Hae
Big mamas home

Perinteiset toiveet

Niin kauan kuin muistan, olen ajatellut päätyväni yhteen yhden ihmisen kanssa. En ole koskaan edes haaveillut mistään muusta. Olen myös haaveillut perheestä. Mieluiten isosta perheestä. Olen varttunut sellaisen sisaruskatraan kanssa, että suuri perhe tuntui lähinnä luonnolliselta. Ajattelin pitkään, että haluaisin kaksi lasta lyhyellä ikäerolla ja jonkin ajan kuluttua toiset kaksi lasta lyhyellä ikäerolla. Elämä kehittyisi pikku hiljaa.

Jossain vaiheessa nämä haaveet muuttuivat hieman. Silloin kun aloin miettiä eroa aloin haaveilla uusperhkuvioista jonkun ihanan, minut huomioon ottavan kumppanin kanssa. Ero ei ole ollut minulle tabu. En todellakaan ole sukuni ensimmäinen eronnut. Oma perheeni on todella laaja, kun minulla on ollut parhaimmillaan omien isovanhempienikin uudet kumppanit ja heillä omat kutsumanimensä. Esimerkiksi isoisäni uutta vaimoa, me kutsuimme minimummoksi.

Nyt poikaystäväni kanssa puhumme siitä, miten jossain vaiheessa muutamme yhteen ja miten me jossain vaiheessa haluaisimme myös yhteisen lapsen. Puhumme siitä, miten yhteisen kodin pitää olla riittävän iso, jotta sinne mahtuu poikaystäväni nörttiluola.

Perinteiset toiveet - BMH - Big mamas home by Jenni Parisuhteet - BMH - Big mamas home by Jenni

Moninaiset toiveet

Deittaillessa tuli kyseenalaistettua paljon omia toiveita ja periaatteita. Olisiko monogaminen parisuhde ainoa vaihtoehtoni. Sen olen aina tiennyt, että minulle automaattisesti oikea kumppani ei välttämättä ole miesoletettu. Minulla on ollut jo nuorempana naissuhteita ja nyt kävin treffeillä myös muunsukupuolisten kanssa. Tiedostan rakastuvani etusijassa ihmiseen ennemmin kuin sukupuoleen. Kävin myös treffeillä ihmisen kanssa, joka eli polyamorista elämää.

Mutta kaikkien pohdintojen jälkeen, olen ajtellut, että minulle itselleni sopii paremmin perinteisempi parisuhdemuoto.

Nykyään puhutaan paljon erilaisista tavoista olla parisuhteessa. Yksiavioisuus ei ole enää ainut vaihtoehto. Ja faktahan on, että yksiavioisuus on tullut meidän kulttuuriimme kirkon vallan myötä. Lisäsi, erilaisten parisuhdemallien myötä, lasten hankkiminenkaan ei ole mikään itsestään selvyys. Eivät kaikki koe haluavansa lapsia, vaan haluavat keskittyä uraan tai matkusteluun tai johonkin muuhun, mikä koetaan omassa elämässä tärkeäksi.

Parisuhteet - BMH - Big mamas home by Jenni

Elämä ei aina mene suunnitelmien mukaan

Minusta tuntuu, että nykyään hyväksytään vähän paremmin se, että elämä ei mene sillä tietyllä kaavalla. Kukin voi tehdä elämästään juuri omannäköistä. Paljon on toki matkaa kaikenlaiseen tasa-arvoon ja hyväksymiseen.

Minun näkemykseeni elämästäni on kuulunut aina lapset ja kumppani. Mutta ajattelin esimerkiksi, että tulen paljon nuorempana äidiksi. Sen sijaan esikoiseni antoi odotuttaa itseään seitsemän pitkää vuotta. En myöskään ajatellut, että eläisin vuosia väkivaltaisessa parisuhteessa. Mutta kuten sanottu, elämä ei mene aina suunnitellusti. On tilanteita joissa esimerkiksi lapsettomuus ja yksin eläminen eivät ole omia valintoja. Samoin on myös niitä, jotka eivät halua naimisiin tai parisuhteeseen. Sitten on niitä, jotka haluavat useamman suhteen tai sen yhden elämänkumppanin ja sen lisäksi esimerkiksi seksuaalisia kokemuksia.

Perinteiset toiveet - BMH - Big mamas home by Jenni Perinteiset toiveet - BMH - Big mamas home by Jenni

Itselläni on edessäni aivan uudenlainen alku. Voin rakentaa ihan uutta tulevaisuutta uuden kumppanini kanssa. Juuri nyt haaveilen ennen kaikkea yhteisestä kesästä. Joskus tulevaisuudessa muutetaan mahdollisesti yhteen, kun aika on sopiva. Meillä ei ole mikään kiire. Halutaan tutustua rauhassa ja viettää aikaa ihan vain näin seurustellen. Homma toimii näinkin ihan hyvin, että näemme toisiamme säännöllisesti muun elämän lomassa.

Oma taktiikkani deittaillessa oli jutella jokaisen miehen kanssa tulevaisuuden toiveet ja suunnitelmat läpi mahdollisimman varhain, jotta selviäisi onko meillä asioista yhteinen sävel. Koska jos toinen näkee itsensä viiden vuoden päästä asumassa Austraalian rannikolla ja toinen Lapissa, niin kovin pitkäaikaista suhdetta ei kannata lähteä siitä rakentamaan.

Henkilökohtaisesti toivoisin, että jokainen voi rakentaa itselleen juuri sellaisen elämän, kuin itse haluaa ja toivoo.

-Jenni

 

KUVAT: Katri Konderla ja minä / EDITOINTI: Minä

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Keväiset kuulumiset

Hei rakas

Elämä eron jälkeen – Yksin asuminen

Voisinko minä elää avoimessa suhteessa

Tinderkokeilu kannatti, sillä seurustelen nyt

2 kommenttia

 1. Jasmin kirjoitti:

  Mielenkiintoinen postaus! Näitä tällaisia postauksia saisi olla enemmänkin ♥

  Aurinkoista viikonloppua! ?

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

 2. bigmamasblogoutlookcom kirjoitti:

  Kiva, kun tykkäsit. Yritän kirjoittaa tällaisia ajatuksia herätteleviä postauksia enemmänkin.

  Ihanaa kevättä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *