Hae
Big mamas home

Lyhyiden ihmissuhteiden merkitys

Tämä teksti saattaa tuntua joltain rakkauskirjeeltä. Ja ehkä se on vähän sitäkin. Mutta ennen kaikkea haluan pukea sanoiksi ajatukset ja sen kiitollisuuden, jotka ovat pyörineet päässäni viime viikot. 

Minulla oli tuossa jokin aikaa sitten aivan mielettömät kaksi viikkoa. Tapasin nimittäin ihmisen, joka tuntui ravistelevan koko tämän hetkistä maailmankuvaani. Hän pakotti minut omalla tavallaan miettimään uusiksi monia asioita. Sellaisiakin, joiden ajattelin olevan minulle jo ihan selvää kauraa. Samaan aikaan en voinut olla hämmästelemättä sitä, miten avoin voi olla ihmisen kanssa, jonka on tuntenut vain hetken. Me nimittäin puhuimme aivan kaikesta. En ole ollut ikinä, yhdessäkään pidemmässä suhteessani, yhtä avoin kun tämän kahden viikon aikana.

Big mamas home by Jenni S. Lyhyiden ihmissuhteiden merkitys

Big mamas home by Jenni S. Lyhyiden ihmissuhteiden merkitys

Tämän jälkeen olen miettinyt paljon niiden lyhyiden ihmissuhteiden merkitystä. Meillä jokaisella löytyy niitä. Yhtenä hyvänä esimerkkinä omasta elämästäni on rippileirini musiikinopettaja, joka auttoi minua kääntämään ajattelumaailmaani merkittävästi toiseen suuntaan. Tätä kohtaamista muistelen lämmöllä ja väitän, että olisin hyvin erilainen ilman sitä.

Paljon puhutaan niistä isoista ja merkittävistä ihmissuhteista, kuten ensirakkaudesta tai vanhemmaksi tulemisesta, kuinka paljon ne kasvattavat. Mutta entäs ne lyhyet hetket ja kohtaamiset? Eivätkö nekin voi kasvattaa?

Big mamas home by Jenni S. Lyhyiden ihmissuhteiden merkitys

Ensinnäkin, oli täysi sattuma, että me tapasimme. Toisekseen lähdin tapaamiseen hyvin kevyellä asenteella. Siitä huolimatta olin todella nopeasti täysin myyty, vaikka aika nopeasti kävi selville, että yhteinen tulevaisuus hänen kanssaan on aika epätodennäköinen. Me puhuimme, paljon ja me puhuimme monista asioista. Ja kävimme keskusteluissamme todella syvissä vesissä. Ainakin minä koin jonkinlaista hämmentävää yhteyttä häneen.

Big mamas home by Jenni S. Lyhyiden ihmissuhteiden merkitys
Big mamas home by Jenni S. Lyhyiden ihmissuhteiden merkitys

Tämä lyhyt ihmissuhde opetti minua olemaan ehdottoman avoin tulevissa ihmissuhteissani. Tämän ihmisen avoimuus ja suorasanaisuus oli suoraan sanottuna häkellyttävää. Olen edelleen sanaton. Hän oli rehellisesti juuri sitä, mitä oli, eikä esittänyt mitään. Sen lisäksi opin hänen avullaan tuntemaan itseäni entistä paremmin. Kuten sanoin, hän haastoi omaa ajatusmaailmaani tavalla, jota kukaan ei ole aiemmin tehnyt. Saatan toistaa itseäni tässä, mutta se johtuu vain siitä, että olen edelleen niin vaikuttunut.

Nyt kun aloin kirjoittaa tätä postausta, minun on todella vaikeaa kuvailla sitä kaikkea, mitä häneltä sain. Mutta voin sanoa, että tunnen itseni paljon, paljon vahvemmaksi, kuin ennen hänen tapaamistaan. Sain tästä ajasta voimaa, jollaista en ehkä olisi koskaan voinut saada mistään muualta.

Big mamas home by Jenni S. Lyhyiden ihmissuhteiden merkitys

Vaikka meidän kohtaaminen oli lyhyt, se antoi minulle eväitä koko loppu elämän varrelle. Nyt toivon vain, että voisin ehkä vielä joskus kiittää häntä siitä, mitä sain häneltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.