Hae
Big mamas home

Viikon parhaat: Helsingin ravintolat edition

Tässä on tullut kesän aikana testattua ravintola jos toinenkin. Joten päätin listata kaikki testaamani ravintolat tänne teidän iloksenne. Jo ihan senkin vuoksi, että olisi melko työlästä kirjoittaa jokaisesta paikasta oma postauksensa. On myös kätevää, kun kaikki hyvät paikat löytyvät samasta postauksesta.

Helsingin ravintolat - Kahvi Charlotta - BMH - Big mamas home by Jenni

Kahvi Charlotta

Kahvi Charlotta on ikisuosikkini. Se on toki enemmän kahvila, kuin ravintola, mutta sieltä saa keittoa ja salaattia. Sen lisäksi sieltä saa aivan mielettömän hyvää kahvia ja ihania mantelikroisantteja. Monet paikan tuotteista ovat täysin vegaanisia. Täältä löytyy kaikki kahvin keittämisen oheistuotteet, sekä Kahvi Charlotan paahtimon omat kahvit. Rakastan paikan rentoa tunnelmaa. Kahvi Charlotta sijaitsee Runeberginkatu 5b:ssä.

Helsingin ravintolat - Ravintola Töölö - BMH - Big mamas home by Jenni

Ravintola Töölö

Nimestäkin saattaa päätellä, että Ravintola Töölö sijaitsee aivan keskustassa. Sinne on helppo kävellä vaikka Kampista. Kyseessä on historiallisesti merkittävä ja kaunis paikka, joka on avannut vastikään ovensa kaikille. Tämä oli ennen opiskelijaravintola, mutta nyt se on tarkoitettu muillekin kuin opiskelijoille. Miljöö on todella kaunis. Tällaiselle sisustajalle ravintolassa riitti silmänruokaa, mutta sen lisäksi ruoka oli älyttömän hyvää. Tänne voi lähteä niin ystävän, kuin treffikumppanin, kuin myös perheen kanssa. Ravintolassa osataan ottaa huomioon myös perheen pienimmät. Ravintola Töölö sijaitsee osoitteessa Runeberginkatu 14-16.

Helsingin ravintolat - Gasm - BMH - Big mamas home by Jenni

Gasm Cafe & bar

Gasm Cafe & Bar sijaitsee Kämp Galleriassa ja kuulin tästä alunperin Perjantain Parhaat-podcastissa. Paikan salaattibaari sai sellaisen ylistyksen, että täytyihän sitä testata. Ja pakko myöntää se oli loistava. Paikan päällä on mahdollista koota kunnon salaatti haluamistaan aineksista, vähän reilu 10 euron hintaan.

Helsingin ravintolat - Backaksen olohuone - BMH - Big mamas home by Jenni

Backaksen olohuone

Tämä kesäpaikka ei sijaitse Helsingissä vaan Vantaan Tammistossa Backaksen kartanon alueella. Kesäravintola on perustettu kartanon tiluksille ja juomia, sekä ruokia voi nauttia tiluksilla. Olin voittanut Instagramin kautta arvonnassa paikan picnickorin, johon kuului salaattia, bagelit, juustokakkua ja lehtikuohuvaa kahdelle. Kun olimme nauttineet picniceväistä jäimme nauttimaan vielä terassipöytien ääreen baarin antimista. Tänne kannattaa tehdä nimenomaan päiväretki. Kartanon lähelle kulkee tiheään julkinen liikenne ja siellä on myös hyvin parkkipaikkoja, jos on liikkeellä omalla autolla.

Helsingin ravintolat - Relove Stockmann - BMH - Big mamas home by Jenni

Relove Stockmann

Relove-ketju on tunnettu all day long aamiaisistaan, mutta Stockmannin Relovessa on mahdollista syödä myös kotimaisista raaka-aineista valmistettua lounasta. Olen kirjoittanut tästä paikasta oman postauksensa, mutta halusin lisätä paikan myös tähän listaukseen. Valikoima on ihanan monipuolinen ja tarjolla on kahvin ja kahviherkkujen lisäksi juuri niitä aamiaissettejä, sekä lounasta. Paikan yhteydessä on myös ihana second hand liike. Eli täällä kannattaa käydä muutenkin, kuin syömässä.

Helsingin ravintolat - Døck - BMH - Big mamas home by Jenni

Døck

Tästäkin on oma postauksensa, mutta halusin myös tämän paikan tähän listaan. Døck on kuunari Jan Mayenille perustettu ravintola, josta saa grilliruokaa ja drinkkejä. Minuun paikka teki sellaisen vaikutuksen, että en voi muuta kuin suositella. Ruoka oli herkullista ja tunnelma rentoa. Minä palaan tänne vielä treffeille.

 

Tässä olivat viimeisimmät testaamani ravintolat. Teen uuden postauksen, kun kokeiltuja ravintoloita kertyy lisää.

-Jenni

 

Lue myös

Iltapäivätreffit

Syyskuun suosikit

Ilta Strindbergillä

Seuraa myös

Instagram

Facebook

Tiktok

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.