Hae
Big mamas home

Mikä meitä ihmisiä vaivaa?

Minusta tuntuu, että nykypäivänä näkyy yhä enemmässä määrin ihmisten pahaa oloa ja vihaa muita kohtaan. Veikkaan, että tässä näkyy nykyinen maailmantilanne inflaatioineen ja sotineen. Todella usein se näkyy huonona käytöksenä sosiaalisessa mediassa. Olen viime aikoina saanut keskimääräistä enemmän paskamaisia viestejä blogiin ja Instagramiin. Tiedän myös joidenkin vaikuttajien saavan jopa satoja vihaviestejä päivässä, toinen toistaan törkeämpiä. Puhumattakaan keskustelusta jota käydään Ylilaudalla ja Jodelissa.

Minä en ole koskaan ymmärtänyt vihapuhetta. Mikä saa ihmisen kirjoittamaan asiattomuuksia toiselle, jota ei edes tunne? Tai mikä saa vihaamaan tuntematonta niin paljon, että sitä pitää purkaa jossain keskustelufoorumilla? Mikä siinä on takana?

Mikä meitä vaivaa?

Olen monesti ihmetellyt sitä, että moni näistä netin ryöpyttäjistä on vanhempia ja oletettavasti he pyrkivät opettamaan lapsilleen ettei toisia saa kiusata. Silti pahimpia kiusaajia ovat monesti juuri nämä aikuiset ihmiset. Tämä on äärimmäisen ristiriitaista. Eikä tämä välttämättä edes tapahdu sen anonyymiteetin takaa. Facebookissa kommenttikentät täyttyvät vihapuheesta, jota ihmiset tekevät omalla nimellä ja naamallaan. Jotkut hyödyntävät jopa Tinder-profiilinsa siihen vihapuheeseen. En tiedä saako sillä tavalla kovin montaa matchia, mutta oma mielipide pitää saada kertoa.

Joten mikä kumma meitä oikeasti vaivaa? Mikä siinä on, että ihminen haluaa tieten tahtoen esiintyä kiusaajana?

Minun seuraamiseni on täysin vapaaehtoista. Samoin kaikkien muiden vaikuttajien. Kukaan meistä ei ole pakottanut ihmisiä sisältömme pariin. Jos minun juttuni ärsyttävät, niin siihen seuraamisen lopettamiseen menee jopa vähemmän aikaa, kuin sen ikävän kommentin kirjoittamiseen. Me vaikuttajat emme myöskään ole likakaivoja, johon pahan olon saa kaataa.

Lähes aina, kun ottaa puheeksi vihapuheen, saa kuulla, jos on valinnut julkisen työn, täytyy kestää sen varjopuolet. Itse olen sitä mieltä, että ei tarvitse. Vaikka olen valinnut julkisen työn, en ole valinnut saada vihaa niskaani. Jos jonkin pitäisi muuttua, ei se ole minun kova kuoreni, vaan ihmisten käytöstavat.

Olen itse kamppaillut mielenterveyden ongelmien kanssa. Tiedän millaista pahaa oloa ne voivat aiheuttaa. Uskon, että tässä maailmantilanteessa tulevaisuus ei näytä välttämättä kovin valoisalta, mikä tekee elämästä raskaan tuntuista. Mutta ei se keino helpottaa omaa oloa löydy yksinkertaisesti toisten kiusaamisesta. Maailma on täynnä vihaa, eikä se ainakaan vähene tällä tavalla.

En usko, että saan koskaan vastausta otsikossa esittämääni kysymykseen. Mutta toivoisin, että vihan sijasta yrittäisimme levittää ympärillemme enemmän rakkautta ja välittämistä.

-Jenni

 

KUVAT: Henria Kotamäki

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Naistenpäivä ei ole vain kukkia ja suklaata

Tämä vai tuo?

Tuleva vuosi 2024

Lasten synttärit

”Kaikki vauvat ovat syntyneet”

2 kommenttia

  1. Nenne kirjoitti:

    Voin ennen tosi pahoin kun en ymmärtänyt että paha olo johtuu lapsuuden kodin väkivallasta ja isän päihteiden käytöstä ja äitini läheisriippuvuudesta. Vasta nyt lähemmäs keski-ikäisenä ymmärrän mitä on rakkaus, omaarvo, elämä ilman ahdistusta. Suomessa on miljoonia läheisriippuvaisia ja tätä pitäisi hoitaa. Elämä on ihanaa.

    Meillä oli lapsena aina puhtaat vaatteet ja puhdas koti. Kaikki NÄYTTI hyvältä.

  2. Milla / https://www.moonshapedlittlebox.fi/ kirjoitti:

    Tämä on niin totta. Miusta on käsittämätöntä, miten huonosti ihmiset käyttäytyvät sekä somessa, että myös asiakaspalvelijoita kohtaan – viimeisen vuoden aikana olen sivusta kuullut niin monta väkivaltaista uhkausta asiakaspalvelijoita kohtaan, että hirvittää mihin tämä yhteiskunta on menossa. 🤯 Järkyttävää kielenkäyttöä aikuisilta ihmisiltä ja tuntuu, että Facebookin huono ilmapiiri on rantautunut myös Instaan ja TikTokissa taas penskat huutelevat kaikille. 🙄 Oisko liikaa vaadittu, että edes JOLLAIN somealustalla olisi kutakuinkin tasapainoisia aikuisia ihmisiä….? 🤷🏻‍♀️😢

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *