Hae
Big mamas home

Kerrostettu polkkatukka ja suosikki hiustenhoitotuotteet

*Sisältää mainoslinkkejä

Kävin viimein kampaajalla lyhentämässä tukkaani. Siitä on puolitoista vuotta, kun kävin kampaajalla edellisen kerran. Tukkani oli kasvanut sinä aikana pidemmäksi kuin koskaan. Latvat alkoivat olla sen myötä aika huonossa kunnossa. Sen huomaa ihan viimeistään siitä, että pidin hiuksia ihan jatkuvasti kiinni. Minulla kampaamokäyntien välissä saattavat venyä pitkiksi, koska lopetin hiusten värjäämisen pian kuusi vuotta sitten. Käyn kampaajalla ainoastaan leikkaamassa hiukseni. Nyt totesin, että ennen ristiäisi on korkea aika käydä siistiytymässä.

Päätös lopettaa värjäyskierre oli elämäni parhaita. Hiukseni eivät ole voineet koskaan niin hyvin kuin sen jälkeen, kun lopetin värjäämisen. Värjäsin hiukseni ensimmäistä kertaa esiteininä, ja sille tielle jäin yli kymmeneksi vuodeksi. Minulla oli vuosikausia punaiset hiukset. Punainen on valitsettavasti niitä värejä, jotka vaativat ihan jatkuvaa ylläpitoa. Tuntui siltä, että hiukset olivat jatkuvasti epäsiistit. En ole siis ihan heti palaamassa takaisin hiusvärien pariin.

Kerrostettu polkkatukka

Kaksi vuotta sitten ihastuin totaallisesti skarppiin polkkatukkaan. Ehdin puolentoista vuoden aikana katsella useampaan kertaan kaihoisasti vanhoja kuvia, joissa minulla oli polkka. Minulle oli siis itsestään selvää, että haluan sellaisen uudestaan. Lyhyemmän tukan kanssa sitä tulee pidettyä enemmän auki, eikä se ole samalla tavalla tiellä edes lapsiperhearjessa. Polkkatukka on minulle tällä hetkellä se ehdoton hiustyyli.

Tällä kertaa halusin kampaukseen myös kerroksia keventämään hiuksia, jotta  ne jaksavat myös kihartua paremmin. Nyt polkka on myös ilmeeltään hieman pehmeämpi.

Tässä välissä hiukseni pysyivät todella pitkään hyvässä kunnossa. Latvat alkoivat huonontua ja kuivua oikeastaan ihan tässä loppumetreillä. Silloin keskellä värjäyskierrettä tuntui, että hiukset kuolivat hetkessä päähän. Minulla on muutenkin tosi kuiva hiuslaatu ja värjääminen vain pahensi sitä.

Tässä keväällä tajusin, että The Body Shop tekee myös tuotteita hiuksille. Olen päässäni yhdistänyt brändin hyvin vahvasti ihonhoitoon, jonka vuoksi tämä tuli yllätyksenä. Lähdin kokeilemaan kosteuttavia hiustenhoitotuotteita*, jotka ovat toimineet ihmeellisen hyvin. Testasin ensimmäiseksi kuiville hiuksille tarkoitettua Shea Intensa Repair shamppoota* ja hoitoainetta*. Kumpikin tuote kosteuttaa ja korjaa kuivia hiuksia. Olen pitänyt ihan valtavasti molemmista tuotteista ja hiukseni ovat tuntuneet kosteutetuilta. Useamman kuukauden käytön jälkeen voin suositella näitä sinulle, jolla on myös kuivat hiukset.

Kuunneltuani useamman kuukauden Katrin höpöttelyä siitä, miten hänen hiuksensa ovat olleet jopa liian hyvässä kunnossa hiusnaamioiden käytöllä. Siksi päädyin testaamaan myös The Body Shopin hiusnaamioita. Tällä hetkellä minulla on käytössä Jamaican Black Castor Oil Intense Moisture Mask*, joka on ollut kyllä hyvä lisä shamppoon ja hoitoaineen kaveriksi. Kuiviin hiuksiin suin Grapeseed Glossing Serumia*. Tämä on ollut tosi kiva hoitava tuote, jota käytän yleensä aamuisin. Se tuntuu ravitsevan hiuksia juuri siinä hetkessä ja tekee niistä sileämmät, sekä kiiltävämmät.

Hiusten värjäämättömyys sopii minulle todella hyvin, enkä voi kuin suositella. Vaikka ymmärrän myös sen, miksi niitä värjätään. Ja näitä edellä mainittuja tuotteita suosittelen lämpimästi nimenomaan sinulle, jolla on luonnonkiharat ja kuivat hiukset. Onko nämä tuotteet sinulle ennestään tuttuja?

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

TILAA UUTISKIRJE!

LUE MYÖS

Ihonhoitoni tärkein tavoite: Kosteutus

Hemmottele ihoasi uudella Luscious Lychee tuotesarjalla

Vegaaniset Flaer meikkisiveltimet

Morphe Up til dawn luomiväripaletti

Gua sha: Ihana iltarutiini

7 kommenttia

  1. Nanni kirjoitti:

    Moikka!

    Ensinnäkin kiitos kivasta blogista 🙂 ja toisekseen, sulla on älyttömän kaunis oma väri hiuksissa! Eli jatka ihmeessä samalla linjalla ja pidä oma upea värisi.

    Ihanaa syksyä sinulle ja perheellesi <3

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Kiitos ihana. Ja pidän itsekin nykyisin hiusteni väristä, joka on vuosien saatossa tummunut. Nuorena se oli sellainen maantienvärinen, jonka vuoksi aloitin sen värjäämisen. Ilahduin aikanaan, kun tajusin miten hiusteni väri oli tummunut tällaiseksi kauniiksi tummaksi.
      Ihanaa syksyä myös sulle!

  2. AnnikaMi kirjoitti:

    Sulla on kyllä tosi kaunis tuo oma väri!

    Mä aikanaan ensin vaalennutin ja myöhemmin raidoitutin hiuksia pitkään, mutta nyt en ole enää viitsinyt, vaikka oma väri onkin enemmän tyyppiä maantienharmaa.

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Kiitos paljon! Hiusteni väri on vuosien saatossa tummunut sellaisesta maantienruskeasta tällaiseksi.

      Värjääminen ja raidoittaminen vaatii kyllä melkoisesti työtä. Ymmärrän hyvin, jos sitä ei aina jaksa.

  3. taina kirjoitti:

    Hei, vinkkinä kasviväreillä hiusten värjäys! Itse vaalensin vuosikausia hiuksiani ja lopetin sen yli vuosi sitten. Muutama viikko sitten värjäsin ekaa kertaa kasviväreillä ja hiukset on olleet todella hyväkuntoiset siitä lähtien! Olin etukäteen lukenutkin, että tällainen vaikutus saattaa olla.
    ”Vaalentava” kasviväri ei tietenkään vaalenna niin kuin ”oikeat hiusvärit” mutta sain niillä sellaisen pienen sävyn muutoksen kuitenkin, mitä kaipasinkin. 🙂 olen lukenut että varsinkin punainen väri säilyy pitkään kirkkaana, ja kasviväreissä on se hauska puoli että eri väripussukoita voi sekoitella keskenään miten haluaa, ja katsoa mikä lopputulos tulee 😀 ja muutenkin niillä värjäys on silleen arpapeliä että hiuksesta riippuen lopputulos voi olla eri henkilöillä aivan erilainen, tykkään tästäkin ominaisuudesta kun nykyään en ole värin kanssa niin tarkka, hiusten kunto on pääasia 🙂 Cultivators-sarja on kehuttu, itsekin käytin sen sarjan tuotetta.

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Hei, kiitos vinkistä. Pitää muistaa tämä, jos koen joskus tarvetta palata värjäämisen pariin. Tällä hetkellä olen todella tyytyväinen omaan väriini.

  4. Miia Lundberg kirjoitti:

    Niin kaunis on tuo oma väri, etten värjäisi jatkossakaan. Ja rikottu polkka sopii sinulle todella kauniisti😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *