Hae
Big mamas home

Toukokuu 2017 – 2022

Bongasin ihanan Iidan blogista tällaisen Toukokuu-postauksen. Iida oli koonnut toukokuun hetkiä vuosilta 2018-2022. Kooste oli niin ihana, että halusin toteuttaa saman omaan blogiini. Halusin kerätä tähän itse juttuja vuodelta 2017 asti. Se on ensimmäinen vuosi, kun kirjoitin blogia niin, että tajusin siitä jotain. Tekemisessä oli joku punainen lanka, vaikka vähän haparoinkin.

Se miksi en aloita toukokuusta 2016 , niin silloin blogi näytti hyvin erilaiselta. Oli muun muassa todella voimakkaasti muokattuja kuvia, jotka olivat postimerkin kokoisia. Plus, toukokuussa 2016 ei juuri ollut postauksia. Olimme esikoisen kanssa silloin ensimmäistä kertaa turvakodissa ja äitini luona samasta syystä, eikä minulla ollut silloin rohkeutta tai voimaa kirjoittaa niistä asioista. Silloin elin kovin vahvasti sen toiveen kautta, että kaikki tulisi vielä muuttumaan.

Mutta nyt itse postaukseen!

Raskaana - BMH - Big mamas home by Jenni

KUVA: Erika Huhta / EDITOINTI: Minä

Tuleva isosisko - BMH - Big mamas home by Jenni Raskaana - BMH - Big mamas home by JenniKUVA: Erika Huhta / EDITOINTI: Minä

Vauva - BMH - Big mamas home by Jenni Toukokuu 2018 - BMH - Big mamas home by Jenni

Toukokuu 2017

Toukokuussa 2017 kerroin julkisesti olevani raskaana ja että meille tulee toinen vauva. Raskauden riskiaika oli ohi ja oli koko ajan todennäköisempää, että pieni selviäisi loppuun asti. Olin todella onnellinen vauvasta. Olen ihmistyyppinä sellainen, joka rakasti raskaus- ja vauva-aikaa. Olin varmasti onnellisimmillani tuolloin. Olin innoissani, kun toisessa raskaudessa vauvamasu näkyi niin nopeasti. Tuolloin tein myös ensimmäisen vauvahankinnan, kun löysin käytettynä tuon kuvissa näkyvän korikehdon.

Tässä vaiheessa parisuhteen todellinen alamäki oli jo alkanut. Se pisin rauhanaika oli päättynyt ja tässä vaiheessa silloisella kumppanillani oli jo orastava ihmissuhde toisen naisen kanssa. Minä sukelsin täysillä raskaus- ja vauvakuplaan, joka todennäköisesti piti pääni kasassa tuolloin. Tein silloin kolmepäiväistä työviikkoa, jotta esikoisen ei tarvinnut olla perhepäivähoitajalla täyttä viikkoa. Se tuntui silloin parhaalta mahdolliselta ratkaisulta meidän elämään. Keskityin lapsiini 100 %.

Lattemammalife - BMH - Big mamas home by Jenni

KUVA: Pinja Tuominen / EDITOINTI: Minä

Toukokuu 2018 - Vauva puoi vuotta - BMH - Big mamas home by Jenni Plus muoti - BMH -Big mamas home by JenniKUVA: Pinja Tuominen / EDITOINTI: Minä

Taapero - BMH - Big mamas home by Jenni Toukokuu 2018 - Plusmuoti - BMH - Big mamas home by Jenni

KUVA: Iina Hyttinen / Editointi: Minä

Toukokuu 2018

Toukokuussa 2018 oli jo ihan kesä. Se oli vuosi, jona kesällä puhuttiin käristyskupolista ja kesä alkoi jo toukokuussa. Minulla oli puolivuotias vauva, sekä kaksi ja puolivuotias taapero. Olin silloin äitiyslomalla. Kuopuksen kanssa oli niin erilaista olla äitiyslomalla. Osasin nauttia siitä ajasta aivan eri tavalla, kuin esikoisen epävarmana äitinä. Esikoinen oli edelleen kolme päivää viikossa päivähoidossa ja aika monesti, niille päiville kun näin oli, olin sopinut kaikenlaisia äititreffejä. Kun luin tekstejä tältä ajalta, mieleen tuli vahvasti se, että olen yrittänyt olla tosi pirteä, vaikka tähän aikaan on liittynyt jo isoa ahdistusta. Teksteissä puhun paljon itsestäni ja lapsista. Ihan kuin olisin ollut silloin jo yksin. Osasta vanhoja kirjoituksia tulee myös aavistuksen paha maku suuhun, kun kerron silloisen kumppanini olleen työmatkalla ja minä olen ollut kaksin lasten kanssa. Todellisuudessa tämä on ollut silloin toisen naisen kanssa.

Toukokuu 2019 - BMH - Big mamas home by Jenni

KUVA: Erika Huhta / EDITOINTI: Minä

Äitienpäivä - BMH - Big mamas home by Jenni Kirsikkapuisto - BMH - Big mamas home by Jenni Kirsikankukat - BMH - Big mamas home by Jenni Toukokuu 2019 - BMH - Big mamas home by Jenni

KUVA: Susanna Kuohula / EDITOINTI: Minä

Toukokuu 2019

Kun luin näitä vuoden 2019 postauksia, haluaisin halata rutistaa tuon ajan itseäni. Teksteistä paistaa se, miten yritän jaksaa, yritän ajatella positiivisesti ja yritän uskoa parempaan, vaikka ero kolkuttelee nurkan takana. Monessa tekstissä käy ilmi etten voi hyvin, enkä olen onnellinen. Vaikka yritän antaa sellaisen kuvan ulospäin. Kumppanin viikonloppu ja iltatyöt ovat vaan lisääntyneet ja olen todella paljon keskenään lasten kanssa. Tässä vaiheessa olen myös kokoaikaisesti töissä työpaikassa jossa olen ollut puoli vuotta. Blogini oli silloin vielä Kaksplussalla.

Toukokuu 2020 - BMH - Big mamas home by Jenni Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni

KUVA: Erika Huhta / EDITOINTI: Minä

Erokesä - BMH - Big mamas home by Jenni Pluskokoinen - BMH - Big mamas home by Jenni Toukokuu 2020 - BMH - Big mamas home by Jenni

Toukokuu 2020

Ensimmäinen kevät eron jälkeen. Korona on levinnyt maailmalla. Olin samaan aikaan onnellinen vapaudesta, jonka olin saanut. Oli häkellyttävää, suorastaan huumaavaa, kun kukaan ei enää kontrolloinut. Ja samaan aikaan olin uupunut ja aivan romahtamispisteessä. Omasta mielestäni tämän ajan kuvista näkee etten voi hyvin. Säteilen kyllä erohehkua, mutta ihoni ei ole kunnossa ja silmieni ympärillä on tummat rinkulat. Vainoaminen oli tänä aikana pahimmillaan. Samaan aikaan yritin totutella vuoroasumisjärjestelyihin ja siihen etteivät lapset olekaan koko aikaa luonani. Haluaisin myös halata tämän aikaista itseäni ja sanoa, että jää nyt herran jumala sairaslomalle.

Toukokuu 2021 - BMH - Big mamas home by Jenni Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni Euroviisut 2021 - BMH - Big mamas home by Jenni Huoltosovittelu - BMH - Big mamas home by Jenni Pluskokoinen - BMH - Big mamas home by Jenni

Toukokuu 2021

Toukokuu 2021 oli ihana. Olin pitkästä aikaa oikeasti onnellinen. Edelleen uupunut, mutta onnellinen. Vuodessa oli menty aivan järjetön matka eteenpäin niin monessa asiassa. Olin löytänyt itseni. Rakastin itseäni ja olin sinut itseni kanssa. Elin sinkkuutta ja olin siirtynyt opiskelemaan normaaliin päiväopetukseen. Toki koronan vuoksi kaikki oli edelleen etänä. Asuttiin ensimmäistä kevättä meidän uudessa kodissa, joka on edelleen aivan ihana.  Elämä alkoi viimein tasaantumaan, mikä tuntui äärimmäisen hyvältä.

Toukokuu 2021 - BHM - Big mamas home by Jenni Toukokuu 2021 - BMH - Big mamas home by Jenni Pluskokoinen - BMH - Big mamas home by Jenni

Toukokuu 2022

Tällä hetkellä asun edelleen tässä ihanassa kodissa, joka on ennen kaikkea minun ja tyttöjen yhteinen. Seurustelen aivan ihanan miehen kanssa, joka on minulle hyvä ja kiltti. Olen saanut ahdistuneisuushäiriö diagnoosin ja opettelen elämään tämän sairauden kanssa. Opiskelen edelleen, mutta nyt erityisen tuen turvin, jonka avulla pystyn saattamaan opinnot päätökseen. Olemme menossa äitini luokse viettämään äitienpäivää ja sitä ennen ystävieni lapsen syntymäpäiviä. Poikaystävä suunnittelee Euroviisujen kisakatsomoa, josta itse olen aivan pihalla. Hän on niitä euroviisuihmisiä. Itse odotan kuumeisesti jääkiekon MM-kisoja.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Vappuviikonloppu

Nämä jutut ilahduttavat minua juuri nyt

Sukunimen vaihtaminen

BMH – Blogini tarina

Synttäriviikonloppu kuvina

Hiihtolomalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *