Hae
Big mamas home

Vuoden 2020 teemat

Halusin kehitellä tälle blogivuodelle kolme teemaa, jotka ovat jollain tavalla yhteydessä elämääni. Teemat eivät ole uusi ilmiö blogeissa. Muun muassa Lauralla oli kahtena edellisenä vuonna teemoja blogissaan ja Sunnuntaimedia toteutti omassa blogissaan teemoja joka kuukausi. Pidän tästä konseptista kovasti, sillä se tuo mielenkiintoista rakennetta, muuten ehkä vähän hajanaiseen sisältöön.

Big mamas home by Jenni S. Vuoden 2020 teemat, ruoka, äitiys, hyvinvointi

Valitsin teemoiksi kolme sellaista asiaa, jotka koskettavat elämääni juuri nyt ja joista kirjoittaisin muutenkin. Uskon, että teemat auttavat minua kehittämään sisällöstä entistä mielenkiintoisempaa ja laajempaa. Pidemmittä puheitta, tämän vuoden teemoja ovat hyvinvointi, ruoka ja äitiys.

Big mamas home by Jenni S. Vuoden 2020 teemat, ruoka, äitiys, hyvinvointi

Kuluneen, erityisraskaan vuoden ja vuodenvaihteen tapahtumien jälkeen oma jaksaminen ja hyvinvointi mietityttää. Miten jaksaa arjessa, joka on yhtäkkiä paljon kuormittavampaa, kuin aikaisemmin. Sen lisäksi, vaikka olenkin sinut itseni ja kokoni kanssa, polveni eivät ole aivan samaa mieltä. Lähden tänä vuonna pudottamaan painoa, terveys ja hyvinvointi edellä. Ja pohdin sitä, mitä kannattaa lähteä kokeilemaan, kun liikunta ei ole koskaan ollut osa omia rutiineja. Tulen kirjoittamaan esimerkiksi siitä, miltä tuntuu lähteä pudottamaan painoa, kun on sinut oman ulkonäkönsä kanssa.

Big mamas home by Jenni S. Vuoden 2020 teemat, ruoka, äitiys, hyvinvointi

Minusta on ihanaa syödä hyvää ruokaa ja nautin ruuasta, mutta olen itse vain keskiverto kokki. Lisäksi ruuanlaittaminen on vain pelkkä välttämättömyys. Haluaisin oppia vuoden aikana paremmaksi kokiksi ja oppia nauttimaan ruuanlaitosta. Sen lisäksi haluan jakaa mahdolliset oivallukset kanssanne, sekä parhaat arkiruokareseptit. Mitään ruokablogia tästä ei tule, mutta ei se lapsiperheen ruokailun tarvitse olla pelkkää makaronia, jauhelihaa ja ketsuppia. Vaikka sitäkin syödään säännöllisesti.

Big mamas home by Jenni S. Vuoden 2020 teemat, ruoka, äitiys, hyvinvointi

Kolmas teema on äitiys. Nimenomaan äitiys, eikä vanhemmuus, koska olen itse äiti. Äitiyteen liittyy joka päivä kymmeniä erilaisia tunteita. On ylpeyttä, häpeää, pelkoa, onnea, rakkautta, turhautumista, suuttumusta ja paljon muuta. Yhdessä hetkessä pakahdut ylpeyteen ja seuraavassa heität omia ihanteitasi huutonaurun saattelemana ulos ikkunasta.

Meidän arki ja perhe-elämä käy tällä hetkellä läpi isoa muutosta. Siinä tulee laitettua itsensä ja omat tavat vaakakuppiin kerran jos toisenkin. Olen miettinyt paljon sitä, millaisia eväitä annan lapsilleni tulevaa elämää varten. Lisäksi, olemme esikoisemme kanssa siinä tilanteessa, että varhaisimman kasvatuksen hedelmiä on saanut jo kerätä. Enkä voisi olla tällä hetkellä ylpeämpi äiti.

Big mamas home by Jenni S. Vuoden 2020 teemat, ruoka, äitiys, hyvinvointi

Olisi mukavaa kuulla mitä mieltä olette suunnitelmistani. Kuulostaako teemojen käyttäminen hyvältä? Entä, onko teidän vuodellenne tiedossa jonkinlaisia teemoja?

Voit seurata tämän vuoden teemoja, myös somekanavissani Instagramissa, Facebookissa ja Pinterestissä.

Yksi kommentti

  1. Iina M. kirjoitti:

    Hyvältä kuulostaa! Fanitan varsinkin rehellisiä postauksia äitiydestä. Vertaistukea ei voi olla liikaa! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.