viikkoja 7+5, eli hän oli neljä päivää isompi, kuin oletettiin. Minä muistan, että ovulaatio oli kyseisessä kierrossa tosi ajoissa, mikä saattaa hyvin selittää sen, miksi vauva on oletettua isompi. Mutta pääasia on, että kaikki on hyvin. Syke oli vahva ja vauva vastasi viikkoja. Ja niitä vauvoja oli vain yksi, mikä on meille täysin riittävä. Nyt voidaan odottaa rauhallisin mielin seuraavaa ultraa.

Tämän kokemuksen mukaan voin suositella lämpimästi Preggon palveluja. Oma kätilöni oli aivan ihana. Hän rauhoitteli minua jo ennen tutkimusta sanomalla, että hän katsoo ensin rauhassa ennen kuin sanoo mitään, jos vauva olisi piilossa. Mutta onneksi, minun hermojeni kannalta, häntä ei tarvinnut etsiä.

Mitä mieltä sinä olet varhaisultrasta? Rahan tuhlausta vai mielenrauhaa?

-Jenni

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Raskausviikko 7 (6+0 – 6+6)

Raskausviikko 6 (5+0 – 5+6)

Raskausviikko 5 (4+0 – 4+6)

Miten uskallettiin yrittää juuri nyt

Raskausviikko 4 (3+0 – 3+6)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *