Hae
Big mamas home

Raskausviikko 10 ( 9+0 – 9+6 )

Beben koko: Kumkvatti

Oireet: Närästys, nenä tukossa, liitoskivut, väsymys, nälkä ja mielialan vaihtelut.

Himot: Ei mitään erityistä.

Raskausviikko 10

Tällä viikolla raskaus ei ole kyllä ollut ensimmäisenä mielessä. Oma kapasiteetti on mennyt täysin sairaana olevan lapsen hoitamiseen. Viime päivinä öisin on enemmän valvottu, kuin nukuttu, joten väsymys on ollut jotain aivan infernaalista. Kuten sanottu, kapasiteetti on mennyt aivan täysin tuohon vatsan ulkopuolella olevaan lapseen.

En tiedä johtuuko se vain kapasiteetin vähyydestä, vai siitä, että alkuraskauden oireet ovat alkaneet oikeasti vähän helpottamaan, mutta ainakin kuvittelen tämän viikon olleen vähän helpompi. Pahoivointia ei ole ollut ja nälkä on tasoittunut. Sen sijaan närästys ja ensimmäiset liitoskivut ovat tulleet kuvioihin. Ensimmäisten lasten kanssa liitoskivut alkoivat melkein heti, kun raskaustesti näytti positiivista, joten olen ihan tyytyväinen tähän.

Sen lisäksi kaikenlaiset itkut ovat alkaneet. Olen itkenyt lapsen kuvistöille, opettajan joulutervehdykselle, itse kirjoittamilleni viesteille, kun olen auttanut tuoretta äitiä kaupassa, lasten pipareille, Kroonisesti ärhäkän alkavalle kolmannelle kaudelle ja monelle, monelle muulle jutulle, joita en todennäköisesti edes muista tällä hetkellä. Mielialat heilahtelevat muutenkin laidasta laitaan ja suurin piirtein puolet ajasta tunnun olevan todella ärsyyntynyt. Toki tämän hetkisellä univelallakin saattaa olla osuutta asiaan.

Raskaus ei meidän joulua haitannut. Me päätettiin jättää kaikki kalat pois kauppalistalta, kun kumpikaan ei kokenut niitä tarpeellisiksi. Varsinkin, kun järjestettiin tämä joulu aika nopealla aikataululla. Ja kun ostettiin tällä kertaa muutenkin kaikki valmiina, niin ruuan laittaminen ei ollut onneksi mikään hirveän iso rasite. Kinkun ostaminen valmiina vähän harmitti, mutta me ei oltaisi mitenkään ehditty saamaan kunnon kinkkua valmiiksi sillä aikataululla, joka meillä oli. Plus kaupassa oli jäljellä enää vain isoja kinkkuja, kun meille olisi riittänyt pienempikin. Mutta ensi vuonna sitten.

Nyt alkuraskauden oireiden pitäisi muutenkin alkaa hiljalleen helpottamaan. Odotan jo kovasti normaalia energiatasoa ja sitä seesteistä keskiraskautta.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Raskausviikko 9 (8+0 – 8+6)

Raskausviikko 8 (7+0 – 7+6)

Raskausviikko 7 (6+0 – 6+6)

Raskausviikko 6 (5+0 – 5+6)

Raskausviikko 5 (4+0 – 4+6)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *