Hae
Big mamas home

Meidän kaupunkijuhannus ja staycation Helsingissä

HOTELLIMAJOITUS SAATU*

 

Juhannus tuli ja meni, loma lasten kanssa jatkuu. Saatiin lapset juhannusaattona meidän luokse kakkoskodista. Aatto otettiin ihan rauhassa kotona, jotta lapset saivat taas sopeutua meillä olemiseen. Vaihtopäivät ovat aina pientä sopeutumista, varsinkin näin tavallista pidemmän pätkän jälkeen. Kotona leivottiin pavlovaa ja käytiin leikkipuistossa touhuamassa. Lauantaina pakattiin sitten kimpsut ja kampsut ja lähdettiin yöksi hotelliin. Oltiin jo hetki mietitty että tällainen staycation olisi ihana tapa viettää aikaa isompien lasten kanssa tässä kesällä.

Scandic Park

Olin saanut PR-lahjana hotelliyön ja halusin ehdottomasti tällä kertaa käyttää sen koko perheen staycationiin, vaikka olisi ollut yhtä ihanaa käyttää yö kaksin puolison kanssa. Näin saatiin kivaa yhteistä tekemistä lasten kanssa vielä ennen vauvan syntymää.

Valittiin meidän satycation hotelliksi Sacandic Park hotelli Helsingissä. Se valikoitui meille perheystävällisyytensä ja sijaintinsa vuoksi. Se on virallisesti yksi Scandicin perhehotelleista ja sen valikoimista löytyy neljän hengen perhehuoneita, sekä mahdollisuus teinihuoneeseen. Tämä on siis palvelu, jolla vanhempien huoneen vierestä on mahdollista saada toinen huone halvemmalla. Joissain tapauksissa vanhempien ja teinihuoneen välillä on myös oma ovi.

Sijaintinsa puolesta Scandic Park on lapsiperheelle ihanteellinen. Sen läheisyydessä on muun muassan Luonnontieteellinen museo, joka on meidän lasten lemppari. Isoksi osaksi siksi, että siellä on kakkaa vitriinissä. 😀 Sen lisäksi sen lähellä on myös Kansallismuseo ja Kiasma. Läheltä löytyy kolmekin kivaa leikkipuistoa. On Hesperianpuiston leikkipuisto, Töölönlahden leikkipuisto ja vielä Oodin edessä sijaitseva puisto. Muutenkin kaikki Helsingin kivat jutut ovat lyhyen matkan päässä, joten sijainti on tällä hotellilla täys kymppi.

Neljän hengen perhehuone oli tilava ja siisti. Siellä pääsi liikkumaan törmäilemättä toisiinsa, mikä oli ehdoton plussa. Huoneeseen olisi saanut neljä sänkyä, mutta meillä viisivuotias meni vielä ihan vaivatta välissä isossa parisängyssä.

Staycation ohjelma

Meidän viikonlopun ohjelma oli aika yksinkertainen, sillä jo hotellissa yöpyminen oli lapsille varsinainen ohjelmanumero. Sen lisäksi ei oikeastaan edes tarvinnut keksiä mitään isoja spektaakkeleita. Me syötiin huoneessan ihan Mäkkärin hamppariateriat ja irtokarkkeja, jotka oli ostettu aiemmin mukaan, samalla kun katsottiin elokuvaa. Tai muu perhe katsoi, minä otin tirsat.

Leffan jälkeen lähdettiin nauttimaan vielä kesäillasta läheisiin leikkipuistoihin. Lapsille kun leikkipuisto itsessään on jo nähtävyys reissulla. Hotellihuoneessa iltaviihdettä tarjosi uusi, erilainen suihku ja sen jälkeen iltasatu. Meidän ohjelma ei tosiaan ollut tämän ihmeellisempää ja silti lapset eivät olisi halunneet lähteä seuraavana päivänä kotiin.

Hotellin iso aaminainen teki myös lapsiin vaikutuksen. Tässä on nyt pari päivää puhuttu siitä, kuinka aamiaisella sai lettuja ja suklaalevitteellä voideltua paahtoleipää.

Omasta puolestani tämä reissu oli äärimmäisen onnistunut. Lapset jaksoivat todella hyvin ja tuntuivat nauttivan tällaisesta pikku lomasta. Heidän toiveenaan itseasiassa oli, että tällainen staycation voitaisiin toteuttaa vaikka kerran kesässä.

Rakastan pienten bontique hotellien tarjoamia elämyksiä, mutta näin lasten kanssa tällainen perhehotellivaihtoehto Helsingin keskustta on oikein passeli vaihtoehto.

Onko sinulla kokemuksia Scandic Park hotellista? Entä oletko ottanut lapset mukaan staycationille?

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Viime aikoina olen…

Pari päivää yksin

Viikon parhaat: Lomalla

Viimeiset hetket kahdestaan

Kesäsuunnitelmia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *