Hae
Big mamas home

Puoli vuotta uudessa kodissa

Siitä on jo reilu puoli vuotta, kun me muutettiin tyttöjen kanssa uuteen kotiin ja päästiin aloittamaan asiat puhtaalta pöydältä. Muistan vielä sen, miten jännitin sitä, millainen koti meillä on vastassa, sillä hyväksyin asunnon täysin sokkona. Mutta tää koti on ylittänyt meidän kaikki odotukset, niin monella tavalla. Tämä asunto tuntui kodilta siitä hetkestä alkaen, kun astuttiin ensimmäisen kerran kynnyksen yli. Keittiö ja kylppäri ovat hieman vanhanaikaisia, mutta se ei haittaa. Olen saanut meidän Vaikuttajamedian porukalta, sekä Anne Melanderilta inspiraatiota, millaista, pikku pikku ehostusta täällä voitaisiin tehdä.

Tämä on ihan ensimmäinen kuva meidän kodista. Oltiin tultu tyttöjen kanssa katsomaan asuntoa, kun saimme avaimet sinne. Istuin lattialla ja katselin ympärilleni. Tytöt juoksivat huoneesta toiseen innoissaan tyhjästä asunnosta. Nappasin kuvan puhelimellani.

Minähän olen puhunut uudesta kodista jo ennen esikoisen syntymää. Asuimme kaksiossa ja tuntui, että jossain vaiheessa olisi ollut hyvä saada vähän lisää neliöitä. Uuden asunnon etsintään vaikuttu kuitenkin moni parisuhteen ongelmakohta ja sen suhteen asiat eivät vain edenneet. Tilanteesta kertoo varmasti jotain se, että kun minä sitten eronneena aloin etsiä uutta asuntoa yksin, omin voimin, sellainen löytyi todella nopeasti. Nyt uskon, että tällä kaikella on ollut joku tarkoitus.

Nämä kuvat ovat ensimmäisiä, jotka otin kun kalusteet oli kannettu sisään ja tavarat olivat alkaneet löytää paikkaansa. Kuvista on rajattu pois pino pahvilaatikoita.

Tämän kodin sisustaminen on ollut suurimmaksi osaksi todella helppoa. Muutamat jutut ovat tuottaneet päänvaivaa, kuten tyttöjen huone. Tajusin nimittäin, että huone on tällä hetkellä enemmän tai vähemmän sellainen taaperon ja vauvan huone. Vaikka täällä asuu tuleva eskarilainen ja reipas leikki-ikäinen. Eli tässä olisi tarkoitus kesän aikana sisustaa uusiksi lastenhuonetta, että se vastaa paremmin tyttöjen tarpeita. Lisäksi keittiö on vielä aivan kesken, samoin parveke. Eikä meillä ole täällä tällä hetkellä yhtään toimivaa kattovaloa. Mutta pikkuhiljaa. Onneksi olen ihminen, joka suurinpiirtein kestää keskeneräisyyttäkin. Joku, joka on hyvä organisoimaan, voisi tulla tekemään tähän asuntoon jonkun suunnitelman, jonka mukaan voisin laittaa paikkoja kuntoon. Heh heh.

Ikea Hemnes Makuuhuoneen esittely Makuuhuoneen esittely

Suurin osa olemassa olevista huonekaluista asettui heti kerta heitolla paikoilleen, mutta jonkin verran kalusteita on myös pyöritelty eri paikoissa. Esimerkiksi makuuhuoneessa sänky ja musta lipasto etsivät omaa paikaansa. Sänky ei ole enää kuvissa näkyvällä paikalla.

tammikuun kootut Olohuone kysymyksiä kodista Olohuone kysymyksiä kodista Eteisen sisustus - Big mamas home by Jenni. Sisustushepulit - Big mamas home by Jenni

Puolen vuoden asumisen jälkeen tämä asunto tuntuu edelleen kodilta ja koko ajan vain täydellisemmältä meille. Eikä vain tämä asunto, vaan myös sen ympäristö. Asumme melko vanhassa kaupunginosassa, joten täällä kaikki tienvarsille ja pihoille istutetut puut ovat täysikasvuisia ja korkeita. Meillä on alle kymmenen minuutin kävelymatkan päässä sellainen kaunis satumetsä ja ihan täydellinen uimaranta. Samaan aikaan kaikki palevelut ovat vieressä. Ja todellakin tarkoitan, että kaikki. Se helpottaa huomattavasti tämän sinkkuäidin elämää.

Ilmapalloviiri - Big mamas home by Jenni Juhlat - Big mamas home by Jenni Juhlat - Big mamas home by Jenni

Uskon todella siihen, että kaikella on tarkoituksensa. Myös sillä, että emme päätyneet parisuhteen aikana muuttamaan isompaan. Koska en olisi välttämättä silloin lähtenyt etsimään uutta asuntoa, emmekä olisi ikinä päätyneet asumaan tähän. Joten olen onnellinen siitä, että asiat menivät lopulta näin.

Tauluseinä - Big mamas home by Jenni Pieni tauluseinä - Big mamas home by Jenni Eteisen sisustus - Big mamas home by Jenni

Toivottavasti seuraava sisustusraportti on se, että olen saanut viimein laitettua parveketta kuntoon, koska todella haluaisin itselleni siitä pienen kesäkeitaan ja tarkoitus olisi aloittaa kyseinen projekti tänä kesänä. Suunnitelmani on ollut, että siedän osan kesästä keskeneräisyyttä ja kun alennusmyynnit alkavat, ostan sinne kaikki perusjutut. Ensi kesänä voi sitten tehdä lisää pientä ehostusta. Ja syksyn pimetessä alan oikeasti miettiä niitä kattovaloja.

Tällä erää, ihanaa juhannusta. Yritän tässä vapaapäivinä saada kirjoitettua jotain pientä varastoon. Kesätyöt ja työpäivistä toipuminen vievät tällä hetkellä kaiken energiani, mikä tuntuu aivan uskomattomalta. Mutta niinhän se on, että uuden työn oppiminen vaatii veronsa. Onneksi minulla on oikeasti kiva kesätyöpaikka, johon ajattelin jäädä tekemään keikkaa myös syksyllä.

Mutta nyt, olkaa ihmisisksi, älkää menkö kännissä vesille ja nauttikaa keskikesästä!

-Jenni

 

Lue myös

Eteisen sisustus

Sisustushepulit: Kun vaihdoin kaapin paikkaa

Sohvan sivupöytä

Seuraa myös

Instagram

Facebook

Tiktok

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.